Hallo Gast

Facturen sturen met UBL-bijlage

  • 2 Reacties
  • 3560 Gelezen
Facturen sturen met UBL-bijlage
« Gepost op: 19 september, 2015, 14:06:11 »
Je kunt nu bij het mailen van een factuur naast de PDF ook een UBL-bestand meesturen.

Vink "Voeg UBL toe" aan.

Hier wordt steeds vaker om gevraagd door met name grote klanten die hun crediteurenbeheer verder willen automatiseren. Zij kunnen - als het goed is - het UBL-bestand inlezen in hun boekhouding zonder iets te hoeven overtypen.

Als UBL doorzet, zal dit ook het hele scan & herken proces kunnen inhalen.

Persoonlijk vind ik UBL nog erg experimenteel en is het de vraag hoe ontvangers omgaan met de UBL vanuit Acumulus. Er zijn nogal wat onduidelijkheden. Veel partijen kiezen voor een eigen interpretatie en dan is het maar de vraag of een andere partij daar weer mee om kan gaan.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Re: Facturen sturen met UBL-bijlage
« Reactie #1 Gepost op: 19 september, 2015, 19:08:27 »
Interessante ontwikkeling, Bert-Jan. Grappig genoeg begint het 'scan en herken' proces in Microsoft Dynamics NAV nu juist een enorm hoge vlucht te nemen. Maar gebruikers hiervan zijn dan met name in het MKB te vinden. Dit zorgt daar al voor een geweldige efficiencyverbetering. Helaas wordt een deel van de efficiency weer teniet gedaan doordat heel veel kleine leveranciers nog steeds ouderwets op papier factureren. Wordt tijd dat die met Acumulus gaan werken 😁

Groet,
Michiel

Re: Facturen sturen met UBL-bijlage
« Reactie #2 Gepost op: 19 september, 2015, 20:49:50 »
 :)

Als het meesturen van een UBL-bestandje gemeengoed wordt, en het importeren ook, dan denk ik dat de papieren factuur ver op de achtergrond zal raken.

En daarmee dus ook Scan & herken.

 
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)