Hoofdmenu

Recente berichten

#1
Webkoppelingen / Re: Woocommerce afrondingsvers...
Laatste bericht door Guido - 17 juni, 2024, 15:05:43
Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo ver gezocht :)

Als de afronding niet per factuurregel uitgevoerd wordt kan de prijs voor een product voor de klant afhankelijk zijn van de manier waarop de bestelling loopt. Bijvoorbeeld 1 euro 23 los, en 1 euro 24 als er nog iets anders op de factuur staat..
#2
Vraag & aanbod / Acumulus expert gezocht voor i...
Laatste bericht door Lissa - 12 juni, 2024, 22:15:08
Ik verwerk al jaren diverse administraties in Acumulus en dat zijn er nu zoveel dat ik op zoek ben naar een teamlid die 8-12 uur per week gaat meehelpen in het verwerken van de boekingen en bij voorkeur ook de administratie in zoverre kan voorbereiden voor de BTW aangifte.

Dit kan online, maar kan ook bij mijn kantoor in Epe.
#3
Nieuwe functionaliteiten / Featurerequest bankmutaties
Laatste bericht door Lissa - 12 juni, 2024, 12:04:07
Nu worden bankmutaties verwerkt en loopt de bank leeg. Maar als er dan ergens een boeking verwijderd wordt of  iets anders gewijzigd wordt dan klopt het saldo niet meer en zie je ook de transactie niet meer terug bij de bank. Dit is heel foutgevoelig, zo zit ik nu van 7 rekeningen alle maanden na te lopen voor een klant dat kost onnodig veel tijd.

Kan het niet zoals bij de meeste andere boekhoudpakketten dat de ingelezen bankmutaties in het saldo-overzicht komen en dat de boekingen dan aan de transactie gekoppeld kunnen worden. En ook dat bankmutaties niet te makkelijk verwijderd kunnen worden. Het verwijderen moet wel mogelijk blijven voor als bankmutaties bijvoorbeeld dubbel geïmporteerd zijn.

Zo wordt voorkomen dat:
- saldo's niet meer kloppen en er ineens uren besteedt worden aan het uitzoeken van het saldo.
- ondernemers direct vanuit de bank zitten te boeken in plaats van netjes de facturen te boeken. Ik zie namelijk dat er regelmatig direct vanuit de bank op betaaldatum geboekt wordt in plaats van factuurdatum, vaak liggen de facturen dan in een heel ander tijdvak dan de betaling. En doorgaans klopt de BTW niet omdat er niet naar de inkoopfacturen gekeken wordt, sterker nog, deze ontbreken vaak en dan moeten mijn klanten dan alsnog op zoek naar de documenten omdat ik zonder documenten geen controle van de boekhouding kan doen.

Ik denk dat door op deze manier met de bank te gaan werken we naar veel betere boekhoudingen toe gaan, ongeacht of een boekhouder de controle doet of dat een ondernemer alles zelf doet.
#4
Webkoppelingen / Re: Woocommerce afrondingsvers...
Laatste bericht door BS-Tech - 01 juni, 2024, 17:19:05
Het zou inderdaad prettig zijn als hier nog eens over nagedacht wordt. In het forum heb ik meermaals gelezen dat Acumulus met 4 cijfers achter de komma werkt. Tot zover prima. Maar als je dan per factuurregel gaat afronden, dan kan je in een ongelukkige situatie er op het totaal zomaar eens 5 cent of meer naast zitten. Dit heb ik al meermaals meegemaakt. Resulteert dan in klanten die mij melden dat er iets niet klopt.

Natuurlijk is dit afrondingsverschil weer recht te trekken door een boeking te doen met een correctie afrondingsverschil. Maar dat is weer een extra handeling die je eigenlijk niet wilt. Daarom Acumulus, denk hier eens over na. Het voorbeeld wat door Guido genoemd wordt om het huidige systeem te verdedigen vind ik wat ver gezocht. Ik denk dat het afronden van een totaal van de factuur een meer kloppende factuur maakt.
#5
Speciale onderwerpen / Re: Automatische email bij abo...
Laatste bericht door BOCOMP - 29 mei, 2024, 08:00:41
Ik heb het gevonden. Dankjewel Annalies!
#6
Speciale onderwerpen / Re: Automatische email bij abo...
Laatste bericht door Annalies Janssens - 29 mei, 2024, 00:08:30
Bij beheer
Factuursjabloon
Bij email kun je de tekst aanpassen
#7
Speciale onderwerpen / Automatische email bij abonnem...
Laatste bericht door BOCOMP - 28 mei, 2024, 20:21:32
Goedenavond beste lezers,

Ik kom er maar niet achter waar ik de tekst van een automatische email bij abonnementen kan aanpassen.
In de email komt dan standaard de volgende tekst:
----

Bijgaand treft u de factuur aan voor de volgende diensten:


Indien u vragen hebt over deze factuur, vernemen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,
----

Kan iemand mij zeggen waar ik deze tekst kan aanpassen? Het is in ieder geval niet in de veld toelichting.


Alvast bedankt en vriendelijke groet van Bogdan
#8
Speciale onderwerpen / Re: Inloggegevens niet meer on...
Laatste bericht door Guido - 09 mei, 2024, 22:25:38
Het onthouden van de inloggegevens is iets dat Acumulus aan de browser voorlegt. Wellicht is iets in de instellingen van jouw browser gewijzigd.
#9
Speciale onderwerpen / Inloggegevens niet meer onthou...
Laatste bericht door kuubs - 06 mei, 2024, 09:36:52
Goedemorgen, ben ik de enige waarvan de inloggegegvens niet meer worden onthouden door de browser(s)? Dit is pas sinds kort.. Kan het een bug zijn?
#10
Nieuwe functionaliteiten / Extra kolom SKU bij producten
Laatste bericht door 12appletree - 01 mei, 2024, 17:02:48
Doordat ik steeds meer met abonnementen werk en dus 'standaard' producten, is ook de lijst van producten toegenomen. Soms hanteer ik voor eenzelfde product een andere prijs, afhankelijk van waar ik iets inkoop (voorbeeld een .nl domeinnaam) Ik gebruik het SKU veld om een snel het juiste product te kunnen  vinden. Dat is dan bijv. DOMNL1 en DOMNL2 (domeinnaam .nl 1 of 2) Ik zou graag in het productoverzicht naast de omschrijving en de prijs, ook het SKU nummer terug willen zien in een extra kolom. Is dit mogelijk?

Het geeft mijns inziens veel meerwaarde en gemak.