Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Phorgeron

#1
Dank je Annelies voor je uiteenzetting.
1. Helemaal duidelijk
2. Ik was er al bang voor dat dat niet gunstig voor mij zal zijn. Zal de andere mogelijkheden in overweging nemen want dat zou zo maar eens veel kunnen schelen.

Nogmaals bedankt.
#2
Beste,
Het blijft een lastig onderwerp die zakelijke auto's en er is veel over geschreven maar over onderstaande ben ik nog niets in jullie forumgeschiedenis tegengekomen. Voornemens om mijn zakelijke BTW auto in te ruilen tegen een marge auto. Die zal ik ook zakelijk gaan gebruiken en boeken maar dat doet volgens mij niet ter zake betreffende mijn vragen.
1. Hoe moet mijn factuur eruitzien aan de dealer en hoe zal zijn factuur aan mij eruitzien?

De BTW van mijn factuur zal ik af moeten dragen en neem dan ook aan dat het ongunstig voor mij is om een marge auto terug te nemen die relatief dicht bij de nieuwprijs ligt (verschil minder dan 21%). Kan dan beter een nieuwe kopen zodat ik BTW aftrek heb.
2. Klopt mijn redenering of is die niet juist?

Alvast bedankt!

mvrgr, Philippe 
#3
Mail verstuurd...
#4
Ik heb het afgelopen jaar volledige BTW afgetrokken van zowel gebruikskosten als aanschaf. 
#5
Beste,

De bijtelling voor priv├ęgebruik van mijn zakelijke motor heb ik berekend. Nu wil ik het in Acumulus boeken. Moet ik het net zoals bij de auto van de zaak het boeken op 31 december en zo ja, hoe moet het dan geboekt worden? Of zal deze bijtelling alleen bij de aangifte IB 2022 ter sprake komen?

Alvast bedankt.

mvrgr,Philippe