Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - sanderb

Pagina's: [1]
1
Hoe verwacht Acumulus de gegevens te ontvangen?

Kan WooCommerce per productregel de prijs inclusief btw versturen, zodat Acumulus de prijs per productregel inclusief btw in het grijze vakje zoals in de bijlage invoert?

Handmatig kan ik namelijk gewoon een bedrag inclusief btw invoeren in Acumulus. Zie grijze vak in de bijlage.

2
Twee weken geleden had ik een test gedaan met de nieuwste versie van WooCommerce en de nieuwste versie van de Acumulus plugin. Toen werden de bedragen nog niet goed afgerond. Hebben andere gebruikers hier ook last van? Of gebruiken deze de oudere versie van WooCommerce nog in combinatie met een oudere variant van de Acumulus plugin?

Ik begrijp dat het vervelend is van WooCommerce dat ze zo'n wijziging hebben doorgevoerd, maar ben wel erg benieuwd wanneer ik de WooCommerce koppeling met Acumulus weer kan gebruiken. Is er inmiddels al wat meer bekend over wanneer dit probleem is opgelost?

3
Het is inderdaad een vreemde wijziging gezien er waarschijnlijk meerdere ontwikkelaars en eindgebruikers zijn die hier nu mee zitten. Ik ben benieuwd naar de reden van deze wijziging van WooCommerce. Als er een oplossing is dan hoor ik het graag.

4
Dank voor de korte uitleg, ik had zo'n oorzaak eigenlijk wel verwacht.

Nu is alleen de vraag of dit voor in de toekomst kan worden opgelost. Weet je of ze vanuit WooCommerce bezig zijn om hun afrondingssysteem compatible te maken met systemen die net zo werken als Acumulus?

En wat ik me ook afvraag is hoe ik dit in Acumulus moet corrigeren als dit vaker voorkomt in de toekomst. Ik ben benieuwd.

5
Het gaat niet om grote aantallen gelukkig, nu bij toeval één tegen gekomen. Maar ik dacht ik zal het toch maar even zeggen, omdat het dan ook bij andere gebruikers van Acumulus kan voorkomen die over zijn gegaan naar WooCommerce V3.

Dit staat er in WooCommerce:
1 product exclusief btw van € 28,88
21% btw: € 6,07
Totaal: € 34,95

Dit staat op de factuur van Acumulus:
1 product exclusief btw € 28,88
BTW hoog: € 6,06
Totaal: € 34,94

6
Een paar dagen geleden heb ik de Acumulus WooCommerce plugin geüpdatet naar versie 4.7.5.

In WooCommerce heeft een klant in totaal één product gekocht van € 34,95 inclusief BTW.

Maar ik zie nu dat de factuur in Acumulus als totaal € 34,94 aangeeft inclusief BTW.

Voor deze update ontstonden er nooit verschillen.

Nu heb ik twee vragen:
- Hoe kan ik de plugin zo instellen dat er geen verschillen ontstaan in de prijs in WooCommerce en de prijs in Acumulus inclusief BTW.
- Hoe kan ik dit verschil corrigeren? Mollie heeft € 34,95 uitbetaald gekregen. Nu is dit natuurlijk totaal geen probleem bij één bestelling, maar bij meerdere bestellingen loopt het verschil aardig op. De producten hebben namelijk allemaal dezelfde prijs van € 34,95 inclusief BTW.

7
2  Nee, dat hoort bij het privé deel wat wij niet behandelen. Staat overigens (normaalgesproken) ook ingevuld als je de aangifte online opent

Ik heb een jaaropgaaf van een werkgever en een jaaropgaaf van een pensioenfonds. Is het gewoon een kwestie van controleren of het vooraf ingevulde bedrag overeenkomt met het bedrag op de jaaraangifte? En dat is dan alles?
Of moeten er meerdere handelingen worden gedaan omdat ik zowel voor mijzelf heb gewerkt en in loondienst heb gewerkt?

Dit is het eerste jaar dat ik de aangifte inkomstenbelasting wil doen. Voorheen liet ik dit altijd doen door de boekhouder. Vandaar de vragen.

8
Dankjewel voor de uitgebreide info.

Heb je verdere vragen over deze bijeenkomsten, dan verzoeken we je deze hieronder te stellen zodat de antwoorden voor iedereen beschikbaar zijn.

Ik ben me nu aan het voorbereiden voor donderdag de 23ste, en ik een aantal vragen. In bijlage 1, de checklist staat op de laatste pagina onder 'overig' het volgende:

- Jaarrekening en IB-aangifte vorig boekjaar
Vraag 1: Ik heb geen jaarrekening omdat ik dacht dat dat niet verplicht was/is? Is dat een groot probleem?

Vraag 2: In 2016 heb ik in loondienst én voor mijn bedrijf gewerkt. Heb ik donderdag ook de jaaropgave nodig van het bedrijf waarvoor ik in loondienst heb gewerkt?

- Fiscale jaaroverzichten bankrekeningen 2016
Vraag 3: Is er een verschil tussen een fiscaal jaaroverzicht van de bankrekening en een gewoon jaaroverzicht?

