Hoofdmenu

Hulp gezocht Amsterdam

Gestart door IndigoColors, 30 november, 2015, 18:24:40

Vorige topic - Volgende topic

IndigoColors

Hoi allemaal,

Ik ben met SPOED op zoek naar iemand die al ervaring heeft met Acumulus en mij wegwijs zou kunnen maken en deels (ik wil het natuurlijk zelf kunnen doen in de toekomst) kan helpen bij het invoeren van mijn administratie van 2015.

In het kort:
- Ik ben al 9 jaar ZZP'er maar vanaf dit jaar gaat het zo slecht dat ik een BBZ (bijzondere bijstand zelfstandigen) heb aan moeten vragen. Deze is toegekend t/m februari 2016 maar ik moet begin 2016 dus wel een jaarrekening of IB 2015 kunnen inleveren bij hun zodat zij kunnen controleren of ik niet teveel of te weinig BBZ heb ontvangen. Vandaar dat ik besloten heb om mijn administratie bij te gaan houden in Acumulus en nu hulp zoek.
- Mijn inkomsten zijn zo laag dat ik geen dure bedragen kan betalen voor hulp dus zoek ik iemand die vanuit een goed hart mij zou willen helpen tegen een kleine vergoeding (+ kopje koffie/thee en wat lekkers  ;))
- Liefst iemand uit Amsterdam daar ik zelf ook in Amsterdam woon en iemand met een beetje geduld.

Ik kijk uit naar positieve reacties!
Groetjes Ivy

Bert-Jan

Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

IndigoColors

Bert-Jan....ik drukte op een toets en het onafgemaakte bericht werd toen geplaatst...het staat er nu in zijn geheel  ;)

Guido

Misschien is het een idee om eens op een cursus-avond aan te schuiven?

   https://www.siel.nl/acumulus/cursus-agenda/

IndigoColors

Bedankt voor de tip Guido, ik wist al dat er cursussen gegeven werden maar ik heb hier, en voor de reiskosten, echt op dit moment het geld gewoon niet. Bovenop alle ellende moest mijn hond geopereerd worden.

Lieve mensen,

Ik waardeer de tips hier zeker wel alleen ben ik echt op zoek naar iemand die mij, bij mij thuis en tegen een kleine vergoeding, wegwijs kan maken zodat ik straks zelf mijn boekhouding in Acumulus kan bijhouden.   

Guido

Onze insteek is om het pakket zo te maken dat ook een leek er goed mee uit de voeten kan. Heeft u:

  https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=beginnen-met-acumulus

Al gezien?

Wellicht dat u gewoon (met een proefaccount) kunt gaan uitproberen.  Vanzelfsprekend zijn we op de klantenservice (klantenservice@acumulus.nl) of https://www.siel.nl/contact beschikbaar om te helpen en te adviseren.

IndigoColors

Sorry mensen, vanwege persoonlijke omstandigheden was ik niet in de gelegenheid om eerder te reageren hier.

Ik ben nog steeds op zoek naar iemand (liefst uit de omgeving van Amsterdam of waar ik geen reiskosten voor hoef te maken) die mij zou willen helpen hierbij.
Iemand?

IndigoColors

Hoi allemaal,

Helaas heb ik nog steeds niemand kunnen vinden die mij kan / wil helpen. Ik moet eind van de maand, uiterlijk volgende maand een jaarrekening 2015 overhandigen aan de Gemeente Amsterdam (BBZ) en zit vol stress door een aantal hele nare ervaringen (overlijden moeder plus bemiddeling tussen zussen en broertje die vechten om erfenis/polis, ziekte en operatie hond, lekkage huis en omdat ik niemand kan vinden).

Ik wil niet zielig overkomen maar ik ben op dit moment echt radeloos en heb het gevoel tegen een burnout aan te lopen (heb ik al 3x gehad toen ik nog geen ZZP'er was) maar de ziektewet in of stoppen is voor mij geen optie want ik moet mijn rekeningen kunnen betalen.

Is er echt niemand die mij zou willen helpen of iemand weet die mij zou willen helpen????

Es

Hallo Ivy,

wij hebben een aantal weken geleden al even contact buiten het forum om gehad, omdat ik je hulp heb aangeboden als je naar Apeldoorn zou willen/kunnen komen. Dat was voor jou helaas niet mogelijk.

