Hoofdmenu

Webhooks

Gestart door RickdeJong, 08 januari, 2017, 17:53:08

Vorige topic - Volgende topic

RickdeJong

Hallo,

Sinds een jaar maak ik fijn gebruik van Acumulus voor mijn bedrijf. Voor onze klanten hebben wij een klantenportaal waarin zijn onder andere de facturen in kunnen zien. Om deze reden zijn wij vaak dubbel bezig met het verwerken van een factuur;

- Eerst de factuur aanmaken in Acumulus
- Vervolgens de factuur uploaden en invoeren in het klantenportaal.

Om deze reden werken wij aan nieuwe versie van het klantenportaal welke met Acumulus gekoppeld wordt aan de hand van de API. Nu mis ik een cruciaal ding die hopelijk ingebouwd kan worden...

Zou het mogelijk kunnen worden om een webhooks in te stellen, bijvoorbeeld wanneer een factuur wordt aangemaakt? Dit zou super fijn zijn en handig voor meerdere doeleinden. Ik hoor graag hoe u hierover denkt.

Met vriendelijke groet,
Rick de Jong

Guido

Ik vermoed dat de API al kan wat je wilt. Als je de factuur aanmaakt krijg je van de Acumulus API een response met informatie.

De meest zinvolle zijn eigenlijk het aantal errors en warnings. Als je deze XML-respons afvangt dan weet je in ieder geval of de factuur is bijgezet in je administratie.

Daarnaast kun je ondermeer het aangemaakte factuurnummer(invoicenumber), het gebruikte boekstuknummer (entryid) en het token(token) dat je kunt gebruiken om naar de PDF te linken of om de PDF te downloaden.

Je kunt deze respons zien als een min of meer directe webhook. Als je een usecase hebt voor andere informatie dan hoor ik het graag.

- Guido

RickdeJong

Hi Guido,

Dank voor je reactie. Dit weet ik! Ik bedoel meer dat ik acties wil laten ondernemen als ik een factuur aanmaak in Acumulus zelf (dus niet met een API).
Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Slechts een URL kunnen opvoeren welke elke keer aangeroepen wordt met een aantal parameters (denk aan factuurnummer, bedrag, relatienummer, ...)

Guido

#3
Als je het entryid en het token beide lokaal opslaat (in jouw eigen systeem) dan kun je toch de gewenst informatie ophalen uit onze API?

Zie bijvoorbeeld:

  https://www.siel.nl/acumulus/API/Entry/Get_Entry_Details/
  https://www.siel.nl/acumulus/API/Entry/Update_Entry_Details/
  https://www.siel.nl/acumulus/API/Invoicing/Get_PDF_Invoice/

Gr,
Guido.

RickdeJong

Oke, ik ga het nog eens proberen uit te leggen met een voorbeeld...

- Stel; ik maak een factuur aan in Acumulus. Niet via de API maar gewoon via https://www.sielsystems.nl/acumulus/
- Mijn klantenportaal wordt gevoed via de Acumulus API.
- Omdat ik mijn klanten wil laten weten dat er een nieuwe factuur klaar staat, moet er een mail OF push bericht worden gestuurd afhankelijk van de voorkeur die ze hebben aangegeven.

Dat laatste moet ik steeds handmatig gaan doen. Om deze reden zou het mooi zijn als er iets van een webhook zou zijn zodat dit proces automatisch in gang kan worden gezet.

Guido

#5
Het aanbieden van een webhook zie ik om eerlijk te zijn, gezien de huidige ontwikkelrol (voorlopig) niet gebeuren. Ik probeer nog even te zoeken naar een alternatief. Je geeft aan dat de Acumulus API jouw klantenportaal voorziet van data. Dat wekt de suggestie dat je een link hebt tussen het relatienummer dat Acumulus toekent en de relatie in het eigen portaal.

Heb je misschien iets aan: https://www.siel.nl/acumulus/API/Contacts/Invoices_Outgoing/ of  https://www.siel.nl/acumulus/API/Reports/Unpaid_Debtors/ in combinatie met een datum en een interne registratie dat de klant op de hoogte gebracht is bij de opgeslagen factuurreferentie?

RickdeJong

Ja, ik zou aan de hand van cron elke nacht een check kunnen doen op nieuwe facturen. Ik vind realtime echter knapper maar dat zit er zonder webhook niet in.

Jammer!