Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - nico

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Re: Voorraad en beschikbaarheid
« Gepost op: 29 januari, 2018, 17:07:06 »
Deze functie zou ik willen gebruiken voor voorraadwaardering aangifte maar je kan geen inkoopprijs invoeren die daarvoor geldt.
Is dat niet toe te toevoegen zodat je op de achtergrond deze functie ook als de voorraadwaardering gebruikt voor de aangifte berekening?
grt Nico

2
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: kopie factuur vermelding
« Gepost op: 14 januari, 2018, 20:01:09 »
Hoi esther
Dat was eigenlijk ook een beetje mijn idee maar vraag me dan af of het bedrijf die de factuur dubbel levert aansprakelijk gesteld kan worden wanneer die factuur dubbel door ontvanger wordt  ingevoerd voor dat btw voordeel.

3
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: kopie factuur vermelding
« Gepost op: 12 januari, 2018, 12:12:42 »
O :O vandaar
Die factuur is al betaald dus dat is in dit geval niet relevant.
Met vriendelijke groet
Nico

4
Tja en blijft de vraag wat is rijk?
Voor de 1 is 100 euro al rijk en de ander bukt niet eens voor honderd euro.
Je kan natuurlijk ook alle belasting opheffen en zeggen zorg maar voor je zelf. Ben bang dat er dan hele vervelende dingen gaan gebeuren zoals in je mooie voorbeeld.
In ieder geval hebben de Amerikanen weer een idioot op de troon gezet (of waren het de Russen).
Daar hebben ze patent op (op Obama na dan) en nu Ophra nog een zeteltje geven en de gekte is compleet. Zou je daar willen wonen waar iedere gefrustreerde puber en idioot met een geladen wapen op zak mag lopen?

Nee ik voel me rijk hier in Nederland, zelfs als ik straks weer honderden euro`s zorgpremie kwijt ben. Zelfs als ik de energierekening weer met 15% zie stijgen, zelfs als ik een lening moet afsluiten om mijn kinderen naar een hoge school te kunnen sturen en zelfs mijn pensioenberekening aangeeft dat ik vanaf mijn 71e pas pensioen kan en die uitkering volgens de laatste grafieken is gehalveerd tov 8 jaar geleden. 
Ik heb mijn steentje ook dit jaar weer bijgedragen aan de Nederlandse economie en ben niet alleen financieel uitgekleed maar ook trots op dit land.

Er blijven natuurlijk altijd puntjes van kritiek, Als we nu eens die 1,4MLRD dividendbelasting en al die big business belasting dealtjes ook gewoon echt gaan heffen zou er al meer vrede mee zijn.
Het is vaak niet dat er belasting betaald moet worden en ook nog niet eens zozeer de verdeling maar het belangrijkste wat de ongelijkheid en onbegrip in de hand werkt is het handje klap en" laat maar zitten voor deze keer" beleid door de belasting heffer. waarom zij maar een deel betalen  en ik de volle mep.
Als de afspraken ( beleid) worden nagekomen en worden uitgevoerd zal het begrip een stuk hoger zijn. En er blijft genoeg over voor de dividenders.

Met een mooie kerstgedachte en eerste stapjes in het mooi belastingparadijs jaar 2018
Nog de beste wensen en komt allen tezamen.
grt Nico

5
Nieuws, wet- & regelgeving / kopie factuur vermelding
« Gepost op: 12 januari, 2018, 11:03:20 »
Ik krijg zo af en toe de vraag om een zoekgeraakte factuur klant opnieuw te versturen Met name rond deze tijd van jaar afsluitingen.
Nu vraag ik mij af of ik dan verplicht ben om daar kopie op te zetten . Ik zie namelijk bij wat grotere bedrijven dat wordt toegepast.
Grt Nico

