Hoofdmenu

Suppletie niet meer nodig bij kleine btw-correcties

Gestart door Bert-Jan, 21 februari, 2012, 08:45:03

Vorige topic - Volgende topic

Bert-Jan

Te veel of te weinig betaalde btw mocht u tot nu toe alleen corrigeren met een btw-suppletie. Maar bij kleine btw-correcties is dat niet meer het geval: die mag u in de eerstvolgende aangifte verwerken.

http://www.dezaak.nl/suppletie-niet-meer-nodig-bij-kleine-btw-correcties-3126265.html
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Laura

Ik heb in het vorige kwartaal 3 euro te weinig aan BTW betaald en wil dat nu corrigeren ;) In welk rubriek moet ik dan de aanpassing doen? Moet ik van de voorbelasting 3 euro aftrekken?

Es

#2
De correctie kun je toepassen in de rubriek waardoor de 3 euro te weinig is betaald. Als dat bij rubriek 5b (voorbelasting) was, dan klopt je redenering ;)

Laurajazzz

Beste Esther,

Kun je aangeven hoe ik zo'n correctie netjes boek?
Ik heb zojuist mijn BTW aangifte 2017 gedaan, maar kom er zojuist achter dat ik te weinig heb betaald.

Dank!

Es

Ik zie dat ik je vraag nog niet beantwoord heb  :o

Wil je dit via een suppletie-aangifte doen?

Een suppletieformulier vind je bij Mijn belastingdienst > Voor ondernemers. Log in en ga naar Overige formulieren > Omzetbelasting > Suppletie omzetbelasting.

jazzz

Beste Esther,

Ik was niet de persoon die de oorspronkelijke vraag stelde, hoor.

Maar de vraag blijft nog wel staan: Hoe boek ik in Acumulus op een nette manier een suppletie over het afgelopen boekjaar?

Es

Misschien begrijp ik je vraag niet goed...

Als je te weinig btw hebt afgedragen dan corrigeer je dat OF met een suppletie-aangifte OF met een correctie in de volgende periode (bij de volgende btwaangifte).
In Acumulus doe je verder niets bijzonders. Als je een suppletie hebt ingediend en deze wordt betaald, dan boek je dit net zoals je dat doet bij een "gewone" btw-aangifte.

Steven vd

Ik zie dat dit al wel een heel oud topic is, maar de laatste reactie is vrij recent. Ik heb uitstel gehad op mijn inkomstenbelasting en die ben ik nu aan het afronden. Daarbij kom ik erachter dat er een foutje in mijn btw aangiftes van Q2 en Q3 van vorig jaar zitten (€15,- teveel betaald). Deze zou ik via een suppletie kunnen corrigeren of via het komende kwartaal (Q2 2018).

Als ik het via het komende kwartaal corrigeer, dan klopt mijn balans van 2017 niet ten opzichte van de btw aangifte in acumulus, aangezien er dan een verschil van 15 euro staat bij de te ontvangen/betalen BTW.

Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Annalies Janssens

Persoonlijk geef ik altijd (ook bij kleine bedragen) de voorkeur aan een suppletie. Je doet dat dan over het hele jaar 2017 (ongeacht het kwartaal waar de fout in zat)
-  Het bedrag dat er eind 2017 op de balans BTW staat boek je als balanspost 01-01-2018
-  daar valt voor het grootste deel de afdracht Q4 2017 tegen weg.
-  vervolgens ga je in 2018 die € 15 ontvangen en dan valt Q4 + suppletie precies weg tegen de balanspost 01-01
info@countforyou.nl | www.countforyou.nl
                   06-17888488
          Administratie en belastingen

Steven vd

Zo ongeveer had ik het in gedachten maar ik doorzag het niet helemaal en ik twijfelde over de suppletie voor het kleine bedrag. Dankjewel voor de duidelijk uitleg!

Annalies Janssens

info@countforyou.nl | www.countforyou.nl
                   06-17888488
          Administratie en belastingen