Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Maartenflip

Pagina's: [1]
1
Dag Annalies,

Ok, die laatste zin helpt me. Maar het klopt dus dat ik leveringen van diensten niet in rubriek 3a staan. En voor de TVL moet ik die extra omzet er bij op tellen dan. Dat moet lukken. Nu nog kijken of ik de aanvraag van TVL Q3 nog kan aanpassen, want daar heb ik die dus niet meegenomen.
Dank voor je snelle antwoord.

Groeten
Maarten

2
Dag,

Met mijn bedrijf leveren wij regelmatig diensten aan bedrijven buiten de EU. We hebben dan meestal wel een soort van BTW#, maar niet een Europese stijl, en kunnen daarmee geen BTW verleggen. Wel zonder btw factureren met het benoemen van die code. Het gaat dus om levering van diensten, niet goederen. Bij het aanmaken van een factuur herkent ie dat je een tax-id nummer hebt opgegeven, en zet hem dan automatisch op "Dit is een factuur voor goederen aan het buitenland buiten de EU". Maar bij de opmerking staat, als het om diensten gaat kies je voor "Dit is een gewone factuur (BTW-vrij, 9% of 21%)" en dan moet je voor BTW-vrij kiezen. Dat doe ik dus altijd zo. Geen probleem.

Maar... nu viel me op dat ik op de BTW-kwartaal aangifte deze factureren nergens terug zie. Die zouden toch bij Rubriek 3a leveringen naar landen buiten de EU (uitvoer) moeten staan? Dat staan ze dus niet. En de totale omzet komt daarmee onder aan de streep lager uit.

Geen probleem voor de BTW-aangifite, want is zonder btw, maar nu met het aanvragen van de TVL komt dit wel terug. Ze kijken namelijk naar omzetverlies, op basis van kwartaal aangiften. Maar de omzet op die aangiften zijn niet compleet.

Wie weet hoe ik dit kan oplossen?

Groeten
Maarten

Pagina's: [1]