6
Nieuwe functionaliteiten / Re: Voorraad beheer
« Gepost op: 16 november, 2017, 13:23:15 »
Ik waardeer de voorraad ook en daarom wil ik dat ook automatiseren Kost te veel tijd nu en gaat te vaak fout in de voorraad bijhouden.
Ik heb zojuist contact gehad met nedsoft met die vraag naar voorbeeldbestand maar het voorraadbeheer pakketten is gestopt dit zijn nog uitloop pakketten en daarmee dus kansloos. het zelf knutselen met excel wordt niks en ziik niet zitten. jammer en wat nu nog meer ideeën?
grt nico

7
Nieuwe functionaliteiten / Re: Voorraad beheer
« Gepost op: 15 november, 2017, 18:56:20 »
Hallo guido
Ik ben ccvshop gaan gebruiken juist omdat die ook is gekoppeld met acumulus dus de facturen worden al doorgeboekt
Ik zag dat nedsoft https://www.nedsoft.nl/voorraadbeheer-barcode-scanner een pakket heeft voor 175 ex met barcode scanner heeft maar weet niet of die dan met acumulus kan communiceren.

8
Nieuwe functionaliteiten / Voorraad beheer
« Gepost op: 15 november, 2017, 11:34:27 »
Beste Acumulus
Onze webshop in huishoudelijke artikelen breid steeds meer uit en raak zo langzamerhand het overzicht op de voorraad en het beheer kwijt.
Ik zoek dus de functie voorraad beheer zodat ik met een barcode scanner nieuwe voorraad kan inboeken en uitgaande producten kan uitscannen.  zodat ook de verschillen in inkoopwaarde en verkopen worden vastgelegd.

Nu ben ik al jaren een zeer tevreden gebruiker van acumulus maar deze functie mis ik en er wordt ook al jaren door diverse partijen om gevraagd.

Kunt u mij hierin adviseren. Bent u nog voornemens om voorraadsoftware toe te voegen als extra pakket aansluitend op de boekhouding of heeft u inmiddels een samenwerking met een voorraadbeheer SW leverancier waar mijn bestaande acumulus boekhouding ook op kan aansluiten.

grt Nico

9
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met ING Zakelijk
« Gepost op: 15 maart, 2015, 16:42:31 »
Beste Bert Jan
Dat is info waar we inderdaad wat mee kunnen.
Ja die ing zijn echte geldwolven.
Gelukkig vragen ze zo af en toe hoe tevreden ik met ing ben en kan dan in ieder geval dat aankaarten.
In den beginne moest ik een aanvulling nemen op mijn zakelijk rekening om in mijn voormalig cashweb de koppeling mogelijk te maken en zag dat dit nu gratis was .
Nou gratis, het is dus gewoon verlegd naar de boekhoudSW. Slim hoor ze hebben dus wel naar hun ing klanten geluisterd en een andere route genomen.
Voor mij is het glashelder en begrijpelijk dus gewoon importeren 1x p/w
Grt Nico

10
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met ING Zakelijk
« Gepost op: 15 maart, 2015, 11:55:40 »
Beste Bert - Jan
Is dat een bewuste keuze of staat deze wel in de planning en op welke termijn
Een antwoord, wij doen niet mee,  is al bekend maar niet informatief.
graag meer info over de plannen of reden,
Het kan voor sommige ondernemers reden zijn om een ander boekhoud pakket te kiezen.

11
Webkoppelingen / Re: de automatische betaald functie uitzetten
« Gepost op: 26 januari, 2015, 16:14:14 »
Als de klant met bvb mollie betaald heeft gaat die order in mww automatisch op betaald.

Correct. Betaald is betaald.

Die order wordt nu in acumulus opgenomen en ook als betaald weergegeven maar dat mag acumulus dus niet doen de order moet als nog niet betaald openstaande factuur factuur in mijn mollie rekening worden gezet.

Waarom zou Acumulus deze factuur niet als betaald mogen opvoeren? De factuur is immers voldaan. Dat jij nog een openstaande vordering bij Mollie hebt staat hier los van. Dat is doorgaans een interne overboeking van jouw Acumulus-Mollie-rekening naar de zakelijke rekening.