Nu lees ik dat je nog steeds op zoek bent.
Als je hulp zoekt in Amsterdam en je geen betaling in euro's kunt veroorloven, is het misschien een optie om op een andere manier die helpende hand iets te bieden. Een soort ruildienst, bedoel ik.
Op die manier kunnen jullie er allebei iets aan hebben.

Guido

Wat weerhoud je er van om bijvoorbeeld zelf een verkoopfactuur in te voeren?

IndigoColors

Hoi Guido,

Ik zit op het randje van een Burnout en heb veel concentratieproblemen en stress waardoor het me grote moeite kost om dit in m'n uppie uit te zoeken en op te pakken. Ik ben ook iemand die dit soort zaken stap voor stap moet zien om het te kunnen snappen en zelf te doen, vandaar dat ik in mijn eerste bericht gevraagd had om iemand met geduld  ;).

Ik heb ondertussen hulp aangeboden gekregen van iemand van het forum en heb haar al een berichtje gezonden dat ik graag gebruik maak van haar hulp. Er valt een zware last van mijn schouders nu ik weet dat er iemand is die mij wilt helpen hierbij dus ik ben vanaf nu niet meer zoekende.  ;D

IndigoColors

Hoi allemaal.

Iemand had mij aangeboden dat als ik naar haar kantoor in Uithoorn kon komen zij mij wel wilde helpen maar helaas kreeg ik na haar gemaild te hebben een bericht terug dat het voorlopig geen nut had langs te komen met daarbij een aantal linken van teksten die ik eerst moest doorlezen en de mededeling dat ik de inkoop en verkoopfacturen eerst zelf moest invoeren. Daarna nog een bericht ontvangen dat ze niet gezien had dat ik nog helemaal niets gedaan had aan de verwerking van 2015 en ze toch geen tijd heeft om mij te helpen met de volledige verwerking hiervan en dat ze hoopt dat ik toch nog iemand anders kan vinden die me wilt helpen.

Dus helaas ben ik toch nog op zoek naar iemand die mij wilt helpen, in mijn eerste post staat waar ik naar op zoek ben en voor de zekerheid plaats ik hieronder even een extra korte uitleg waar ik precies hulp bij zou willen: 

Het is dus niet de bedoeling dat ik iemand zoek die mijn hele administratie zelf gaat inboeken, ik zoek iemand die mij op weg helpt met de eerste stappen (opbouw factuur met logo, inboeken van een factuur / kosten / kasboek / koppeling webshop / koppeling Ing Bank en Paypal / invoer specificaties BBZ uitkering) zodat ik zelf kan zien hoe ik het moet inboeken en het verder alleen kan doen. Als ik b.v. 3x zie hoe bovengenoemde stukken ingeboekt moeten worden dan kan ik dat opschrijven en daarna zelf doen. Dus het is niet de bedoeling of mijn vraag om mijn hele administratie in te laten boeken maar of iemand een paar uurtjes voor mij heeft om me op weg te helpen bij het begin.

Iemand die een paar uurtjes voor mij vrij zou kunnen maken en mij op weg zou willen helpen?

Bert-Jan

Hallo Ivy,

Ik denk dat ik een beetje begrijp in welke situatie je zit. Het is echter lastig om jou te helpen omdat er nog te weinig aangrijpingspunten zijn.

Als je zegt: ik heb een factuur geboekt en nu vraag ik mij af of dat klopt, dan kunnen we even meekijken en advies geven.

Het begint er toch mee dat je een proefaccount maakt, inlogt en voorzichtig aan de slag gaat. Stap voor stap ga je kijken wat er moet gebeuren. Stap voor stap kunnen we jou dan helpen.

Als je wacht met lopen en blijft staan waar je bent, wachten wij ook.

Als jij gaat lopen, lopen wij met je mee.   
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Guido

Hoi IndigoColors,

- opbouw factuur met logo

Dit is iets waar we met plezier mee helpen. Stuur ons op klantenservice@acumulus.nl het logo op en we maken een net factuursjabloon.

- inboeken van een factuur

Nieuwe boeking -> Nieuwe factuur. Invullen wat van toepassing is en opslaan.

