Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - WEL VOOR DE POES

#1
Hoi goedemorgen,

Na bijna 3/4 jaar flink omzetverlies gedraaid te hebben, en bij de eerdere periodes niet in aanmerking kwam door een nét te lage omzet in 2019, blijkt dat ik in Q4 2019 genoeg verdiend had om uberhaupt in aanmerking te komen voor de TVL Q4 2020.
En hoewel het niet opweegt tegen het omzetverlies, ga ik dat dus nu aanvragen. Hoe moet dit geboekt worden in Acumulus?
En als ik dat in januari 2021 (nu dus) aanvraag,  hoort het dan nog bij 2020? Of bij 2021

groeten Maud
#2
Hoi goedemiddag,

Wegens de coronacrisis verwacht ik dit jaar en volgende jaar een sterk gedaalde omzet en niet meer boven de 20.000 uit te komen. Daarom heb ik de nieuwe KOR aangevraagd per 1 juli 2020.
Nu vraag ik me af, leveranciers en winkels rekenen uiteraard gewoon BTW aan mij. Die ik niet meer kan 'aftrekken'. Dat niet meer kunnen 'aftrekken', slaat dat zuiver en alleen op aftrekken van de in rekening gebrachte BTW ?
Of betekent het ook dat ik die betaalde BTW niet meer van de omzet mag aftrekken als zijnde kosten?

Misschien een domme vraag hoor  :|, maar ik snap even niet hoe ik laten we zeggen een factuur van 100 euro van mijn bedrijfsrekening betaal en dan de in rekening gebrachte BTW door de leverancier van 21 euro niet van de omzet mag aftrekken als zijnde kosten.
Dat ik geen BTW meer verreken snap ik overigens wel.

Groeten Maud