Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10
21
Webkoppelingen / Woocommerce > veldverwijzingen - bestelnotitie en betaalwijze
« Laatste bericht door Berg Gepost op 25 juli, 2023, 10:05:13 »
Goedemorgen,

Twee vragen
1. Hoe kan ik in de veldverwijzing de woocommerce bestelnotitie meesturen?

2. Plugin geupdate naar nieuwste versie en nu zie ik bij toelichting alleen nog maar het ordernummer terwijl dit altijd ordernummer + betaalwijze was.  In het veld toelichting staat nog
[source::getTypeLabel(2)+source::getReference()+"-"+source::getParent()::getTypeLabel(1)+source::getParent()::getReference()]
22
Webkoppelingen / Re: Versie 8 Acumulus plugin voor WooCommerce (en andere webshops)
« Laatste bericht door erwin-burorader Gepost op 17 juli, 2023, 08:33:06 »
Er zullen wat fouten voorkomen die niet in mijn testomgeving optraden. Ik zal dit hieronder proberen bij te houden, inclusief evt. oplossing.

De onderstaande 4 meldingen zijn nu opgelost in versie 8.0.1

Melding:
DomainException: type: not an allowed value: 0 in .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Data/AcumulusProperty.php:207
Stack trace:
#0 .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Data/AcumulusObject.php(217): Siel\Acumulus\Data\AcumulusProperty->setValue(0, 0)
#1 .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Data/AcumulusObject.php(106): Siel\Acumulus\Data\AcumulusObject->set('type', 0)
Oplossing:
Geef de instelling "Importeer klanten als" onder het kopje "Relatiebeheer" een waarde. In een volgende versie mag dit weer leeg gelaten worden waarmee de default ("Relatie") gekozen wordt.

Melding:
TypeError: Siel\Acumulus\Helpers\Countries::isNl(): Argument #1 ($countryCode) must be of type string, null given, called in .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Completors/Legacy/Completor.php on line 1531 and defined in .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Helpers/Countries.php:26
Stack trace:
#0 .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Completors/Legacy/Completor.php(1531): Siel\Acumulus\Helpers\Countries->isNl(NULL)
#1 ...
Oplossing:
Geef de instelling "Landcode" onder het kopje "Brongegevens voor het factuuradres" op het formulier "Acumulus veldverwijzingen" de volgende waarde:
    [source::getOrder()::getSource()::get_billing_country()|"NL"]

Melding:
TypeError: preg_replace(): Argument #3 ($subject) must be of type array|string, int given in .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Completors/Invoice/CompleteInvoiceNumber.php:51
Oplossing:
Je kunt 2 dingen doen om dit te voorkomen:
  • 1 Geef de instelling"Factuurnummer" onder het kopje "Uw factuurinstellingen" de waarde "Laat Acumulus het factuurnummer bepalen (aangeraden)." Dit verandert wel de nummering van de facturen in Acumulus.
  • 2 Pas het bestand "Completors/Invoice/CompleteInvoiceNumber.php" aan door regel 3 weg te halen, dat is de regel met:
        declare(strict_types=1);

Melding:
Error: Call to protected method Siel\Acumulus\Completors\Legacy\Completor::changeInvoiceToConcept() from context 'Siel\Acumulus\Completors\Legacy\CompletorInvoiceLines' in .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Completors/Legacy/CompletorInvoiceLines.php:262
Oplossing:
Pas regel 1898 van het bestand .../wp-content/plugins/acumulus/vendor/siel/acumulus/src/Completors/Legacy/Completor.php als volgt aan:
van:
    protected function changeInvoiceToConcept(&$array, string $messageKey, int $code, string ...$args): void
naar:
    public function changeInvoiceToConcept(&$array, string $messageKey, int $code, string ...$args): void
23
Webkoppelingen / Versie 8 Acumulus plugin voor WooCommerce (en andere webshops)
« Laatste bericht door erwin-burorader Gepost op 13 juli, 2023, 10:27:12 »
De nieuwste versie van de Acumulus voor WooCommerce plugin bevat een aantal grote veranderingen. Alhoewel de meeste veranderingen intern zijn, zijn er toch een paar zaken waar u op moet letten. Merk op dat deze veranderingen ook in de volgende versies van de Acumulus modules voor HikaShop, Magento, PrestaShop, OpenCart, en VirtueMart zullen verschijnen.

TL;DR
Controleer de “Acumulus instellingen”; controleer de “Acumulus Veldverwijzingen”; Meldt alle foutmeldingen, ook als u geen pro-support heeft.

Veranderingen:

Ondersteuning voor het verzenden van 2 adressen.
        ◦ Nieuw: de plugin zal nu zowel het factuuradres als het verzendadres naar Acumulus versturen. Als boekhoudpakket werkt Acumulus niet met de begrippen factuur en verzendadres, maar met een hoofd en een alternatief adres. Beide adressen kunnen in uw factuur en pakbon templates gebruikt worden. Het grote verschil is dat het hoofdadres gebruikt wordt voor btw berekeningen en controles. Daarom zal standaard het adres dat WooCommerce gebruikt voor het bepalen van btw-tarieven als hoofdadres verstuurd worden en het andere adres als alternatief adres. In de instellingen kunt u dit eventueel aanpassen.
        ◦ Oud: de plugin verstuurde (standaard) alleen het factuuradres.

