Hoofdmenu

kosten 'acumulus' boekhouder

Gestart door Anouk, 05 augustus, 2015, 14:19:50

Vorige topic - Volgende topic

Anouk

Goede middag,

Al jaren laat ik mijn volledige boekhouding over aan een ( groot) accountantskantoor. Om kosten te besparen, want ik schrik elke keer weer van die rekeningen, en meer inzicht in mijn financiƫle situatie te krijgen ben ik enkele maanden geleden met acumulus gestart. de eerste twee kwartalen zijn ingevuld. Bij het eerste kwartaal zie ik een verschil van ongeveer 500 euro met de aangifte van mijn accountant. De tweede komt redelijk overeen.

Ik heb 2 boekhouders  gevonden in de lijst van acumulus bij mij in de buurt,  beide bekent  met het programma acumulus.

Mijn vraag: op (ongeveer) welk bedrag moet ik rekenen als ik de boekhouding zelf invoer en alleen de jaaropgave laat verzorgen en/of de jaaropgave en de kwartaal opgave?

Mocht ik het programma straks beter onder de knie hebben, kan ik dan zelf de aangiftes doen of is het beter dit altijd door een boekhouder te laten controleren?

Met vriendelijke groet,

Anouk (beginner :-) )


Bert-Jan

Ik denk dat de slimme dames daar wel iets over kunnen zeggen.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Es

Een prijs noemen is op voorhand best lastig. De kosten voor een controle zijn afhankelijk van de complexiteit van de boekhouding en de mate waarin de administratie op de juiste manier in Acumulus wordt gevoerd.

Op mijn website staan een aantal opties voor jaarprijzen, waardoor je een indicatie kunt krijgen van de opties die je zou kunnen hebben. Elke jaarprijs is in principe gebaseerd op een bepaald aantal uren aan ondersteuning/controle.

Naar mijn bescheiden mening zou een "acumulus"boekhouder (zoals topicstarter dit noemt) een boekhouder moeten zijn die ook daadwerkelijk zelf met Acumulus werkt en de (on)mogelijkheden van dit adminstratiepakket kent, omarmt en hiermee overweg kan. Dit kan door een extra gebruiker aan te maken en de boekhouder te laten inloggen in je account. De betreffende boekhouder zou je wegwijs kunnen maken als je boekingen fout doet of handiger zou kunnen doen. Na verloop van tijd is er dan minder tijd nodig en kun je steeds meer zelfstandig doen.

Er zijn overigens ook een heel aantal ondernemers die volledig zelfstandig hun administratie in Acumulus zetten en zelf alle aangiftes (omzetbelasting en inkomstenbelasting) verzorgen, zonder verdere controles. 

Anouk

Dank je wel Esther.

Je hebt een heldere uitleg op jouw site.

Ik ben vorige week bij jou geweest op de cursus van acumulus  :), ik ga straks het contact formulier op je site invullen.

Vriendelijke groet,

Anouk
Es

Oh, wat grappig. Dat had ik niet door, dat we al kennis hadden gemaakt  :-[
Ik zie graag je bericht verschijnen.

En ik denk dat er naar aanleiding van je vraag op dit forum ook wel boekhouders een PM aan je zullen sturen met hun aanbod.  ;)