- kosten

Nieuwe boeking -> Zakelijke uitgave. Invullen wat van toepassing is en opslaan. Als je twijfelt over een specifieke factuur gewoon even een mailtje sturen naar klantenservice@acumulus.nl

- kasboek

Zelfde als met uitgaande of inkomende facturen . Boek ze echter ten gunste of laste van de rekening: Kas.

- koppeling webshop

Voor de meeste webwinkels is er een plugin beschikbaar. Een overzicht van ondersteunde webwinkelsoftware is te vinden op: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen//webwinkels/ . Als je kunt aangeven welke software je gebruikt help ik je graag verder.

- koppeling Ing Bank

https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/banken/ING_Bank/

- en Paypal

https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/betaaloplossingen/PayPal/

- invoer specificaties BBZ uitkering

Oei.. dat weet ik niet met zekerheid te zeggen. Misschien kun je daar even een mailtje over sturen naar klantenservice@acumulus.nl. Dan zoeken we even uit hoe dit ingeboekt moet worden.

Verder kun je als je een stukje op weg bent ons vragen om na te kijken of je bepaalde zaken wel vanzelfsprekend ingeboekt hebt.

Zuuk6!

- Guido

SKYB Yvette

Beste Ivy,

Graag wil toch nog even reageren. Ik wil wel aangeven dat ik jou manier van opstellen t.o.v. mij op dit forum inzake mijn gratis aangeboden diensten toch wel erg vervelend vind. Het lijkt mij in deze situatie zeker niet gepast om zo te reageren. De zaken die jij wenst zijn volledig technisch en geen diensten die een administrateur in principe aanbied.

Een administrateur kan je daarna eventueel helpen met eventuele controles, opstellen jaarverslagen etc.

Met vriendelijke groet,

Yvette

SKYB Administraties & Advies
Persoonlijk, duidelijk en overzichtelijk

www.SKYB-administraties.nl
Telnr: 06 36 116 126

Guido

Ik denk dat als je gewoon begint er al snel achter komt dat het leuk is om te doen. En zoals uit dit forumdraadje blijkt is er voldoende achterwacht om je blijvend te ondersteunen.

- Guido

Es

Hallo Ivy,

zoals ik het lees heb je nu inmiddels al meerdere aanbiedingen gekregen voor hulp.
Probeer het idee los te laten dat iemand naast je moet zitten om te kunnen beginnen met Acumulus.
Er zijn voldoende andere wegen.

Geloof in jezelf en ga bezig....


IndigoColors

Omdat er door diverse mensen reacties geplaatst zijn antwoord ik even op de volgende manier:

@ Yvette: Ik begrijp niet zo goed wat je vervelend vindt, ik heb zo goed als letterlijk omschreven wat je mij hebt gemaild zonder negatieve uitlatingen met de opmerking erbij dat ik dus helaas nog steeds op zoek ben naar hulp. Ik begrijp dus niet zo goed waarom je mijn reactie hier op het forum persoonlijk neemt en het op een andere manier interpreteert dan als ik het geschreven heb want ik heb het alleen ter uitleg hier geplaatst en niet als iets negatiefs of om jou af te vallen.

@ Guido: Dank je wel voor de stap voor stap uitleg, ik heb zelf voordat ik hier een bericht plaatste op het forum en wederom vanmorgen al even wezen kijken naar de uitleg maar het lukt me door mijn concentratieprobleem en stress niet zo goed om het tot me op te nemen. Ik zal even kijken of ik via een andere weg iemand kan vinden die mij bij deze stappen kan helpen. In ieder geval bedankt voor je hulp, ik waardeer het echt!

