Hallo Gast

Uren registratie per project filter op datum

  • 1 Reacties
  • 2857 Gelezen
Uren registratie per project filter op datum
« Gepost op: 09 juni, 2017, 08:26:09 »
Als je vanuit de uren registraties per project wilt factureren, kun je tegenwoordig wel via het vinkje Toon gefactureerd tonen of verbergen wat al gefactureerd is. Dit is handig, maar alleen als je nog niet meer hebt gepland dan dat je wilt factureren. Als ik in de loop van de maand alvast uren erin zet voor de volgende maand, moet ik alsnog heel veel vinkjes aan of juist uitzetten. Naast dit genoemde vinkje zou het handig zijn om hier te kunnen filteren op een datum traject en/of op de status. In 1e instantie hetgeen dat het snelste te ontwikkelen is :) maar beiden zou erg handig zijn, dan kun je heel makkelijk niet alleen het factureren starten, maar als je een totaalbedrag hebt gefactureerd wel weer eenvoudig de factuur daarna aan de juiste registraties koppelen.

Re: Uren registratie per project filter op datum
« Reactie #1 Gepost op: 29 januari, 2018, 18:48:19 »
Wil deze toch even onder de aandacht brengen. Ik loop namelijk nu eigenlijk best vaak tegen het volgende aan:

Ik maak eind van de maand (of 1e van de nieuwe maand) voor alle dagen alvast een regel onder de projecten (soms 2, als ik reiskosten kan facturen). Dat is feitelijk mijn planning, wijzigt mijn planning, pas ik dat hier ook aan. Eind van de maand wil ik factureren. In januari is het feitelijk alles wat er op het project staat. Maar, ik kan wel vanuit de uren per project de vinkjes zetten, en een factuur aanmaken, maar de status van die uren verandert niet. Dus moet ik terug naar het uren scherm, om daar de regels opnieuw te selecteren en in bulk van status te wijzigen.
of ik draai het om, en wijzig eerst de status en factureer daarna, het blijven 2 handelingen.

In februari wil je hetzelfde doen, dan kan ik via het vinkje toon facturen makkelijk de uren van januari uitsluiten. Maar, als ik eind januari alvast (voordat ik factureer) alvast februari wil invoeren, kan ik vervolgens eind januari niet meer eenvoudig factureren en moet ik of januari handmatig aanvinken, of alles laten aanvinken en februari uitvinken. Nogal RSI gevoelig en vooral onhandig en omslachtig.

Ik zou graag 1 van de volgende opties zien:
1. Filter op datum (startdatum)
2. Filter op status. Dan zou eind januari alvast februari invoeren in status gepland, kan ik factureren, en daarna eenvoudig alles van status gepland omzetten naar loopt.

Ik snap dat in 1 keer factureren-en-status-wijzigen wellicht specifiek is voor hoe ik werk, maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die blij zou zijn met een selectie op datum :)