Hoofdmenu

Facturen Online Cursus via Stripe

Gestart door MatthijsGGTV, 05 januari, 2021, 14:35:49

Vorige topic - Volgende topic

MatthijsGGTV

Wij hebben sinds kort een online cursus die we aanbieden. De betalingen hiervan worden geregeld via Stripe. Van hen krijgen we periodiek geld overgemaakt met aftrek van de kosten.

Hoe kan ik de opbrengsten het beste factureren? Moet ik voor elke verkochte cursus toch handmatig een factuur aanmaken met de juiste nummering? Of is er een paralelle nummering mogelijk in de facturatie? Ik zie dat Stripe ook automatisch facturen kan aanmaken, maar die weet natuurlijk niet welk nummer hij moet hebben als we tussendoor facturen hebben verstuurd voor onze offline werkzaamheden.

Bedankt voor het meedenken!

Sjaam

Heb je een koppeling met Stripe?
Als je die niet hebt dan moet je een rekening Stripe aanmaken in Acumulus en de facturen op deze rekening boeken. De uitbetaling van Stripe boek je dan als interne overboeking van Stripe naar de zakelijke rekening. Indien Stripe kosten rekent dan boek je de factuur van Stripe als zakelijke uitgave op de rekening Stripe.

MatthijsGGTV

Beste Sjaam,

Dank voor je antwoord. Is het nodig om voor elke losse verkoop een losse factuur te maken in Acumulus? Nu valt het nog wel mee, maar mogelijk gaat het volume flink omhoog en dan gaat dit veel tijd kosten.

Is het mogelijk om Stripe te koppelen met Acumulus?

Sjaam

Dit is de link van Stripe
https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/betaaloplossingen/Stripe/
Hier kan je lezen hoe je dat moet doen.  Je kan ook overwegen om totaalboeking per maand te doen maar wellicht is deze oplossing beter.

MatthijsGGTV

Ja, dankje. Die link had ik net gevonden. Ik ga er mee aan de slag.

Maar ik vraag me dus wel af hoe het moet met facturen. Heeft elke losse verkoop van de online cursus een factuur + factuurnummer nodig? Of kan dit zoals je aangeeft ook maandelijks een factuur zijn richting stripe?

Stripe kan zelf facturen aanmaken, maar die nummering klopt dan niet aangezien we ook andere offline zaken verkopen en Stripe dat niet kan bijhouden.

Sjaam

Dat hoeft inderdaad niet maar Acumulus zal deze dan niet vinden.
Bij betaling van een door u verzonden factuur, probeert Acumulus de betreffende factuur te vinden. Indien de factuur wordt gevonden, hoeft u enkel op Verwerk te klikken. Indien de factuur niet door Acumulus gevonden kan worden, dient u deze handmatig te selecteren in de lijst van verzonden facturen, de betaaldatum aan te passen en de status op betaald te zetten.

MatthijsGGTV

Ik snap hoe het werkt, het inladen van de transacties is gelukt. Dat is mooi!

Maar ik heb het boekhoudkundig nog niet helemaal helder.

Mijn probleem is alsvolgt: wij verkopen nu sporadisch de online cursus. 1 keer per week ongeveer. Dus dan is het prima om handmatig facturen te maken in Acumulus. Maar we streven natuurlijk naar meer verkopen. Stel dat we op 10 of meer per week komen, dan gaat dit veel tijd kosten. Is het dan nog steeds nodig om voor elke verkoop een losse factuur in te voeren of kunnen we het totaalbedrag dat we periodiek van Stripe krijgen ook op 1 factuur zetten?

Sjaam

Dat kan uiteraard wel.  Je moet dan wel ervoor zorgen dat het saldo in Acumulus per maand blijft kloppen.

MatthijsGGTV

Wij versturen in principe geen facturen voor het product. Stripe maakt deze wel aan. Alleen die nummering verschilt natuurlijk van onze eigen administratie. Vandaar mijn gedachte over een verzamelfactuur. Wat zou jij aanraden?

Sjaam

Zolang je onderliggend de subadministratrie in Stripe hebt is het geen bezwaar om in Acumulus een verzamelfactuur te maken.

MatthijsGGTV


Sjaam