Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - SKYB Yvette

Pagina's: [1]
1
Ter informatie:

Als u ondernemer bent enkel ondernemer voor de omzetbelastig omdat u zonnepanelen heeft aangeschaft en de btw heeft terug gevraagd, dan kunt u een brief van de Belastingdienst verwachten. Zij sturen vandaag 10.000 brieven aan houders van zonnepanelen. In de brief staat dat de ontvanger van de brief vanaf 1 januari 2015 geen btw-aangifte meer hoeft te doen. De brief geeft ook aan welke voorwaarden hiervoor gelden.
De brief komt in de plaats van andere brieven die u hierover in 2015 heeft ontvangen over het al dan niet doen van btw-aangifte.

De Belastingdienst wil op korte termijn de werkwijze en systemen zo aan passen, dat nieuwe particulieren met zonnepanelen eenmalig btw terugontvangen en geen onnodige correspondentie over de btw-aangifte krijgen. Maar daar moeten we dus nog even op wachten.

2
Nieuws, wet- & regelgeving / 3e fout geconstateerd in aangifte IB software
« Gepost op: 06 maart, 2015, 16:40:12 »
Hi,

Nu de belastingdienst de 3e fout in de aangifte software heeft toe gegeven, plaats ik toch maar ook even hier (naast op mijn facebook) hier een melding over.

Het advies van de belastingdienst is om de voor ingevulde aangifte goed te controleren en nog even te wachten met het inzenden van de aangifte tot na 10 maart. Er is door hen gezegd dat fout 2 & 3 dan naar verwachting zullen worden opgelost.

Fout 1: inzake kapitaalverzekering
Fout 2: aftrek doorwerken ouderen
Fout 3: aftrek levensonderhoud voor kinderen voor mensen met fiscale partner

Pagina's: [1]