Hallo Gast

Rabo SmartPin transacties

 • 2 Reacties
 • 3973 Gelezen
Rabo SmartPin transacties
« Gepost op: 08 augustus, 2017, 16:56:05 »
We gebruiken sinds kort de Rabo SmartPin app en kaartlezer voor PIN betalingen.
Deze betalingen worden door de Rabobank per dag getotaliseerd en de volgende dag op de rekening bijgeschreven.
Bij het verwerken van de bankmutaties hebben voor deze ontvangsten dus geen verwijzing naar het factuurnummer. Ergo, alle pin betalingen moeten manueel worden verwerkt.
De app heeft echter de mogelijkheid om een transactie overzicht met de details te genereren en als .csv bestand te verzenden via email. Dat bestand zou dus geïmporteerd kunnen worden in Acumulus voor verwerking.
Daar is echter nu nog geen mogelijkheid voor. Zou dat gerealiseerd kunnen worden?
 

*

Guido

 • 2498
  • Bekijk profiel
Re: Rabo SmartPin transacties
« Reactie #1 Gepost op: 08 augustus, 2017, 17:29:07 »
Dat zou kunnen, en als het bestand voldoende informatie bevat kunnen hier een importprofiel voor opstellen. Zou je ons op de klantenservice een exportbestand willen aanleveren? We kijken graag even wat mogelijk is.

We krijgen wel vaker vragen over pin-transacties en wellicht is het informatief om de veel gebruikte oplossingen even door te lezen:

Er zijn 2 oplossingen die praktisch werken en een 3e die iets arbeidsintensiever is.

 • Er wordt voor de PIN-leverancier een aparte rekening in Acumulus aangemaakt Noem deze bijvoorbeeld "Leverancier-PIN-rekening". Vervolgens worden alle uitbetalingen door de PIN-leverancier aan u als ondernemer als interne overboeking van de Leverancier-PIN-rekening naar de zakelijke rekening ingeboekt. Hierdoor loopt het banksaldo van de zakelijke rekening gelijk en zakt het saldo op de Leverancier-PIN-rekening. Vervolgens worden er periodiek (bijvoorbeeld eens per week/maand of kwartaal) de omzet die via de PIN-methode loopt opgeteld. Dit kan doorgaans aan de hand van de overzichten die de PIN-leverancier beschikbaar stelt.

  Voor het totaal aan omzet wordt dan een fisctieve verkoopfactuur als verzamelboeking gedaan. U maakt een relatie aan genaamd: "Klant PIN" en een factuur voorzien van een regel "PIN-verkopen via PIN-leverancier - Augustus 2017". Deze verkoopfactuur wordt ten gunste van de PIN-leverancierrekening geboekt. Let wel dat u per gehanteerd BTW-tarief een verzamel-regel op de factuur opneemt.

  Deze methode is vooral geschikt voor verkopen waar geen factuur bij uitgereikt wordt en waar klanten niet of nauwelijks bekend zijn. Bijvoorbeeld verkoop vanuit een marktkraam.

 • De tweede oplossing is nagenoeg hetzelfde als hierboven maar dan zonder verzamelboeking maar elke transactie apart op deze fictieve "Klant PIN". Dit is veel meer werk, maar kan praktisch zijn als het om sporadische betalingen gaat en de boekhouding intensief bijgehouden wordt.

 • Een derde optie gaat nog iets verder waarbij u al, of een deel van uw pinnende relaties gaat toevoegen/beheren in Acumulus en de transacties per relatie apart registreert. Dit brengt veel extra werk met zich mee maar kan in situaties met een relatief kleine maar vaak terugkerende klantenkring wat extra inzichten geven. Naast de inzichten van de opbrengsten per relatie is het ook makkelijker om ook werkelijk facturen uit te reiken.


We maken graag een apart importprofiel maar tot nu toe heeft nog iedereen gekozen voor de 1e of 2e optie en wellicht voor een enkele klantrelatie een aparte factuur via de 3e optie. Dit heeft in ieder geval de PIN-oplossingen van MyPOS, iZettle en een aantal andere apparaten uitkomst geboden.

- Guido


*

Guido

 • 2498
  • Bekijk profiel
Re: Rabo SmartPin transacties
« Reactie #2 Gepost op: 05 september, 2017, 08:18:49 »
Beetje verlate update, maar we hebben voor Rabo SmartPin een apart importprofiel bijgezet in Acumulus.

https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/betaaloplossingen/Rabobank_SmartPin/
« Laatst bewerkt op: 04 oktober, 2017, 09:01:00 door Guido »