Om de volgende redenen:
Omdat ik pas geld vang als mollie de uitbetaling doet en in die tussentijd kan de klant zelf de betaling via mollie met bvb een creditcard betaald terug laten storten. In dat geval is er dus niet betaald door de klant.
Dan ben ik benieuwd of er dan ook een correctie van die factuur in de boeking bij zowel MWW Als acumulus komt want dan is het inderdaad een kwestie van terugboeken en mijn eventueel verzonden goederen terughalen.
En wordt deze dan automatisch op niet betaald gezet met een terugboeking van de klant.

Om dat de boeking in acumulus ook als betaald met die datum wordt overgenomen kan ik niet meer volgen of alle geld voor die factuur ook echt binnen is. zeker nu je met die reservering duur van de creditcard zit.
Ik wil dus dat zolang de uitbetaling van het volledige bedrag nog niet op mijn rekening staat de factuur in acumulus dus ook als nog niet betaald of deels betaald geboekt hebben.
Zodra de uitbetaling een feit is en ook die 180 dagen reservering zijn uitbetaald kan ik de factuur afsluiten door hem dan pas in acumulus als betaald te zetten waarmee die factuur en de interne boeking is afgerond.

Als ik je goed begrijp kan ik in acumulus door in de instellingen van integratie met andere software de instelling van "de functie Mijnwebwinkel orderstatus afhandeling " het vinkje met verzonden en betaald en het vinkje betaald uit te zetten.

Als ik dat doe wordt die factuur dan nog wel naar acumulus doorgestuurd?

Dat is niet helemaal wat ik bedoelde. Als Acumulus ingesteld is om ook onbetaalde facturen over te zetten vanuit Mijnwebwinkel het nu nog alleen mogelijk is om na betaling deze factuur in Acumulus enkel als "betaald" te markeren. Het automatisch bijwerken van de kostenplaats en rekening na een betaling van een factuur die als onbetaald in Acumulus staat is nog niet mogelijk.

Om eerlijk te zijn merken we dit pas onlangs op. We hebben hiervoor iets nieuws te ontwikkelen in onze API waar ook de WHMCS-plugin gebruik van wil maken.

Voor jouw situatie zou ik de volgende instellingen hanteren:

  • UIT: Bestelling in behandeling
  • AAN: Verzonden + Betaald
  • AAN: Betaald
  • AAN: Geannuleerd
  • UIT: Klaar om af te halen
  • AAN: Betaald & afgehaald
  • UIT: Betalingsherinnering
  • UIT: Niet afgerond

Ik ga hem zo instellen.
alvast bedankt grt Nico

Goede groet,
Guido.

12
Webkoppelingen / Re: de automatische betaald functie uitzetten
« Gepost op: 26 januari, 2015, 09:39:00 »
Dank je guido voor je hulp.
Ik begrijp het eerlijk gezegd niet helemaal.
Als de klant met bvb mollie betaald heeft gaat die order in mww automatisch op betaald.

Die order wordt nu in acumulus opgenomen en ook als betaald weergegeven maar dat mag acumulus dus niet doen de order moet als nog niet betaald openstaande factuur factuur in mijn mollie rekening worden gezet.
Als ik je goed begrijp kan ik in acumulus door in de instellingen van integratie met andere software de instelling van "de functie Mijnwebwinkel orderstatus afhandeling " het vinkje met verzonden en betaald en het vinkje betaald uit te zetten.

