Hallo Gast

woocommerce koppeling VAT percentage naar 0% gezet

  • 3 Reacties
  • 7051 Gelezen
woocommerce koppeling VAT percentage naar 0% gezet
« Gepost op: 13 oktober, 2017, 12:50:51 »
Ik verkoop mbv een woocommerce webshop, wereldwijd en binnen europa ook aan bedrijven. Als ik na een intracommunautaire levering naar acumulus exporteer, blijft het VAT percentage op 0% staan. Ik paste dat tot nu toe per item handmatig aan, maar kan dit ook automatisch? Bij particuliere verkopen worden de BTW en het percentage er netjes bij vermeld en opgeteld.

Op de factuur, en voor een juiste registratie, dient toch 21% vermeld te worden, en het VAT bedrag wat de klant niet hoeft te betalen? Ik kon er nog niets over vinden in de koppelings instellingen, of acumulus zelf.
« Laatst bewerkt op: 13 oktober, 2017, 12:54:32 door Wilco Botermans »

Re: woocommerce koppeling VAT percentage naar 0% gezet
« Reactie #1 Gepost op: 13 oktober, 2017, 13:27:26 »
Ik woon en werk zelf in Frankrijk, daarom weet ik alleen hoe het in Frankrijk is: op een factuur voor een intracommunautaire levering hoeft geen btw vermeld te worden, wel dient er de volgende tekst op te staan "L'opération bénéficie d'un régime d'autoliquidation de la taxe par le client (art. 196) du code de la TVA local". In de btw aangifte van onszelf moeten wij het totaal bedrag van ontvangen facturen met verlegde btw vermelden en daarover franse btw berekenen (de btw is immers "verlegd" naar de klant). In een ander veld mogen we die aldus berekende btw dan weer aftrekken...

Re: woocommerce koppeling VAT percentage naar 0% gezet
« Reactie #2 Gepost op: 13 oktober, 2017, 14:04:59 »
Hallo Erwin,

Dat is natuurlijk waar. Bij facturen uit Belgie staat ook 'BTW naar u verlegd' wat wel net zoiets zal betekenen. En dan verder geen percentage erbij, maar de partijen hebben alleen elkaars VAT nummer.

Maar voor de registratie voor de omzet belasting moet ik toch aangeven wat ik intracommunautair heb verkocht? Daar mag de BTW toch niet op 0% staan? Dan kloppen de totalen niet in het BTW overzicht van Acumulus.

Of haal ik nu levering en verwerving door elkaar?

« Laatst bewerkt op: 13 oktober, 2017, 14:14:46 door Wilco Botermans »

*

Guido

  • 2306
    • Bekijk profiel
Re: woocommerce koppeling VAT percentage naar 0% gezet
« Reactie #3 Gepost op: 22 oktober, 2017, 12:55:29 »
Als het gaat om een levering naar een andere ondernemer in de EU dan dien je 0% op te voeren als BTW-tarief.

Een praktisch overzicht van de verschillende factuurtypen en het bijbehorende BTW-tarief kun je teruglezen op: https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=facturen-naar-het-buitenland