Hallo Gast

Relaties verwijderen

  • 0 Reacties
  • 2593 Gelezen
Relaties verwijderen
« Gepost op: 09 september, 2012, 10:54:02 »
Je kunt een relatie alleen verwijderen wanneer deze nog niet aan één of meerdere boekingen is gekoppeld.

Wanneer je bijvoorbeeld een uitgaande factuur boekt, moet je een relatie selecteren. Zodra de boeking is opgeslagen, kan deze relatie dus niet meer worden verwijderd want dan zou de factuur niet meer compleet zijn.

Ook wanneer je de factuur verwijderd, kan de relatie niet worden verwijderd want de factuur komt in de lijst van Verwijderde boekingen. Verwijderde boekingen moeten altijd hersteld kunnen worden en daarom moet ook hier de relatie bewaard blijven.

Om een relatie te verwijderen, ga je naar Relaties in het hoofdmenu en klik je op de betreffende relatie waardoor een nieuw scherm wordt geopend. Rechts onderaan vind je de knop Verwijderen. Staat er geen knop Verwijderen, dan is de relatie gekoppeld aan één of meerdere boekingen. Dit geldt ook wanneer er een dossier is gekoppeld aan de relatie.


Meerdere relaties in één keer verwijderen

In de hoofdlijst van relaties kun je relaties aanvinken. Vink alle relaties aan die je wilt verwijderen en klik op het derde kleine icoontje onder de lijst met de subtekst \"Met geselecteerd...\"

Kies vervolgens voor Verwijderen. Alleen de geselecteerde relaties waar geen boekingen of dossiers aan zijn verbonden, worden dan verwijderd.


Wat je ook zou kunnen doen...

is een relatie op niet actief zetten. Dan verschijnt deze niet meer in de lijstjes voor een nieuwe boeking.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)