Hallo Gast

Ik voer vaak facturen in die ik op moment van invoeren nog niet betaal

  • 1 Reacties
  • 2046 Gelezen
Ik voer vaak facturen in die ik op moment van invoeren nog niet betaal
« Gepost op: 22 september, 2011, 03:37:36 »
Ik voer vaak facturen in die ik op moment van invoeren nog niet betaald heb, of die nog niet aan mij betaald zijn.
Om vervolgens wel aan te geven dat ze betaald zijn, ga ik ze invoeren. Ik doe dit door de boeking te openen. Vervolgens ga ik de betaaldatum aanpassen naar de juiste datum. Echter, deze is nergens in beeld te zien. Ik geef even 2 workflow voorbeelden:
1) Ik zet status naar betaald, vervolgens klik op op datum (ik zie hem immers niet in beeld), en vervolgens kies ik de juiste datum. Status verspringt terug naar \"nog niet betaald.\"
2) Ik ga betaaldatum wijzigen, vervolgens zet ik status naar \"betaald\". Ik weet echter niet of hij de betaal datum op de achtergrond heeft aangepast, dus controleer ik hem even, en vervolgens schiet de status weer naar \"Nog niet betaald\".
Is het niet mogelijk om:\"
1) De datum direct op de boeking aan te passen
2) Een \"NULL\" value op te slaan, zodra ik de datum zet is hij betaald (automatisch status aanpassen). De default waarde van factuur datum is *zelden tot nooit* correct (alleen als je pint). Beter zou zijn om null op te slaan, en een extra knop met \"meteen betaald\" die factuur datum overneemt.
Mochten beide oplossingene niet mogelijk zijn, dan graag een tooltip op de \"Betaaldatum wijzigen\" zodat ik er niet op hoef te klikken en deze meteen kan inzien.
3)


____________________________________________________________________________________________
3ds r4 r4i cards r4 gold card

Ik voer vaak facturen in die ik op moment van invoeren nog niet betaal
« Reactie #1 Gepost op: 22 september, 2011, 10:41:06 »
Als je een factuur die nog niet betaald is inboekt zet je hem bij het boeken op Niet betaald.
Wanneer je deze factuur betaald hebt, zoek je de factuur/boeking op, klikt hem aan, in het tabblad boeking zet je eerst de juiste betaaldatum erin (eventueel met het kalendertje ernaast) en sla je het schermpje op. Je ziet dan de gewijzigde betaaldatum in de knop verschijnen van Betaaldatum wijzigen. Daarna zet je in het volgende schermpje de status op Betaald en ook deze sla je op.

Tip: niet te snel klikken. Het is een snel programma, maar het moet wel de kans krijgen alle wijzigingen door te kunnen voeren.