Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - BS-Tech

#1
We zijn bijna in het nieuwe jaar. Dat betekent ook dat de uurtarieven en km tarieven weer moeten worden aangepast. Voor vrijwel alle klanten heb ik een project aangemaakt waarin ik producten of diensten toevoeg en van waaruit ik vervolgens factureer.

Het aanpassen van mijn uurtarieven betekent nu dat ik bij alle klanten het project moet wijzigen. Best wel veel werk. Aangezien voor vrijwel al mijn klanten het uurtarief gelijk is, zou het heel handig zijn als je op één plek in Acumulus zou kunnen aangeven wat het regulier uurtarief is. En dat je vervolgens in elk project kan aanvinken dat je het regulier uurtarief wilt toepassen. Daarmee zou je niet elk jaar weer door alle projecten heen hoeven te gaan om één tarief te wijzigen.

Evenzo geldt dit voor het km tarief. Dat zet ik nu bij het standaard product tarief in het project, maar betekent dus ook dat ik deze in alle projecten jaarlijks moet aanpassen. Ook hier zou het fijn zijn als hier een verbetering kan worden toegepast. Wellicht is het een optie om voor km kosten een apart product tarief te introduceren. Bij het invoeren van een nieuwe dienst of product zou dat naast de keuzes Dienst, Dienst vaste prijs en Product ook nog een een keuze KM kunnen komen.

Met name mijn eerste wens zou voor mij en waarschijnlijk ook voor veel andere gebruikers iets toevoegen. Maar ook mijn tweede wens zou het gebruik van Acumulus zeker nog prettiger maken.
#2
Zo nu en dan heb ik facturen waar ik tekst wil toevoegen ter toelichting van één of meerder gefactureerde regels.
Door een aantal 0 in te voeren wordt er op de bewuste regel géén Prijs/eenheid, BTW en Subtotaal weergegeven. Dus alleen de ingegeven tekst.

Echter, de manier waarop de tekst wordt geplaatst is niet heel fraai en daarnaast heeft deze manier ook zijn beperkingen.

Doordat de tekst alleen op de linker helft van de pagina wordt geplaatst worden dit bij een beetje een verhaal al gauw veel regels. En daarnaast is het aantal karakters in een regel beperkt. Dat betekent dus dat je al gauw weer een volgende regel moet toepassen. Alles met elkaar ziet een stukje tekst in een factuur er nu niet direct heel strak uit.

Een verbetering zou kunnen zijn dat er in een regel tekst meer karakters kunnen worden toegepast. Nog mooier, als de tekst over de volle breedte van de pagina kan worden weergegeven.

Of is het een optie dat je in plaatst van in een boekingsregel tekst te plaatsen een tekstvak in de factuur toe kan voegen???

Als het kan hier graag een verbetering in doen. Ik denk dat wel meer Acumulus gebruikers zijn die hier gelukkig van worden.

In de bijlage een voorbeeldje hoe het toevoegen van tekst er nu uit ziet. Je kan hier ook direct de beperking van de lengte van de teksten zien. Resulteert in meer aparte tekstblokken dan nodig is.  In dit geval resulteert dat dus ook in een tweede bladzijde omdat de tekst veel ruimte inneemt. Zelfs terwijl ik bewust géén lege regels toevoeg.