Hoofdmenu

vooruitbetaling als tegoed in acumulus verwerken

Gestart door DBrand, 09 juli, 2024, 12:02:14

Vorige topic - Volgende topic

DBrand

Ik verkoop 9% en 21% btw producten in onze webshop, en een ander bedrijf wil deze producten dropshippen via ons, met hun eigen label die wij er dan opplakken en verzenden.

We hebben het idee gekregen dat dit bedrijf ons vooraf een bepaald bedrag betaald, wij voor dat bedrag producten verzenden en als het bedrag op is dan betalen ze ons opnieuw vooruit een bedrag. Als een soort "tegoed" constructie dus. Dit is voor ons erg waardevol omdat wij op die manier bijvoorbeeld geen extra inkooprisico lopen etc etc.

Het probleem is dat de producten die we willen verkopen dus zowel 9% en 21% btw producten zijn. En van te voren kunnen we natuurlijk niet voorspellen in welke verhouding deze producten verkocht worden. Op welke manier kunnen we dit netjes (en zo makkelijk mogelijk!) in acumulus verwerken? Iemand een idee?

Annalies Janssens

Soms is het simpeler dan je denkt....

Maak onder Beheer, bankrekeningen een rekening "vooruitontvangen bedragen leverancier X"
Na opslaan ga je naar het tabblad speciaal en pas aan naar Passiva overig (het is feitelijk een schuld).

Als je dan zo'n voorschot ontvangt, dan een interne overboeking VAN vooruitont bedragen Naar zakelijke rekening

Op het moment dat de werkelijke verkopen bekend zijn, maak je een factuur en die zet je betaald op je rekening "vooruitontv bedragen"
Het is dan handig om een apart factuursjabloon aan te maken waar je dan op de factuuromschrijving iets zet van
"factuur wordt afgeschreven van de door u betaalde voorschotten"

Als je via overzichten, saldo op deze rekening kijkt, dan zie je precies wat er nog over is en of er weer een nieuw voorschot betaald moet worden. Door het printen van dit overzicht kun je ook aan je klant inzichtelijk maken hoe het resterende tegoed is opgebouwd
info@countforyou.nl | www.countforyou.nl
                   06-17888488
          Administratie en belastingen