Hoofdmenu

Versie 8 van de Acumulus plugin: veldverwijzingen

Gestart door erwin-burorader, 31 augustus, 2023, 09:25:07

Vorige topic - Volgende topic

erwin-burorader

Wat zijn veldverwijzingen?
Om voor een bestelling of terugbetaling een factuur aan te maken in Acumulus worden er veel gegevens naar Acumulus verstuurd. Een aantal van deze gegevens zijn rechtstreeks en ondubbelzinnig uit gegevens van de de bestelling te halen, maar een aantal andere gegevens zijn wat lastiger omdat ze bijvoorbeeld:
    • Gebaseerd zijn op meerdere gegevens van de bestelling. Acumulus werkt met 1 veld voor de naam, de volledige naam, veel webshops werken met aparte velden voor de voor en achternaam.
    • Naar eigen wens ingevuld kunnen worden: Acumulus werk bijvoorbeeld met het veld aanhef, daar kun je iets formeels inzetten als "Geachte mevrouw Jansen"of iets informeels als "Beste Truus".

Om de gebruiker de vrijheid te geven om een de inhoud van een aantal velden zelf in te stellen, maakt de plugin, net zoals Acumulus in haar (factuur)sjablonen, gebruik van veldverwijzingen.

Een veldverwijzing geeft aan welke gegevens van een bestelling of terugbetaling in de webshop gebruikt moeten worden om een veld van een Acumulus (credit)factuur in te vullen.

Wat is er veranderd?
[Dit is een technische uitleg, sla dit gerust over]
De nieuwe manier is een stuk explicieter in wat er gebruikt moet worden. Voorheen kon je iets opgeven als [billing_address_1], en moest de plugin uitvinden dat dit een method op het WC_Order object was van WooCommerce. In de nieuwe manier moet je dit expliciet opgeven en wordt het [source::getOrder()::getSource()::get_billing_address_1()] (source is het uitgangspunt, pak daar de bijbehorende bestelling bij (ook als source een terugbetaling is), pak dan het webshop object van die bestelling (het WC_Order object), en roep daar de method get_billing_address_1() op aan (en dus niet: vraag de eigenschap get_billing_address_1 op).

Voorbeelden (WooCommerce, andere webshops volgen):
    • Aanhef:
        ◦ oud: ["Beste"+get_billing_first_name]
        ◦ nieuw: ["Beste"+source::getOrder()::getSource()::get_billing_first_name()]
    • Klantnotitie:
        ◦ oud: [get_customer_note]
        ◦ nieuw: [source::getSource()::get_customer_note()]

Geef in de commentaren aan als je een ander gegeven wilt gebruiken en er niet uit komt. Ook voor andere webshops.

Wat zijn de gevolgen voor jou?
Helaas kan de plugin deze conversies niet automatisch uitvoeren. Daarom bekijkt de plugin tijdens de update of je veldverwijzingen zelf een waarde hebt gegeven. Als deze er zijn, krijg je een melding op je scherm met de lijst van velden die je dient te controleren. Negeer deze melding dus niet.

erwin-burorader

Veldverwijzing voor het btw-nummer

Fout in versies 8.0.0 en 8.0.1 van de WooCommerce plugin
Als je de "WooCommerce EU/UK VAT Compliance" plugin gebruikt pas het volgende dan aan:
Formulier "Acumulus veldverwijzingen" => kopje "Brongegevens voor de klantgegevens" => veldverwijzing voor het "btw-nummer"veld: Ergens achteraan staat get_meta(Vat Number). Dat moet zijn get_meta(VAT Number).

Door deze fout kan de plugin het btw-nummer niet achterhalen en zal dan ook geen factuur met verlegde btw accepteren. Je krijgt een foutmelding (de factuur wordt mogelijk wel als concept verstuurd). Als je (vaak ten onrechte) hebt aangegeven dat je producten/diensten aan 0% btw of btw-vrij levert, krijg je geen foutmelding maar wordt de factuur als btw-vrij of aan 0% btw verstuurd. Rapportages over verlegde btw gaan dan fout en de facturen zullen niet vermelden dat het om verlegde btw gaat. Pas in dat geval de instellingen "Welke belastingklasse definieert btw-vrij" en "Welke belastingklasse definieert het 0% btw-tarief?" aan. Deze instellingen vindt je onder her kopje "Over uw winkel" op het "Acumulus instellingen" formulier.

Uiteraard zal deze fout in de volgende versie opgelost zijn.

NB: misschien zijn er nog andere plugins die ook de naam 'VAT Number' gebruiken voor het meta-veld met het btw-nummer.

Waar wordt het btw-nummer opgeslagen?
Als je een andere plugin gebruikt, waarvan onze plugin de gebruikte naam voor het btw-nummer niet herkent, doe dan het volgende:

  • • Ga naar een bestelling met verlegde btw.
  • • Ga naar het blok "Extra velden"
  • • Zoek het veld op met het door de klant ingevulde btw-nummer als "waarde" en noteer de "naam".
  • • Ga naar formulier "Acumulus veldverwijzingen" => kopje "Brongegevens voor de klantgegevens" => veldverwijzing voor het "btw-nummer"
  • • Vul in: [source::getOrder()::getSource()::get_meta(naam_van_het_extra_veld)]