Veldverwijzingen (NB: dit is alleen van belang voor u, als u bij de geavanceerde instellingen velden hebt overschreven die veldverwijzingen mogen bevatten):
        ◦ Nieuw: alle veldverwijzingen beginnen bij “source”, gebruik :: om door het datamodel te navigeren naar ander objecten en hun eigenschappen.
        ◦ Oud: naast “source” waren er ook directe links naar “order”, “refund”, “refundedOrder’ en nog wat andere objecten.

Strikter onderscheid tussen getallen en tekst.
        ◦ Nieuw: als er een getal verwacht wordt zal er een foutmelding komen als er een tekenreeks doorgegeven wordt. Voor de plugin is dus iets als 6,- niet acceptabel als prijs. Hierdoor is er meer zekerheid dat wat de plugin verstuurt ook correct is.
        ◦ Oud: in de recente versies was dit al meer en meer het geval. Dus in die zin is de verandering niet heel groot.
        ◦ Consequentie: Dit soort fouten presenteren zich meestal als een mail met als onderwerp “Je Acumulus plugin heeft een technisch probleem”. Stuur deze fout naar support – ook als u geen pro-support heeft, en wij zullen kijken of dit een gevolg is van een iets te strikt onderscheid maken door de plugin en indien zo de code iets minder strikt maken.

Voorbereiden van de programmeercode op meerdere onafhankelijke acties. Denk aan het vesturen van de factuurgegevens, het op betaald zetten van de factuur, het versturen van de pdf van de factuur vanuit Acumulus naar de klant.
        ◦ Consequentie: voor de gebruiker zijn hier nog geen consequenties aan verbonden, maar dit stelt ons in staat om in volgende versies die acties aan te kunnen bieden, elke actie bij de daartoe door u ingestelde bestelstatus.

Verzameling van bestellingen en kredietnota’s die als test zullen dienen voor alle nieuwe versies.
        ◦ Nieuw: bij elke vrijgave van een nieuwe versie zullen we deze verzameling van testbestellingen en retouren gebruiken om te kijken of er onverwachts toch ergens een fout in is geslopen.
        ◦ Oud: dit testen werd grotendeels handmatig gedaan, wat veel tijd koste en daarom wel eens werden overgeslagen als we niet verwachtten dat wijzigingen invloed hadden op het samenstellen van de factuurgegevens.
24
Nieuwe functionaliteiten / Re: Eenvoudig wijzigen tarieven
« Laatste bericht door BS-Tech Gepost op 11 juli, 2023, 16:52:40 »
Hallo Lissa,

Ik denk dat dit een goede oplossing is. Ik ga dit zo proberen. Bedankt voor het meedenken en deze tip.  :-*

Met vriendelijke groet,

Bas Siepermann

25
Nieuwe functionaliteiten / Re: Eenvoudig wijzigen tarieven
« Laatste bericht door Lissa Gepost op 11 juli, 2023, 14:05:53 »
Als je via 'Beheer' en dan 'Standaard-producten en -activiteiten' jouw producten en diensten aanmaakt dan kun je daar makkelijk per product/dienst het tarief aanpassen voor de betreffende klanten.
26
Nieuwe functionaliteiten / Re: Eenvoudig wijzigen tarieven
« Laatste bericht door BS-Tech Gepost op 08 juli, 2023, 15:21:14 »
Ik heb hier een tijd geleden al eens verzocht om een handige optie. Ik verwacht dat deze optie voor veel gebruikers van Acumulus zo rond de jaarwisseling het nodige werk uit handen kan nemen.

Als je veel met één uurtarief werkt voor vrijwel alle klanten, dan zou het handig zijn als je bij je relaties of bijbehorende projecten kan aanvinken "standaard uurtarief gebruiken".

Dan zou je dus nog maar op één plek in Acumulus de wijzing van dit standaardtarief hoeven te doen in plaats van dat je bij alle klanten / projecten langs moet om dit te wijzigen.

Omdat we nog een klein half jaar voor de boeg hebben, wil ik hierbij nogmaals vragen of deze optie aan Acumulus kan worden toegevoegd.

Of ben ik echt de enige die hier iets aan heeft???
27
Ik begrijp daarmee dat je DKIM sleutels gebruikt van Acumulus / Siel?
Vaak kiezen applicaties ervoor om eigen DKIM Selectors te gebruiken of ondersteunen.
Daarvoor moet je binnen je DNS je selectors configureren zoals bijvoorbeeld hier weergegeven wordt:
https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/427-een-dkim-record-instellen/

Een voorbeeld hoe dit proces verloopt binnen Microsoft Office 365 staat hier:
https://learn.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/security/office-365-security/email-authentication-dkim-configure
Google:
https://support.google.com/a/answer/174124?hl=nl

Voor overheid en publieke instellingen is het gebruik van SPF, DKIM en DMARC verplicht (zie forum standaardisatie).
SPF zorgt ervoor dat de verzender controleert kan worden. DKIM zorgt ervoor dat de integriteit van de email controleert kan worden.
DMARC zorgt ervoor dat je een beleid kunt afdwingen over wat er gebeurd als de eerste twee standaarden vallen.
28
Wat bedoel je precies? De emails worden met DKIM sleutels verstuurd.
29
Dit valt een beetje in mijn vakgebied en ik hoop dat DKIM ondersteuning volgt (zo niet, zie dat als feature verzoek).
Meer informatie: https://en.wikipedia.org/wiki/DomainKeys_Identified_Mail
DKIM staat ook op de pas-toe-of-leg-uit lijst van de overheid: https://forumstandaardisatie.nl/open-standaarden/dkim

30
Supernette oplossing Guido, bedankt voor de update. Ik ga hem snel proberen.
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10