Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Arno Hoogwerf

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 23 januari, 2018, 21:35:09 »
Ik heb je zojuist twee bestanden gemaild Bert-Jan

2
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 23 januari, 2018, 17:06:47 »
Is er al een mogelijkheid om de genoemde MT940 bestanden te importeren?

3
Goede tip om te kijken of er nog investeringen gedaan kunnen worden. Is er een manier om snel in Acumulus te zien hoeveel ik dit jaar aan investeringen heb aangeschaft en of ik dus boven of onder die € 2.300 grens zit?

4
Nieuwe functionaliteiten / Re: Likje verf voor Acumulus
« Gepost op: 19 oktober, 2013, 17:34:58 »
Is het mogelijk (of mogelijk hiernaar te kijken) om de submenu's in de linkerbalk altijd allemaal opengeklapt te hebben? Of dat je 'ie d.v.m. bijv. cookies onthoudt welk hoofdstuk je altijd opengeklapt wil hebben? Wellicht ben ik niet de enige met een groter scherm en zou 't wel mooi vinden als het menu daar beter gebruik van maakt.

5
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Andere look voor Acumulus
« Gepost op: 14 oktober, 2013, 16:24:50 »
Ik ben erg te spreken over de opzet van deze designer en kan niet wachten totdat 'ie live staat. Fijne leesbare letters en heerlijk rustig qua kleur en weg met al die overbodige lijntjes en schaduwen. Dit lijkt me een prima basis om op verder te borduren, want in de tussenvorm die we nu hebben zitten mijns inziens nogal wat design-hiaten...

6
Nieuwe functionaliteiten / Re: Likje verf voor Acumulus
« Gepost op: 14 oktober, 2013, 16:19:06 »
Heb je gezien hoeveel kritiek daar op is gekomen.
Ik heb alleen de positieve kritiek onthouden. De negatieve berichten vond ik best lachwekkend, en komen (vrees ik, maar laat ik niet generaliseren) van 50-plussers met zo'n graslandschap en blauwe wolkenlucht als desktop ;)

7
Nieuwe functionaliteiten / Re: Likje verf voor Acumulus
« Gepost op: 14 oktober, 2013, 16:12:38 »
Ik zie nu opeens forumtopic met een link naar deze testomgeving, en ik kan niet wachten totdat die live staat ;)

8
Nieuwe functionaliteiten / Re: Likje verf voor Acumulus
« Gepost op: 14 oktober, 2013, 10:56:41 »
Oké, IOS7 is misschien geen goed voorbeeld, maar kijk anders eens naar de interfaces van Google (niet alleen Gmail, maar zeker ook Google Drive). Iets meer lucht tussen de elementen en afwegen of ieder lijntje of schaduw wel nut heeft zou het al een stuk rustiger maken. De donkere balken wanneer je over een item gaat, of de donkere randen bij een actief invoerveld...het mag best wat subtieler. Scrap the crap zeg maar, da's ook meer van deze tijd ;)

9
Nieuwe functionaliteiten / Re: Likje verf voor Acumulus
« Gepost op: 14 oktober, 2013, 10:45:31 »
Maar anno 2013 zijn de veranderingen die ik zie juist niet 'met de tijd meegaan'. Het minimalistische van hiervoor past beter bij de huidige trend dan de knallende knoppen.

Ik doel dan bijvoorbeeld op alle invoerlabels die nu afgerond zijn, de titelbalken bovenin met onlogische schaduw en dito blauw randje (waarom die wel een schaduw maar verder niets?). Of de icoontjes voor de teksten in diezelfde titelbalk die ergens half bovenin zweven. De 'bevels' in de titelbalken waardoor ze zgn. glimmend/rond worden. Dat soort dingen...het is best wel van (ik durf het bijna niet te zeggen) Apple's OSX tijdens de eerste introductie. Pak een iPhone/iPad erbij met IOS7 en zie wat écht 'met de tijd meegaan' inhoudt. Wil daarmee niet beweren dat je dat na moet gaan maken, maar de interface-wijzigingen maken het mijns inziens alleen nog maar oubolliger. In ieder geval niet fijner werkbaar :(

Als ik een keer tijd heb wil ik weleens kijken naar een basisgrid/-layout die zowel verfrissend is als effectief.

10
Nieuwe functionaliteiten / Re: Likje verf voor Acumulus
« Gepost op: 14 oktober, 2013, 10:29:32 »
Acumulus is heerlijk om z'n functionaliteit. Heb veel andere online systemen gebruikt, maar geen enkele kan wat Acumulus kan (in mijn geval dan). Functionaliteit weegt bij Bert-Jan duidelijk zwaarder dan de interface, en (als reclamevormgever en webdesigner) kon ik altijd wel met een glimlach omgaan met de wat oubollige uitstraling van het systeem. Natuurlijk, het logo toont erg 1980 en de inlogpagina is een draak, maar het werk wel gewoon goed. En stiekem vind ik het ook wel fijn dat mijn maandelijkse bijdrage wordt besteed aan functionaliteit/stabilteit/technische ontwikkeling en niet aan dure ui-designers.