@ Esther: Ik heb een bericht geplaatst waarin ik heel duidelijk uitleg waarnaar ik op zoek ben, als ik daarna alleen maar linken en advies krijg dat ik toch zelf aan de start moet gaan of mensen mij aanbieden te willen helpen per email dan kan ik daar niet veel mee want daar vraag ik niet om en mijn persoonlijke situatie laat dat op dit moment niet toe. Ik heb tegen mijn gewoonte in, in een aantal eerdere berichten van mij, openlijk verteld in welke situatie ik me bevind en dat ik concentratieproblemen heb en tegen een Burnout aanloop. Ik kan dingen lezen maar het lukt me niet om de stof tot me te nemen en ik ben iemand die makkelijker leert door de dingen te Zien en dan zelf uit te voeren. Ik vind het een beetje jammer dat hier steeds aan voorbij gegaan wordt, het voelt voor mij alsof niemand echt bekend is met een Burnout en men zich op dit punt niet echt begrijpt wat ik ervaar op dit moment. Ik weet heel goed wie ik ben, wat ik kan en wat ik op dit moment Niet kan en geloof nog altijd in mezelf, juist daarom ben ik niet bang om hier gewoon open en eerlijk te vertellen dat ik vanwege alle ellende die ik voor mijn kiezen heb gekregen tegen een burnout aanloop en hulp nodig heb. Ik weet dat je dit goed bedoelde Esther, in mijn ogen ben ik alleen pas echt Perfect als ik ook van mijn Inperfecties kan houden en mijn concentratieprobleem valt op dit moment onder mijn inperfecties. 

@ iedereen die gereageerd heeft: ik begrijp jullie ondernemersmentaliteit wel en dat jullie proberen mij aan te zetten die volgende stap zelf te laten maken. Die mentaliteit heb ik als ondernemer de afgelopen 9 jaar ook altijd gehad, de perfectionist in mij doet altijd alles zelf, vraagt zelden (zo goed als nooit) hulp en probeert ook altijd eerst alles zelf uit. Ik heb een aantal dingen over Acumulus al doorgelezen maar het lukt me niet de stof op te nemen en daarom was / ben ik genoodzaakt iemand om hulp te vragen die mij hierbij vanuit een goed hart, met wat geduld en tegen een kleine vergoeding zou willen helpen. Ik heb de mensen die hulp hebben aangeboden via een privé bericht en hier op het forum al uitgelegd dat ik de aangeboden hulp heel erg waardeer maar dat ik echt op zoek ben naar iemand die mij voor kan doen hoe ik bepaalde stukken moet inboeken.

Dus nogmaals....ik waardeer de hulp die is aangeboden, het sluit alleen niet aan met wat ik in mijn eerste post heb gevraagd en wat ik echt nodig heb op dit moment. Sommige reacties die ik gekregen heb geven mij het gevoel (dit is mijn gevoel dus hoeven jullie niet persoonlijk te nemen) alsof ik ondankbaar ben terwijl ik juist mijn best doe om me zo goed mogelijk te verwoorden en mijn situatie en wat ik op dit moment nodig heb uit te leggen. Ik heb m'n best gedaan om hulp te zoeken en meer kan ik niet doen. Dus iedereen bedankt voor het reageren en de tips.

Es

Mijn aanbod via een PM op 01 december:

......
Ik heb in de maand december tot ca. half januari nog wel een paar uurtjes vrij die ik je ter beschikking zou willen stellen.
Mijn kantoor bevindt zich op vijf minuten loopafstand van bus-en treinstation Apeldoorn. Wanneer je in de gelegenheid bent om zelf vervoer naar Apeldoorn te bekostigen, dan nodig ik je uit om een dagdeel bij mij op kantoor te komen.
Ik help je dan in Acumulus op weg, je kunt vervolgens zelf met je administratie verder en in de rest van de tijd kan ik je gaandeweg aanwijzingen geven.


Ik denk dat dat hetgeen is waar je in je eerste post al om vroeg en nu nog steeds naar op zoek bent. Maar dan dichter bij je huis in (de buurt van) Amsterdam.

Wanneer je dat niet precies kunt vinden, is het goed om het los te laten.... Er ontstaat dan meer ruimte voor je eigen kracht....
Er zijn veel mensen die jou willen en kunnen helpen. Ik wens je al het goede en geloof dat je komt waar je zijn wilt.  ;)
IndigoColors

Hoi Esther,

Ik heb je hierop laten weten dat ik het geld niet heb voor de reiskosten naar Apeldoorn en mede vanwege mijn financiele situatie iemand zocht in Amsterdam of omgeving ;)

Ik heb net via een andere weg een oproep geplaatst en geloof ook dat alles op het Juiste Moment gebeurt en komt...adem in ...adem uit....en bedankt voor de goede wensen, die waardeer ik zeer!