Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: SIELshop klaar voor buitenlandse btw vanaf 1 juli 2021
« Laatste bericht door Bert-Jan Gepost op 23 juni, 2021, 09:00:43 »
De grens van 10.000 euro betreft het totaal aan leveringen aan consumenten in de EU, en niet per land.

Acumulus heeft bij Overzichten rechtsboven naast de Nederlandse btw ook een overzicht van alle verkopen met buitenlandse btw.
2
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: SIELshop klaar voor buitenlandse btw vanaf 1 juli 2021
« Laatste bericht door Zomertijd Gepost op 23 juni, 2021, 08:53:44 »
Via onze website verkopen wij producten aan consumenten in een groot deel van Eurolanden.Deze producten zijn in Nederland belast met 9% en 21% BTW. 
De kans is groot dat wij in een aantal landen de € 10.000 aan verkopen zullen passeren, inmiddels hebben wij ons dan ook bij het nieuwe éénloketsysteem geregistreerd.

Nu de vraag of er in Acumulus de verkopen per EU-land worden bijgehouden, zodat wij precies weten welk omzetbedrag (en btw bedrag per EU-land) er per kwartaal aangegeven dient te worden in het eenloket-systeem dat strakjes gaat gelden?

3
Nieuws, wet- & regelgeving / SIELshop klaar voor buitenlandse btw vanaf 1 juli 2021
« Laatste bericht door Bert-Jan Gepost op 12 juni, 2021, 12:05:30 »
Vanaf 1 juli 2021 dient in principe buitenlandse btw te worden berekend aan consumenten en niet btw-plichtige bedrijven in de EU. Dit geldt voor zowel goederen als diensten.

Zolang de omzet aan deze klanten in de EU minder is dan 10.000 euro per jaar, mag nog Nederlandse btw worden berekend.

SIELshop bewaakt deze omzetdrempel automatisch en zal overschakelen op buitenlandse btw zodra de drempel is bereikt. U kunt er ook voor kiezen altijd buitenlandse btw te rekenen.

Wanneer buitenlandse btw wordt berekend, blijft het bedrag inclusief Nederlandse btw (consumentenprijs) hetzelfde maar kan de btw veranderen alsook het bedrag ex btw.

Bij producten met een laag (reduced) btw-tarief (NL 9%), zal het hoogste reduced tarief van het betreffende land worden gehanteerd indien dat land meerdere reduced tarieven heeft.
4
Webshopkoppelingen / Re: Plugin geschikt voor nieuwe EU btw regels 07-2021
« Laatste bericht door Guido Gepost op 07 juni, 2021, 14:45:31 »
Ivm de nieuwe eu btw regels is het in acumulus nu mogelijk om andere EU btw tarieven te gebruiken.

Dat was eigenlijk al zo sinds 1 jan 2015, maar nu is deze regeling uitgebreid. In Acumulus kun je facturen handmatig invoeren door een relatie te kiezen uit een ander EU-land en daar de voor dat land geldende btw-tarieven te hanteren.

Citaat
Wordt dit ook doorgevoerd voor de plugins.

Dat is wel de bedoeling.

Citaat
Dus dat als hij van de webshops naar acumulus exporteert automatisch het verwerkt als een particulier/bedrijf en de juiste btw tarief gebruikt zoals ook in de order is gebruikt

De uitdaging zit hem in het vaststellen van de regeling door de webwinkel. De webwinkelier moet er voor kiezen om altijd EU-tarieven te hanteren, of de unie-regeling toe te passen en pas vanaf een belaste omzet boven de EUR 10.000,- met EU-tarieven te werken (standaard). In het laaste geval zal de webwinkel-software dan kennis moeten nemen van het al dan niet bereikt zijn van het drempelbedrag. De API van Acumulus kan in deze informatie voorzien en de webwinkelsoftware en/of plugin hierbij helpen. De order in de webwinkel zal altijd leidend zijn. Zo zal bijvoorbeeld een webwinkel-order belast met Nederlandse BTW, terwijl de drempel ruim gehaald is gewoon met Nederlandse BTW ingeboekt worden.