Echter, de laatste wijzingen kan ik echt niet volgen, en toont des te meer dat een duidelijke en fijn werkbare user interface ontwerpen ook gewoon een vak is. Veranderingen roepen altijd weerstand op bij sommige gebruikers, maar de overdreven opvallende blauwe knoppen links en onlogische afgeronde hoeken zullen door geen enkele ontwerper worden begrepen. De vlakken blijven continu aandacht vragen in je linker ooghoek wat onnodig veel rust wegneemt die we hiervoor wél hadden.

Acumulus en de makers ervan zijn heerlijk eigenwijs (merk je des te meer tijdens een workshopavond :| ), waardoor het zich onderscheid van de saaie en niet-functionerende online boekhoudpakketten. Maar hebben ze zich tijdens de laatste design-update niet iets te veel laten beïnvloeden door 'wat anderen doen'? Ik zou het zonde vinden, en adviseren om vast te blijven houden aan de minimalistische look die Acumulus bij mij zo vertrouwd is.

11
Nieuwe functionaliteiten / boeking dupliceren
« Gepost op: 13 september, 2012, 09:08:14 »
Deze functie bestaat toch al via opties » kopieer deze factuur debet/credit?

12
De omschrijvingen hierboven zijn voor \'t voorbeeld even summier. Normaal omschrijf ik deze wel iets uitgebreider.

Dat bij BTW hoog onderaan dan een negatief saldo komt is geen probleem?

13
Nieuws, wet- & regelgeving / Bert-Jan speelt de bas
« Gepost op: 04 september, 2012, 10:12:40 »
Leuk man, en apart compact contrabasje heb je. Ik voel hier een Acumulus-band aankomen; zelf speel ik piano/Hammond/alles met toetsen: http://soundcloud.com/arno-hoogwerf :D

14
Ik ben fotograaf en mijn hoofdwerkzaamheden bestaan uit het maken van trouwreportages. Nu is het sinds kort zo dat, wanneer de reportage wordt afgeleverd op een digitaal opgemaakt trouwalbum, zowel de reportage als het album onder de 6% btw-regeling vallen. Ik heb dit overigens schriftelijk van de Belastingdienst op papier staan. Een mooie bijkomstigheid, aangezien ik de meeste trouwreportages met album aflever.

Wat ik me alleen nog afvraag is hoe het zit met de aanbetalingen; bruidsparen boeken mij vaak al ruim van te voren (soms al een jaar) en ik werk dan met een aanbetaling waarmee de opdracht bevestigd wordt. Van deze aanbetaling maak ik een standaardfactuur met 19% btw. Dit bedrag trek ik dan weer in mindering op de eindfactuur die ik na de bruiloft verstuur.

Alleen die btw...ik blijf het lastig vinden. Wanneer ik het doe zoals bovenstaand, en de aanbetaling (met 19% btw) als credit-regel in de factuur zet, krijg ik een negatief 19% btw-bedrag onder de streep, aangezien de rest van de factuur onder 6% valt. Is dit goed, of doe ik iets verkeerd/kan ik het beter anders doen?

Een eenvoudig rekenvoorbeeld met makkelijke bedragen:

(https://dl.dropbox.com/u/275732/Fora/Factuur_20120040.jpg)

15
Nieuwe functionaliteiten / Adres zoeken op postcode ingebouwd
« Gepost op: 03 september, 2012, 11:37:51 »
En ook weer een nieuw knopje ontdekt bij relaties: \'Adresgegevens kopiëren\' zodat je deze makkelijk in één keer kan plakken in bijv. je brieven. Superhandig!

16
Vraag & aanbod / Logo nodig?
« Gepost op: 15 juli, 2012, 23:04:07 »
En voor een nieuwe profielfoto kun je bij mij terecht: www.arnohoogwerf.nl ;)

17
Reactie van mijn accountant: Zodra je de betaalde BTW gaat presenteren als een privé storting wordt deze juist zichtbaar in de fiscale winst vw het feit dat de winst fiscaal wordt bepaald op basis van het verschil tussen begin en eindvermogen plus/min privé onttrekkingen/stortingen.
 
De BTW moet helemaal niet zichtbaar worden in overzicht privé. De boeking is een 100% balans aangelegenheid: bij betaling Bank (DT) Af te dragen BTW (CR). Dit gaat ook goed in het systeem echter de presentatie als privé is onjuist.

18
Ik haak hier even op in, aangezien ik met dezelfde vraag zit. Althans, mijn accountant vind het opmerkelijk dat de btw afdracht/teruggave onder de privé inkomsten/uitgaven terugkomt. Hierdoor is het overzicht op de jaarrekening wat verstoord, en volgens hem horen deze btw-posten helemaal niet onder privé-boekingen terug te komen. De btw-betaling is een balansboeking; zowel de bank als de tegenrekening btw en wordt ook niet zichtbaar in de winst- en verliesrekening. Is hier een verklaring voor?

19
Vraag & aanbod / mijn eigen huisstijl invoeren
« Gepost op: 05 april, 2012, 14:29:20 »
Is het misschien in de toekomst ook mogelijk om pdf bestanden te uploaden als achtergrond voor mijn facturen? Een jpg wordt al snel erg groot of onscherp en bevat geen tekst meer die men kan kopiëren. Wanneer ik een vectoren-pdf van mijn briefpapier kan gebruiken als achtergrond zou dat super zijn; klein bestand en optimale scherpte.

Pagina's: [1]