Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Arno Hoogwerf

Pagina's: [1]
1
Ik ben fotograaf en mijn hoofdwerkzaamheden bestaan uit het maken van trouwreportages. Nu is het sinds kort zo dat, wanneer de reportage wordt afgeleverd op een digitaal opgemaakt trouwalbum, zowel de reportage als het album onder de 6% btw-regeling vallen. Ik heb dit overigens schriftelijk van de Belastingdienst op papier staan. Een mooie bijkomstigheid, aangezien ik de meeste trouwreportages met album aflever.

Wat ik me alleen nog afvraag is hoe het zit met de aanbetalingen; bruidsparen boeken mij vaak al ruim van te voren (soms al een jaar) en ik werk dan met een aanbetaling waarmee de opdracht bevestigd wordt. Van deze aanbetaling maak ik een standaardfactuur met 19% btw. Dit bedrag trek ik dan weer in mindering op de eindfactuur die ik na de bruiloft verstuur.

Alleen die btw...ik blijf het lastig vinden. Wanneer ik het doe zoals bovenstaand, en de aanbetaling (met 19% btw) als credit-regel in de factuur zet, krijg ik een negatief 19% btw-bedrag onder de streep, aangezien de rest van de factuur onder 6% valt. Is dit goed, of doe ik iets verkeerd/kan ik het beter anders doen?

Een eenvoudig rekenvoorbeeld met makkelijke bedragen:

(https://dl.dropbox.com/u/275732/Fora/Factuur_20120040.jpg)

Pagina's: [1]