Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Amadea

Pagina's: [1]
1
Hallo,

Ik heb een beetje een bijzondere vraag. Ik gebruikte acumulus alleen om mijn omzet te berekenen voorheen. Dus registreerde er niet de complete boekhouding op, nu wil ik dat wel gaan doen maar ik sta nu een 'x' bedrag in het rood bij de crediteuren. Omdat dit natuurlijk niet goed is bijgehouden of geregistreerd om de boekhouding daarin kloppend te houden, maar een ander doel had.

Hoe kan ik nu met echt een schone lei beginnen zodat ik vanaf 2022 wel alles kloppend in de boekhouding kan registreren?
Ik verander ook van boekhouder dus ik heb dit wel nodig.

Graag hoor ik jullie ideeën. Mijn boekhouding moet dus niet verloren gaan wat er in zit, maar eigenlijk moet er zoiets bestaan als een 'nieuw profiel' waarbij ik dat weer vanaf 0 kan registreren per 2022.


2
Nieuws, wet- & regelgeving / Boekhouder berekent andere BTW dan Acumulus
« Gepost op: 15 juli, 2019, 17:08:24 »
Hallo,

Even in het kort: ik deed voorheen via Acumulus de boekhouding zelf. Tot de jaaraangifte (IB) kwam en ik een boekhouder in de arm nam om deze met mij in te kunnen voeren op de juiste wijze.
Nu heb ik wel al mijn inkomsten in Acumulus staan, want ik verstuur vanuit hier ook de facturen.
Echter, ik voerde mijn uitgaven niet meer in, deze werden in een los kasboek gezet en door mijn boekhouder berekend.
Acumulus diende dus meer als controle en facturatie programma dan als boekhoudprogramma voor mij.
Nu heb ik dit kwartaal de uitgaven een keer wel voor de grap in de omzetbelasting verrekend en kom ik tot een bepaald te betalen bedrag.
Mijn boekhouder is echter net geweest en die komt met een verschil van 399€ wat ik moet betalen.

Begrijpt iemand hoe dit mogelijk is?
Ik ken zijn berekening niet, maar als ik blind van Acumulus zou uitgaan en mijn uitgaven daar in zou  verwerken altijd en zelf de Omzetbelasting zou doen zou ik dus voordeliger uitkomen.
Ben wat dit aangaat echt een leek en kan het niet goed onderbouwen dus wat tot dit verschil zou zijn gekomen.

Heeft iemand hier verstand van en kan mij adviseren of informeren?

Pagina's: [1]