Main Menu

Verzoek: Shopify gemengde BTW orders inlezen als conceptfactuur

Started by iceeyz, 07 November, 2023, 19:39:02

Previous topic - Next topic

iceeyz

Momenteel levert de standaard Shopify Order export optie een .csv met geen BTW info per orderregel, waardoor Acumulus de order skipt bij het importeren.
Begrijpelijk, maar vermoeiend :).

Zou het mogelijk zijn de orders wel in te laten lezen, maar deze als conceptorder weg te schrijven?
Het zou enorm schelen als bijvoorbeeld relaties al wel vast worden aangemaakt, alsook de order met orderregels, waarbij alleen met het handje de bedragen en BTW tarieven gecorrigeerd moeten worden.

Alvast bedankt.

Een ander/complexer alternatief is om de importfunctionaliteit uit te breiden met alternatieve veelgebruikte formaten, zoals Matrixify, die bijv. ook uit de gratis ablestar-cli komt rollen. Deze kan wel per line-item btw informatie weergeven.

iceeyz

Oh, misschien maakt het allemaal niet zo veel uit zie ik nu. Orders kunnen in Shopify (deels) gecrediteerd worden, waarna dezelfde orderregel wordt aangepast met een kolom "Refunds". Dat wordt chaos bij toekomstige refunds van bestaande orders, dus ik schakel maar over op maandelijkse geaccumuleerde bedragen uit de Shopify rapportages.

Ook dat is te automatiseren, wat misschien niet gek is voor andere gebruikers. Het Total Sales rapport is als CSV te exporteren en is wel chronologisch juist, met nieuwe regels voor refunds.