Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - emielvankampen

#1
Bedankt voor de snelle reactie en correcte uitleg. Nu weet ik hoe het zit.
#2
Beste Annalies,
Bedankt voor je antwoord. Ben ik nu helemaal de weg kwijt of heb je het aankoop en verkoopbedrag verwisseld? ;/
Ik heb inderdaad BTW van de autokosten afgetrokken de afgelopen 2 jaar.
Deze regel zou dus inhouden dat als ik vandaag een auto koop van €1000,- en een week later besluit deze weer te verkopen, dat ik deze voor €1210,- weer moet verkopen of een dikke €200,- verlies pakken? Ik zal de regel wel niet goed begrijpen maar ik ben er wel een beetje ziek van. Geen auto van de zaak meer voor mij, ik dacht dat afschrijving en bijtelling al een heel gedoe was maar dit slaat alles.  :(
#3
Hallo,

Ik heb gisteren mijn bedrijfsauto verkocht en probeer nu de administratie daarvan af te handelen.
Ik heb de instructie https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=verkoop-bedrijfs-auto gevolgd maar daarin staat dat het niet uit maakt of het een BTW of marge auto is en dat er BTW op de verkoop factuur gerekend moet worden. Ergens mis ik wat informatie want hoe kan ik nou BTW moeten afdragen op een auto waar ik geen winst op gemaakt heb.
Ik heb in 2015 de auto van een particulier gekocht voor €3200,- en nu dus weer verkocht aan een particulier voor €2500,-. De auto staat dus op de balans en de afschrijving en bijtelling heb ik al verrekend volgens de instructie. Maar wat moet ik op de verkoopfactuur zetten?

Alvast bedankt.
Groeten, Emiel