Als ik dat doe wordt die factuur dan nog wel naar acumulus doorgestuurd?

grt Nico

13
Webkoppelingen / de automatische betaald functie uitzetten
« Gepost op: 25 januari, 2015, 23:13:55 »
Op dit moment worden de facturen automatisch vanuit mijnwebwinkel in acumulus geimporteerd maar helaas worden de facturen in acumulus ook automatisch op betaald geboekt.
Hoe zet ik dat uit ik wil dat in acumulus handmatig op betaald zetten omdat ze eerst in mollie rekening wordt geimporteerd en dus in bepaalde omstandigheden later of helemaal niet wordt betaald?
grt Nico

14
Speciale onderwerpen / Re: voucher korting verwerken
« Gepost op: 14 oktober, 2014, 22:24:26 »
sorry esther een beetje late reactie bericht even gemist.
 
ik heb een factuur waarop een korting is toegepast dit geval is het korting op de vezendkosten maar dit gebeurd ook met een voucherkorting.
Factuur vanuit webwinkel:
product x     €   23,28
Subtotaal   €    23,28
Verzendkosten   €    6,75
Extra verzend opties "EU1 Standaard ( niet verzekerd )"   €    -1,30   (een korting dus )
Totaal incl. BTW   €   28,73
Totaal excl. BTW   €   23,74
21% BTW   €   4,99

wat ik ook doe ik krijg dit niet geboekt in acumulus er gaat iets fout met de btw en korting maar snap niet hoe te boeken.
grt nico

15
Webkoppelingen / Re: luondo factuur import extra verzenopties
« Gepost op: 06 oktober, 2014, 12:30:36 »
luondo heeft nog geen echte koppeling zoals met Mijnwebwinkel ea, maar een export functie die geschikt is gemaakt voor import in acumulus Ik zie dat ook de creditfacturen fout gaan. baal hier een beetje van nu moet ik alles handmatig gaan herstellen.

grt Nico


16
Webkoppelingen / Re: luondo factuur import extra verzenopties
« Gepost op: 06 oktober, 2014, 12:05:19 »
luondo

met vr grt nico

17
Webkoppelingen / luondo factuur import extra verzenopties
« Gepost op: 06 oktober, 2014, 11:27:38 »
In luondo zijn er extra verzendopties mogelijk zoals verzekerd en aangetekend of rembours verzenden met extra kosten.
Deze staan wel apart op de factuur maar worden bij importeren naar acumulus overgeslagen.
Gevolg heel veel facturen crediteren en opnieuw handmatig  invoeren met de aanvullende optie.

Hoe kan ik dat oplossen.
grt Nico

18
Speciale onderwerpen / voucher korting verwerken
« Gepost op: 06 oktober, 2014, 09:16:11 »
ik heb een verkoopfactuur waarin een voucher korting in is verwerkt.
de webshop heeft deze factuur automatisch aangemaakt en is meteen via ideal betaald
Nu is er bij importeren iets veranderd aan het factuurbedrag want de geimporteerde factuur klopt niet met de betaalde factuur.

Ik heb deze verkeerd geimporteerde factuur nu met de functie credit aanmaken voor deze factuur tegen elkaar weggestreept en ben nu bezig met handmatig een correcte factuur aan te maken.
Het probleem ontstaat bij de voucher korting. dit is natuurlijk een - regel maar dan wordt er ook btw terug geboekt geboekt bij importeren
Daar ontstaat het verschil in acumulus.
Zodra ik de voucher korting op 0% btw zet is de factuur sluitend met de in webshop aangemaakte factuur.
Nu is de btw van korting volgens mij net als een artikel te behandelen alleen tegenovergesteld maar dat gaat zo niet werken
wat gaat er nu fout en hoe op te lossen.

grt Nico19
Nieuwe functionaliteiten / Re: Mollie en Sisow importeren
« Gepost op: 19 juli, 2014, 21:03:27 »
nu nog weten  hoe?
graag advies als iemand dit weet. ik gebruik sisow mollie en paypal

20
Webkoppelingen / Re: Acumulus koppeling met Mijnwebwinkel ingebouwd
« Gepost op: 29 april, 2014, 10:33:35 »
Niet alle facturen uit mijnwebwinkel zijn toegevoegd hoe kan je ontbrekende facturen alsnog invoegen of laten inlezen?

Pagina's: [1]