Hoofdmenu

saldoverschil: hulp nodig bij corrigeren

Gestart door Tarrapack, 07 mei, 2015, 09:45:35

Vorige topic - Volgende topic

Tarrapack

Wie kan ons tegen een schappelijke vergoeding helpen om een saldoverschil in onze Acumulus boekhouding te corrigeren?
De verschillen zijn met name ontstaan door testorders in de webwinkel én door verkeerde boekdatums.

Het gaat om 3 kwartalen 2014 en 1 kwartaal 2015.

Er is geen haast bij.

Groet,
Hans

Guido

Mocht er geen assistentie komen dan is er altijd nog te optie om zelf op te sporen waar het verschil door komt.

Hiervoor hebben we een eenvoudige methode beschikbaar.

Veelal helpt het om eerst vast te stellen in welke periode het verschil ontstaat. U kunt bij saldo-overzicht bijvoorbeeld het 1e kwartaal selecteren en het tussensaldo vergelijken met het saldo op uw rekeningafschrift. Vaak is dan de ontbrekende of verkeerde boeking vlot gevonden.

Controleer ook of het beginsaldo (1 januari) voor de rekening(en) klopt. U dient namelijk elk boekjaar een aantal zaken opnieuw in te voeren. Meer hierover kunt u nalezen op: https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=beginbalans . Als er op 1 januari EUR 39 op de desbetreffende rekening staat maar dit niet is opgevoerd als beginsaldo, ontstaat er direct een verschil.

Als bovenstaand niet het geval is, helpt vaak onderstaande aanpak. Maakt u a.u.b. in het saldo-overzicht de volgende selectie:

- 2015
- heel jaar
- alle posten
- alle kostenplaatsen
- [de rekening met het verschil]

en laat deze op datum oplopen.

Als het goed is, start 2015 op 01-01-2015 met een boeking om het beginsaldo te definiëren. In de meest rechter kolom staat na elke regel wat de tussenstand op de rekening is. Dit hoort overeen te komen met de tussenstanden die de bank aangeeft. Als deze naast elkaar gelegd worden, is op een gegeven moment de afwijking, ontbrekende boeking of verkeerde boeking gevonden.