Hoofdmenu

Acumulus terugblik op 2021

Gestart door Bert-Jan, 22 december, 2021, 20:13:12

Vorige topic - Volgende topic

Bert-Jan

Het jaar 2021 was wederom een jaar van veel technische ontwikkelingen. Naast talloze updates en fixes zijn de volgende grote ontwikkelingen het waard genoemd te worden:

Cecilia
Dankzij Cecilia worden nu elke dag vele duizenden boekingen automatisch verwerkt in veel administraties. Niet alleen scheelt dat veel tijd maar het zorgt ook voor veel minder fouten.

Buitenlandse btw
Per 1 juli 2021 is Acumulus (inclusief alle webshop-plugins) volledig geschikt gemaakt voor de verwerking van buitenlandse btw op leveringen aan btw-vrije klanten in de EU.

Nieuw platform
Acumulus is overgezet op een geheel nieuw server-plaform.

Automatische controle btw-nummers
De controle en validatie van Europese BTW-nummers is door een koppeling met het VIES-platform geautomatiseerd in relatiekaart en ICP-aangifte.

Nieuwe webapp
De nieuwe webapp AcumulusMobile is gelanceerd en gaat de oude app in de app-stores op termijn volledig vervangen.

Meer banken automatisch gekoppeld
Naast Rabobank, ING en ABN AMRO zijn ook ASN Bank, SNS, Regiobank, Triodos en KNAB toegevoegd aan de automatische bankkoppelingen. Vooral de combinatie van de automatische bankkoppeling met de automatische verwerking door Cecilia, is in korte tijd populair geworden.

Verbetering jaarrekening
Het V&W-overzicht in Acumulus alsook de gehele jaarrekening is stevig onder handen genomen om beter en makkelijker aan te sluiten op de IB-aangifte van de belastingdienst.

Wij zien uit naar het volgende jaar om verder te werken aan nieuwe functies in Acumulus om het boekhoud-leven weer een stuk makkelijker en leuker te maken.

Wij wensen allen fijne feestdagen en een voorspoedig 2022!

Karin
Cecilia :)
Aris
Guido
Sjaam
Bert-Jan
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)