Hoofdmenu

Investeren in een brandend huis

Gestart door Bert-Jan, 29 oktober, 2011, 22:57:23

Vorige topic - Volgende topic

Bert-Jan

Het huidige monetaire systeem staat in brand. Onbewust voelen velen dat aan maar de politiek houdt vol dat het vlammende kaartenhuis nog gered kan worden. Men blust het vuur met in allerijl gedrukte briefjes van 1000 om de schijn te creëren dat het vuur hiermee bestreden kan worden. Hoe heter het vuur, hoe meer briefjes men daar op wil gooien.

Investeren in een brandend huis, is niet echt verstandig en je zult niemand van de omstanders zo gek kunnen krijgen. Behalve de politiek die de toeschouwende menigte voorhoudt dat deze vlammende vuurzee ten koste van alles gered moet worden. Ten koste van de staatsschuld, de pensioenen, de koopkracht, de uitkeringen en niet in de laatste plaats de gehele economie.

Hoe naïef kun je als politiek zijn door te denken dat de menigte, die de verzengende hitte voelt op haar gezicht, die het hele systeem van een afstand in elkaar ziet storten, dat die menigte bereid blijft om alles op te geven om dit in stand te houden?

In sommige gevallen is het beter om een grote brand uit te laten razen. Dan blijft er minder over om op te ruimen en kun je makkelijker met een schone lei beginnen. Eigenlijk is dat wel gezond. Men zou anders in de verleiding kunnen komen om met de brakke restanten weer wat te willen gaan doen.

Wat gaan we de komende weken zien?

Dat de situatie steeds onhoudbaarder wordt. We zullen politici horen zeggen dat ze weer een oplossing hebben gevonden om alles te redden maar dat daar wel een prijskaartje aan zit. Ik sta in de menigte en ik denk als velen om mij heen. Laat maar afbranden. We gaan iets nieuws maken.

Veel goedkoper en veel gezonder.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Karen Töning

Dat geeft stof tot nadenken of eigenlijk meer nog: te leven in het NU. Dank je Bert-Jan.

Herman

Uit razen of door een brandweer gecontroleerd uit laten branden, dat laatste lijkt nu gaande...

Bert-Jan

Het oude systeem van schuldcreatie is afgesneden van haar vertrouwde methoden om geld uit niets te creëren.

Er zal nu nooit genoeg geld meer kunnen komen om de schulden weg te werken.

Het is wachten tot de trein helemaal stil staat.

Niet erg.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

mvdgroep

Bert,

Deels heb je denk ik wel gelijk, maar de werkelijkheid is wellicht wat complexer: het gaat immers niet om een \'kaartenhuis\' waar \'omstanders\' naar kijken en waar geleende en eigen bezittingen verbranden. Het gaat om een echt huis, waar ook mensen in wonen... waar blijven die op jouw schone lei?

Groeten, Martijn

Bert-Jan

Zodra het kaartenhuis is ingestort, zal blijken dat de banken helemaal geen recht hebben om het geld terug te eisen. Zij kunnen immers niet aantonen dat zij dit geld rechtmatig en legaal hebben verkregen. Daarmee vervalt ook hun recht om mensen uit hun huizen te zetten.

Enkele weken geleden domineerde Ierland de media en moest dit land geholpen worden. Waar moest Ierland mee geholpen worden? Met het betalen van schulden aan de banken. Onlangs heeft Ierland tegen de banken gezegd: bewijs ons dat jullie het geld legaal hebben verkregen. Dat kunnen de banken niet.

Nu hoor je niets meer over Ierland.

Hetzelfde geldt voor Griekenland. Papandreou vroeg hetzelfde aan de banken. De banken kozen eieren voor hun \"geld\" en verlaagden de schuld zomaar met 50%!

Als blijkt dat de schulden onrechtmatig zijn gecreëerd, komen deze te vervallen.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Bert-Jan

Ierland zal een belangrijke sleutel zijn om het systeem te veranderen.

Houd Ierland in de gaten.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)