Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - BS-Tech

#1
Dankjewel voor de tip Annalies. Voor mij is dit nu wel een goede oplossing.
#2
Mogelijkheid voor invoeren extra mailadres zou toch wel handig zijn. Op dit moment wordt de factuur vanuit Acumulus per mail bij een bepaalde klant geweigerd. Via een ander mailadres wordt hij daar wel ontvangen. Eigenlijk zal de systeembeheerder van het bedrijf daar naar moeten kijken. Maar tot die tijd is het toch wel erg handig als ik een extra mailadres zou kunnen toevoegen. Ik zie daarmee ook ook elke keer weer of men de fout al dan niet heeft opgelost. Tot die tijd wil ik graag automatisch de factuur naar beide mailadressen sturen. Dus niet dat ik wekelijks handmatig dit moet aanpassen. Een cc zou dus hiervoor handig zijn.
#3
Speciale onderwerpen / Re: Wissen van cache geheugen
03 november, 2023, 18:56:58
Acumulus, zouden wij hier een antwoord op kunnen krijgen?
#4
Voor mij een beetje dezelfde vraag. Zo nu en dan sluipt er wel eens een foutje in een ingevoerde tekst. Deze zou ik er graag uit willen halen.
Maar omdat het cachegeheugen vaak heel handig is zou ik niet alles willen verwijderen.

Het zou fijn zijn als het cache geheugen te openen is met een text-editor, zodat ik verkeerde/ongewenste dingen er uit kan halen.

Dus de vraag, waar zouden we dit cache geheugen kunnen vinden? Is dit voor ons benaderbaar?

Met vriendelijke groet,

Bas Siepermann
#5
Hallo Lissa,

Ik denk dat dit een goede oplossing is. Ik ga dit zo proberen. Bedankt voor het meedenken en deze tip.  :-*

Met vriendelijke groet,

Bas Siepermann

#6
Ik heb hier een tijd geleden al eens verzocht om een handige optie. Ik verwacht dat deze optie voor veel gebruikers van Acumulus zo rond de jaarwisseling het nodige werk uit handen kan nemen.

Als je veel met één uurtarief werkt voor vrijwel alle klanten, dan zou het handig zijn als je bij je relaties of bijbehorende projecten kan aanvinken "standaard uurtarief gebruiken".

Dan zou je dus nog maar op één plek in Acumulus de wijzing van dit standaardtarief hoeven te doen in plaats van dat je bij alle klanten / projecten langs moet om dit te wijzigen.

Omdat we nog een klein half jaar voor de boeg hebben, wil ik hierbij nogmaals vragen of deze optie aan Acumulus kan worden toegevoegd.

Of ben ik echt de enige die hier iets aan heeft???
#7
We zijn bijna in het nieuwe jaar. Dat betekent ook dat de uurtarieven en km tarieven weer moeten worden aangepast. Voor vrijwel alle klanten heb ik een project aangemaakt waarin ik producten of diensten toevoeg en van waaruit ik vervolgens factureer.

Het aanpassen van mijn uurtarieven betekent nu dat ik bij alle klanten het project moet wijzigen. Best wel veel werk. Aangezien voor vrijwel al mijn klanten het uurtarief gelijk is, zou het heel handig zijn als je op één plek in Acumulus zou kunnen aangeven wat het regulier uurtarief is. En dat je vervolgens in elk project kan aanvinken dat je het regulier uurtarief wilt toepassen. Daarmee zou je niet elk jaar weer door alle projecten heen hoeven te gaan om één tarief te wijzigen.

Evenzo geldt dit voor het km tarief. Dat zet ik nu bij het standaard product tarief in het project, maar betekent dus ook dat ik deze in alle projecten jaarlijks moet aanpassen. Ook hier zou het fijn zijn als hier een verbetering kan worden toegepast. Wellicht is het een optie om voor km kosten een apart product tarief te introduceren. Bij het invoeren van een nieuwe dienst of product zou dat naast de keuzes Dienst, Dienst vaste prijs en Product ook nog een een keuze KM kunnen komen.

Met name mijn eerste wens zou voor mij en waarschijnlijk ook voor veel andere gebruikers iets toevoegen. Maar ook mijn tweede wens zou het gebruik van Acumulus zeker nog prettiger maken.
#8
De referentie geeft bij mij veelal in enkele woorden aan waar de factuur betrekking op heeft. Maar elke keer weer anders dus. Daarnaast zet ik hierin bij grotere klanten ook door wie ik ben benaderd. Bijvoorbeeld (telefonische opdracht Pietje Puk) Daarmee voorkom ik eigenlijk altijd vragen.

Voor wat betreft de lettergrootte, dat dit nu niet instelbaar is had ik eigenlijk al ontdekt. Maar het zou wel mooi zijn wanneer dit wel zou kunnen. De letters iets kleiner ziet er volgens mij net wat strakker uit. En bovendien ga ik dan efficiënter met de ruimte op de factuur om.

