Hallo Gast

Advies omtrend rechtsvorm...

  • 3 Reacties
  • 3225 Gelezen
Advies omtrend rechtsvorm...
« Gepost op: 13 november, 2009, 22:02:45 »
Beste allemaal,

Vanuit mijn hobby ben ik enige tijd geleden mijn bedrijf begonnen. Ik maak professionele sites voor een leuk tarief en biedt webhosting en domeinregistratie aan. Ik werk 3 dagen in de week voor een werkgever en de rest voor mezelf. Ook mijn vrouw werkt en van ons beide salarissen kunnen we prima leven.

Nu heb ik mijn bedrijf als eenmanszaak opgericht maar ik ben benieuwd naar jullie meningen over de beste rechtsvorm in mijn geval.

In principe wil ik mezelf op dit moment geen salaris toekennen vanuit het bedrijf omdat ik prima van mijn huidige inkomsten kan leven en bij extra inkomsten ook weer bepaalde vergoedingen etc moet inleveren.

Daarnaast wil ik juist het geld wat ik verdien investeren om mijn bedrijf uit te bouwen en uit te breiden/verbeteren etc.
Met een eenmanszaak is het echter zo dat alles wat je aan winst draait gezien word als inkomsten voor jezelf en je hierover inkomstenbelasting moet betalen en je dus weer andere rechten moet laten varen (tenzij je alles weer direct zakelijk uitgeeft).

Is er niet een rechtsvorm waar je zonder al te veel geld in te hoeven leggen dit gescheiden houdt? Dat je dus je geld kunt opbouwen als bedrijfsbuffer en je kunt zorgen dat je dit allemaal zakelijk kunt opbouwen??

Opzich maakt het me niet uit dat ik prive aansprakelijk ben want ik ben niet bang voor risico\'s maar ik vind het zonde als ik inkomstenbelasting moet betalen terwijl ik gewoon het bedrijf hoger wil hebben...

Is deze vraag duidelijk??? :P:P:P:P

Advies omtrend rechtsvorm...
« Reactie #1 Gepost op: 14 november, 2009, 20:27:37 »
Veel smaken zijn er niet. Met een eenmanszaak, VOF of CV blijft alle winst direct belastbaar inkomen. Bij een BV kun je geld wel in de BV laten zitten maar dan krijg je toch ook te maken met winstbelasting. Alleen minder dan IB.

Als je niet daadwerkelijk veel investeert, zal je linksom of rechtsom belasting moeten afdragen. Alleen multinationals betalen slechts 6% maar zover ben je nog niet. :)
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Advies omtrend rechtsvorm...
« Reactie #2 Gepost op: 22 november, 2009, 22:56:05 »
De hoogte van de winst hangt af van bijvoorbeeld welke bedrijfskosten je hebt.
De hoeveelheid belasting die je moet betalen hangt af van of je bijvoorbeeld recht hebt op zelfstandigenaftrek e.d.

Advies omtrend rechtsvorm...
« Reactie #3 Gepost op: 23 november, 2009, 11:23:31 »
Karen heeft een goed punt hier.
Voldoe je aan het \"urencriterium\"? http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_kosten/ondernemen_kosten-16.html.

Speel ook eens met het Fiscaal Overzicht van Acumulus, button Bereken Fiscale Voordelen.