Gr,
Guido
5
Webshopkoppelingen / Plugin geschikt voor nieuwe EU btw regels 07-2021
« Laatste bericht door Berg Gepost op 07 juni, 2021, 14:31:04 »
Ivm de nieuwe eu btw regels is het in acumulus nu mogelijk om andere EU btw tarieven te gebruiken. Wordt dit ook doorgevoerd voor de plugins. Dus dat als hij van de webshops naar acumulus exporteert automatisch het verwerkt als een particulier/bedrijf en de juiste btw tarief gebruikt zoals ook in de order is gebruikt/
6
Nieuws, wet- & regelgeving / Belangrijke valkuilen bij de buitenlandse btw vanaf 1 juli 2021
« Laatste bericht door Bert-Jan Gepost op 04 juni, 2021, 08:55:43 »
Vanaf 1 juli 2021 moet in principe buitenlandse btw worden gerekend bij verkopen aan consumenten in de EU.

Je hoeft geen buitenlandse btw te rekenen zolang de totale omzet ex btw aan deze consumenten minder is dan 10.000 euro (reken in 2021 omzet vanaf 1 juli).


Voorkom dubbele belasting

Je moet dus goed in de gaten houden of je deze omzet-drempel van 10.000 euro hebt bereikt. Zodra je daar overheen gaat, ben je buitenlandse btw verschuldigd. Heb je echter Nederlandse btw gerekend terwijl je buitenlandse btw had moeten rekenen, dan ben verplicht zowel de Nederlandse als de buitenlandse btw af te dragen. Tenzij je alle klanten waar het om gaat, een creditfactuur stuurt voor de Nederlandse btw en alsnog een correcte factuur stuurt met buitenlandse btw. Als je een webshop hebt met veel klanten, kan dit het nodige extra werk opleveren.

In Acumulus kun je deze omzet zien bij Overzichten -> Verkopen.


Kleine ondernemersregeling (KOR)

Nederlandse ondernemers die gebruik maken van de KOR, zijn vrijgesteld van btw zolang de gewone omzet minder is dan 20.000 euro. Dit geldt echter niet voor buitenlandse btw. Indien btw naar hen is verlegd, moeten zij deze alsnog opgeven en afdragen. En vanaf 1 juli 2021 dienen zij alsnog buitenlandse btw te rekenen aan consumenten in de EU zodra hun omzet aan deze consumenten boven de 10.000 euro komt.
7
Webshopkoppelingen / Re: Foutmelding Woocommerce - Acumulus - API
« Laatste bericht door Guido Gepost op 03 juni, 2021, 11:40:58 »
De foutcode wijst op een probleem met de inlogcodes. De combinatie van contractcode+gebruikersnaam+wachtwoord zoals ingevoerd in de instellingen van de WooCommerce-plugin is niet juist.

Kan het zijn dat je het wachtwoord veranderd hebt om toegang te krijgen op je nieuwe laptop?
Probeer eens in Acumulus via: Beheer -> Gebruikers de gebruiker die je in de instellingen van de webwinkel hebt ingevoerd van een nieuw wachtwoord te voorzien. Werk vervolgens dit wachtwoord ook bij in de instellingen van de WooCommerce-plugin.

Gr,
Guido.
8
Webshopkoppelingen / Foutmelding Woocommerce - Acumulus - API
« Laatste bericht door Jessika Gepost op 03 juni, 2021, 11:34:46 »
Hallo Bert-Jan en anderen,

Ik heb al een jaar of zes een kleine webshop via Woocommerce en gebruik Acumulus. Facturen komen na afhandeling van de bestelling automatisch in Acumulus. Werkte allemaal prima en heel fijn en prima, totdat...ik vorige week een nieuwe laptop in gebruik nam. Bij afhandeling van een order krijg ik nu de volgende melding per email, en de factuur komt niet meer in Acumulus.

