Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - JorisH

#1
Gezocht naar een antwoord, maar tot op heden nog niet gevonden.

Een praktische vraag. Stel ik doe een aankoop die boven de € 450,- (excl. BTW) of boven de € 450,- (bij tweedehands zonder BTW) uitkomt en die aankoop is bijvoorbeeld voor 50% privé bedoeld, schrijf je dan toch verplicht af in 5 jaar? Ik zou denken dat dit nog steeds moet, maar kan het nergens bevestigd zien. Of mag/kan ik dat dan toch als kosten voor 1 jaar boeken? Voor het zakelijke gebruik heeft de aankoop immers maar een 'investeringswaarde' van 50% en misschien wel ruim onder de € 450,-?

Alvast bedankt voor het meedenken!
#2
Ook al is dit topic wat ouder, ik ben blij dat het er is (nuttige informatie), dus ik reageer toch nog even hier met een paar vragen:

- er wordt steeds gesproken dat je het huurrecht (of een deel daarvan) tot het eigen vermogen van de onderneming moet regelen; Hoe kan ik dat het beste doen in Acumulus dat het op de juiste manier in de boeken terechtkomt?
- ik betaal maandelijks huur/energie en wil een deel daarvan (dat toekomt aan de bedrijfsruimte) inboeken. Nu begreep ik dat je dan de factuur volledig inboekt en dan een percentage daarvan als privé aanmerkt. Dat begrijp ik, maar van de huur/energie krijg ik geen maandelijkse facturen. Hoe dat dan toch netjes te doen? Op basis van een bewijs van voorschotbedrag/huurcontract?

Hopelijk lezen mensen dit nog en zijn er bij die mij van de antwoorden kunnen voorzien.

Dankjewel alvast!
#3
Ik ben net zelf begonnen met Acumulus. Werkt echt heel fijn en vooral het feit dat er een keurig en fraai uitgelegd jaaroverzicht gemaakt kan worden is een grote plus wat mij betreft.

Maar toch nog een vraag ivm KOR: - moet ik voor de bijtelling van de KOR een kostensoort (ALGEMEEN) en kostenplaats (DIVERSEN) invullen?

Alvast bedankt!