9
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Mollie-betaallink in factuur mogelijk
« Gepost op: 15 april, 2016, 16:52:12 »
Is het misschien mogelijk om de klant via een link in de factuur door te laten sturen naar Mollie Checkout? https://www.mollie.com/nl/checkout
Als dit mogelijk is heeft de klant meerdere betaalopties. Zie ook https://www.mollie.com/nl/blog/post/nieuw-personaliseer-en-optimaliseer-met-checkout/ en de technische documentatie: https://www.mollie.com/nl/docs/checkout

10
Speciale onderwerpen / Re: Facturen uit het buitenland
« Gepost op: 14 april, 2016, 16:21:30 »
Dankjewel voor je reactie. Nu kan ik weer verder. :)

11
Speciale onderwerpen / Re: Facturen uit het buitenland
« Gepost op: 14 april, 2016, 12:16:50 »
Kan iemand helpen met controleren?

Van Facebook heb ik een factuur gekregen. Een selectie daarvan in bijlage1.png

Nu vraag ik me af of alles op de juiste manier is ingevoerd in Acumulus. Zie bijlage2.png. Kan iemand bevestigen of dat juist is?

Nu zie ik de volgende tekst als ik 'levering uit EU' wil aanklikken: "selecteer de leverancier en zorg dat het BTW-nummer is ingevuld bij de relatie!". Zie bijlage3.png

In bijlage4.png staat de leverancier, is deze juist ingevoerd?

Ik hoor het graag als alles goed is ingevoerd, maar ik hoor het ook graag als er iets moet worden gewijzigd.

12
Wat is er mis met een EUR 0,- factuur ?, en genereert WooCommerce zelf ook een factuur als iets gratis wordt "gekocht" ?
In dit geval wil ik graag zo min mogelijk e-mails versturen aan mijn klanten. De kans bestaat dat men geen factuur verwacht en de mail markeert als spam, en dat is dan weer wat minder voor de betrouwbaarheid van het e-mailadres wat Acumulus gebruikt voor het versturen van de facturen. WooCommerce genereert zelf geen facturen, daarom gebruik ik Acumulus. Er zijn uiteraard wel andere plugins beschikbaar voor facturen in WooCommerce.


Het versturen van een factuur is eenvoudig te voorkomen met een filter. Dit filter hoeft alleen maar naar het totaal te kijken, $invoice['customer']['invoice']['meta-invoice-amountinc'], en dan NULL te retourneren. Zie filters.txt in de plugin folder
Dankjewel voor je antwoord! Ik neem binnenkort even contact op met een programmeur en dan zal ik dit voorleggen.

13
Is het mogelijk om de automatische aanmaak van facturen uit te schakelen voor gratis producten?

Het komt bij mij in veel gevallen voor dat de klant een gratis digitaal product download, en dan komt er alsnog een factuur.

Een oplossing zou kunnen zijn om categorieën van alle producten in de WooCommerce Acumulus plugin zichtbaar te maken, en vervolgens de mogelijkheid om een vinkje te kunnen plaatsen bij de categorie waar geen facturen van mogen komen omdat de producten in die categorie gratis zijn.

Of misschien is het eenvoudiger om bepaalde productnummers (SKU's) uit te sluiten voor de aanmaak van facturen.

14
Webkoppelingen / Re: WooCommerce plugin changelog
« Gepost op: 14 januari, 2016, 12:22:03 »
Inmiddels zie ik dat de update bij mij ook te zien is. Prima oplossing zo. Dank voor de aanpassing!

15
Webkoppelingen / Re: WooCommerce plugin changelog
« Gepost op: 14 januari, 2016, 11:31:02 »
Citaat
Ik ga nog kijken of ik de changelog automatisch kan mergen in de readme.txt zoals wordpress.org die verwacht.

Dat zou ideaal zijn.

Misschien is het handig om in de tussentijd een link toe te voegen naar de changelog bij de volgende tekst; "The Acumulus plugin exists for multiple eCommerce solutions and are all built on a common library. Therefore the changelog is also shared by all the plugins, see the separate changelog.txt file."

16
Webkoppelingen / WooCommerce plugin changelog
« Gepost op: 14 januari, 2016, 09:45:00 »
Op dit moment is er voor mijn WooCommerce Acumulus plugin een update beschikbaar.

Het zou veel handiger zijn als direct in de changelog te zien is wat deze update precies verbeterd en/of verhelpt.

Overigens mijn complimenten dat de updates nu via WordPress kunnen worden uitgevoerd. Een stuk handiger dan voorheen!

17
Webkoppelingen / Re: WooCommerce plugin via WordPress website?
« Gepost op: 06 januari, 2016, 23:17:05 »
Ik zie het inderdaad. https://wordpress.org/plugins/acumulus/

Veel makkelijker zo met updaten. Veel dank!

18
Webkoppelingen / WooCommerce plugin via WordPress website?
« Gepost op: 03 januari, 2016, 22:04:55 »
Op dit moment staat de Acumulus WooCommerce plugin niet in het overzicht op WordPress https://wordpress.org/plugins/search.php?q=acumulus

Is het misschien mogelijk om deze plugin daar beschikbaar te maken, zodat deze makkelijker kan worden bijgewerkt bij een eventuele update? Op dit moment weet ik niet hoe ik op een eenvoudige manier op de hoogte kan blijven van eventuele updates.

Pagina's: [1]