Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
Nieuwe functionaliteiten / Preview emails om zakelijke kosten makkelijker in te boeken
« Laatste bericht door suzannesuzanne Gepost op 02 januari, 2023, 09:30:36 »
De allerbeste wensen voor 2023!

Een idee: is het mogelijk om bij de emails een preview te zien van de bijlage, of de mail die is geforward aan de inbox van Acumulus?

Situatie: ik stuur zakelijke facturen door naar mijn Acumulus inbox, die boek ik dan vaak met meerdere tegelijkertijd. Het is dan echter lastig te zien wat de factuur precies inhoud als je alleen de titel van de mail ziet. Als je op de bijlage klikt, moet je deze nu eerst downloaden, en dat is wat omslachtig. Het zou prettiger zijn om op de mail te klikken, zodat je een preview van de mail en/of bijlage ziet, zodat je sneller je zakelijke kosten kunt invoeren.

Dank alvast!
42
Nieuwe functionaliteiten / Eenvoudig wijzigen tarieven
« Laatste bericht door BS-Tech Gepost op 31 december, 2022, 14:01:19 »
We zijn bijna in het nieuwe jaar. Dat betekent ook dat de uurtarieven en km tarieven weer moeten worden aangepast. Voor vrijwel alle klanten heb ik een project aangemaakt waarin ik producten of diensten toevoeg en van waaruit ik vervolgens factureer.

Het aanpassen van mijn uurtarieven betekent nu dat ik bij alle klanten het project moet wijzigen. Best wel veel werk. Aangezien voor vrijwel al mijn klanten het uurtarief gelijk is, zou het heel handig zijn als je op één plek in Acumulus zou kunnen aangeven wat het regulier uurtarief is. En dat je vervolgens in elk project kan aanvinken dat je het regulier uurtarief wilt toepassen. Daarmee zou je niet elk jaar weer door alle projecten heen hoeven te gaan om één tarief te wijzigen.

Evenzo geldt dit voor het km tarief. Dat zet ik nu bij het standaard product tarief in het project, maar betekent dus ook dat ik deze in alle projecten jaarlijks moet aanpassen. Ook hier zou het fijn zijn als hier een verbetering kan worden toegepast. Wellicht is het een optie om voor km kosten een apart product tarief te introduceren. Bij het invoeren van een nieuwe dienst of product zou dat naast de keuzes Dienst, Dienst vaste prijs en Product ook nog een een keuze KM kunnen komen.

Met name mijn eerste wens zou voor mij en waarschijnlijk ook voor veel andere gebruikers iets toevoegen. Maar ook mijn tweede wens zou het gebruik van Acumulus zeker nog prettiger maken.
43
Nieuwe functionaliteiten / Re: Meerdere kostensoorten invoeren per boeking
« Laatste bericht door Guido Gepost op 23 december, 2022, 16:45:54 »
De kostensoorten zijn o.a. bepalend voor onderliggende fiscale regels. Acumulus zou dan naast de btw-verdeling ook nog een bedrag moeten gaan verdelen over verschillende kostensoorten, en daar de btw verdeling weer wel of niet over moeten uitsplitsen.
Ik vrees dat dit het scherm complexer maakt in gebruik en foutgevoelig gaat zijn. In jouw situatie is wellicht het btw-tarief goed te vertalen naar een specifieke kostensoort, maar dat is uiteraard situatie-specifiek.
Een (belasting)inspecteur zal het waarschijnlijk ook duidelijker vinden als in de administratie teruggekeken wordt dat het aparte zakelijke uitgaven zijn dan dat het in 1 boeking vermengd is.

Ik snap de vraag, maar verwacht niet dat we dit moeten willen wijzigen.
44
Speciale onderwerpen / Re: Invoerfactuur UK boeken
« Laatste bericht door wolf123 Gepost op 23 december, 2022, 10:35:55 »
Bedankt voor de hulp, daar kom ik wel verder mee (staat nog een foutje in, de 13 euro kosten van ups zijn excusief btw ipv inclusief btw).
45
Speciale onderwerpen / Re: Invoerfactuur UK boeken
« Laatste bericht door Sjaam Gepost op 23 december, 2022, 10:31:58 »
excuus ik zal de ingevulde sturen.
46
Speciale onderwerpen / Re: Invoerfactuur UK boeken
« Laatste bericht door wolf123 Gepost op 23 december, 2022, 10:30:03 »
Dat is de standaard niet ingevulde spreadsheet?
47
Speciale onderwerpen / Re: Invoerfactuur UK boeken
« Laatste bericht door Sjaam Gepost op 23 december, 2022, 09:47:55 »
Dat klopt inderdaad.  Ik heb er samen met mijn collega naar gekeken en de spreadsheet toegepast. Ik zal je deze via de mail toesturen.
48
Nieuwe functionaliteiten / Meerdere kostensoorten invoeren per boeking
« Laatste bericht door Martijn Meima Gepost op 22 december, 2022, 19:59:30 »
Een hele handige functie is dat je gemengde BTW kunt kiezen en zo in 1 boeking meerdere BTW percentages kan invoeren.
Nu zou ik hetzelfde willen met de kostensoorten. Vaak is een ander BTW tarief ook gekoppeld aan een andere kostensoort. Zo komt het netjes in mijn grootboek.
Is dat al mogelijk?
Zo niet, zouden jullie dit op het verlanglijstje willen zetten?
49
Speciale onderwerpen / Re: Invoerfactuur UK boeken
« Laatste bericht door wolf123 Gepost op 21 december, 2022, 17:13:37 »
Het antwoord wat ik kreeg was:

> Geachte heer mevrouw,
>
> Voor zover ik kan zien is de 13 euro belast met btw en de 173,67 met btw-vrij. Dat onbelast bedrag is geen btw.
> U kunt dat als zakelijke uitgave boeken als u bij de BTW kiest voor gemengde btw zodat u de juiste bedragen in kunt vullen onder de juiste btw-soort.

Nu worden op de factuur die 173,67 "Uitbetalingskosten btw" genoemd, en het is 21% van het factuurbedrag wat wel heel erg veel is voor invoerrechten, dus ik twijfelde over dit antwoord.

Ik heb nog even bij de douane gekeken in hun doolhof van codes en de HS code van de factuur e.d. ingevoerd, zie bijlage. Het is dus wel btw en geen invoerrechten want het is van "Great Brittain preferential origin" (dit staat zo op de factuur). Nu nog even kijken hoe ik dit boek in Acumulus (tips?) Let op, ik zeg dit allemaal stellig maar hiervoor moet je hogere douane en invoer hebben gestudeerd en dat heb ik niet, dus corrigeer me als ik het fout heb.

50
Speciale onderwerpen / Re: Invoerfactuur UK boeken
« Laatste bericht door wolf123 Gepost op 21 december, 2022, 16:28:07 »
Heb ik bij deze gedaan.
Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10