<error><code>403 Forbidden</code><codetag>RAEFXIL07</codetag><message>Verificatie niet gelukt. Geen toegang</message></error>

Er gaat ergens iets mis met de API ofzo. Ik heb al zolang niks met de instellingen gedaan dat ik echt niet meer weet wat ik nu moet doen en waar, en via de handleidingen kom ik er ook niet uit. De foutcode gaf ook geen resultaat bij zoeken op het forum. Wie kan me verder helpen?

Info: laptop met Windows 10, Firefox als browser, Woocommerce versie 3.8.1.
9
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Acumulus terugblik op 2020
« Laatste bericht door miryam Gepost op 24 mei, 2021, 17:42:08 »
Goed om te zien dat vorig jaar de "Gemengde btw bij zakelijke uitgave" functionaliteit was toegevoegd!!!

Zijn er plannen dit ook door te voeren voor EU-leveringen?
10
Hi,

Zoals aangegeven is het écht handiger om één en ander telefonisch te bespreken omdat best een lastige vraag is om hier zo te beantwoorden. Ik zal vraag 1 en 2 hier kort algemeen beantwoorden. Helaas kan ik dus niet goed aangeven of dit op deze situatie ook van toepassing is.

1. Als de ruimte zich als zelfstandige werkruimte kwalificeert en dit deel ook als zakelijk wordt geëtiketteerd op de balans (De vraag is of je dat uberhaupt wenst. Maar dat is zoals ik aangaf een financieel plannings vraagstuk. Welk vraagstuk eerst beantwoord dient te worden), mogen de kosten eventueel worden meegenomen in het resultaat en hebben inderdaad dan invloed op de IB-heffing. Het is dan wel van belang dat de tenaamstelling van de factuur aan de onderneming is gericht. Dit is ook van belang om de btw te kunnen aftrekken. Wel wil ik aangeven dat 12 maanden voor opstart onderneming wel ver vooruit is. Het is dus van belang om dit goed te onderbouwen waarom dit als zakelijke kosten worden aangemerkt. Staat de factuur op privé is het uiteraard nog lastiger om te onderbouwen. Er moet dan namelijk uit andere stukken blijken dat er al voornemen was/is om de onderneming op te starten op het moment van aankoop. Bijvoorbeeld omdat er ook logo's / folders etc. zijn gemaakt. De afschrijving start echter meteen bij aankoop. Dus niet later als de onderneming is opgericht. Uiteraard kan er ook worden gedacht aan inbreng vanuit privé (zonder btw aftrek mogelijkheid) mocht de tenaamstelling van de factuur niet correct zijn.

2.  Je aanname klopt. BTW is (gedeeltelijk) aftrekbaar. Hier is het van belang hoeveel procent van de kosten als zakelijke kosten kan worden toegekend. Anders is niet alles volledig aftrekbaar en zal hier een berekening van het zakelijk deel over moeten worden gemaakt. Opnieuw is onderbouwing van groot belang. Als er sprake is van KIA aftrek is het van belang dat de activa ook op de balans geactiveerd blijft staan. Mocht er namelijk sprake zijn van verkoop of schenking binnen 5 jaar is er namelijk sprake van desinvestering en zal er genoten KIA terug moeten worden betaald. Na deze 5 jaar zou er dan een correctie boeking kunnen worden gedaan om de activa te de-activeren op de balans. Zelf zou ik dan de activa dan in 1x afschrijven en een negatieve aankoop inboeken voor het zelfde bedrag. Dit over privé verrekenen en in de aangifte IB dit dan corrigeren. ;D

Vraag 3. kan ik niet beantwoorden en zoals aangegeven is het voor vraag 1 ook al beter om eerst één en ander te bespreken voordat het besluit wordt genomen om het gedeelte van het pand zakelijk te etiketteren.

Mocht u toch contact wensen, blijft mijn uitnodiging staan.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10