Dus mocht je nog eens een momentje over hebben, .....
#9
Hallo Guido,

Bedankt voor jouw snelle reactie. Deze functie zit goed verstopt. In de toelichting zet ik altijd de referentie. In de uitgebreide toelichting zou ik inderdaad mijn toelichting kunnen plaatsen. Wat mij wel opvalt is dat de uitgebreide toelichting direct onder de toelichting staat. Hier mist dan een lege regel. Begin ik de uitgebreide toelichting met een lege regel, dan nog wordt deze lege regel genegeerd en staan toelichting en uitgebreide toelichting weer tegen elkaar aan.

Tevens is de lettergrootte van de uitgebreide toelichting groter dan van de factuurregels. Dus per saldo neemt dit nog (te)veel ruimte in. De lettergrootte van de uitgebreide toelichting zou wat mij betreft dezelfde grootte mogen hebben, dus een stapje kleiner dan nu het geval is. Echter volgens mij is dat niet apart instelbaar.

Als jullie hier iets aan kunnen finetunen zou dit heel fijn zijn.
#10
Zo nu en dan heb ik facturen waar ik tekst wil toevoegen ter toelichting van één of meerder gefactureerde regels.
Door een aantal 0 in te voeren wordt er op de bewuste regel géén Prijs/eenheid, BTW en Subtotaal weergegeven. Dus alleen de ingegeven tekst.

Echter, de manier waarop de tekst wordt geplaatst is niet heel fraai en daarnaast heeft deze manier ook zijn beperkingen.

Doordat de tekst alleen op de linker helft van de pagina wordt geplaatst worden dit bij een beetje een verhaal al gauw veel regels. En daarnaast is het aantal karakters in een regel beperkt. Dat betekent dus dat je al gauw weer een volgende regel moet toepassen. Alles met elkaar ziet een stukje tekst in een factuur er nu niet direct heel strak uit.

Een verbetering zou kunnen zijn dat er in een regel tekst meer karakters kunnen worden toegepast. Nog mooier, als de tekst over de volle breedte van de pagina kan worden weergegeven.

Of is het een optie dat je in plaatst van in een boekingsregel tekst te plaatsen een tekstvak in de factuur toe kan voegen???

Als het kan hier graag een verbetering in doen. Ik denk dat wel meer Acumulus gebruikers zijn die hier gelukkig van worden.

In de bijlage een voorbeeldje hoe het toevoegen van tekst er nu uit ziet. Je kan hier ook direct de beperking van de lengte van de teksten zien. Resulteert in meer aparte tekstblokken dan nodig is.  In dit geval resulteert dat dus ook in een tweede bladzijde omdat de tekst veel ruimte inneemt. Zelfs terwijl ik bewust géén lege regels toevoeg.
#11
Nieuwe functionaliteiten / Re: Kolommen op factuur
29 januari, 2021, 21:15:55
Hallo Bert-Jan,

Ik vind dit wel wat kort door de bocht. Als al mijn producten in het 21% tarief vallen en onderaan de factuur staat de btw vermeld met daarbij 21%, dan neem ik aan dat dit ook door de belastingdienst geaccepteerd wordt.

Als ik naar de facturen van mijn toeleveranciers kijk (waaronder diverse grote firma's), dan wordt door de meeste toeleveranciers ook niet het tarief per product vermeld op de factuur. Het zou toch raar zijn dat al deze firma's facturen maken die door de belastingdienst niet geaccepteerd worden. Het hoeft dus blijkbaar niet per product.

Ik denk, gezien het feit ook dat deze vraag al vaak  gesteld is, dat hiermee in een behoefte wordt voorzien. Zou je het nog eens in de groep kunnen gooien?
#12
Nieuwe functionaliteiten / Re: Kolommen op factuur
29 januari, 2021, 17:59:08
Hallo Bert-Jan,

Is er ondertussen al overleg geweest? Als ik een factuur met veel regels heb, dan vind ik mijn factuur er "dom" uitzien. Een hele kolom met 21%, voegt echter niets toe. Ik kan deze ruimte veel nuttiger gebruiken voor de omschrijvingen.
#13
Hier sluit ik mij helemaal bij aan. In mijn geval is BTW altijd 21%. Nu wordt dat op elke regel weer vermeld, maar het zou prettiger zijn als deze ruimte voor de omschrijvingsteksten toegepast kan worden. Alleen onderaan kan dan bij het BTW bedrag het toegepaste percentage vermeld worden. Ik denk dat de factuur er hierdoor ook netter uit gaat zien.
#14
Ik wil dit wel proberen. En laat ik nu ook nog een Android toestel hebben. ;D