Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - PaulKFWD

#1
Speciale onderwerpen / Re: Verrekening creditcard
02 februari, 2021, 09:25:21
dat was een probleem voor de boekhouder, en die omzeilde dat waarschijnlijk handig voor het opstellen van de jaarrekening
#2
Speciale onderwerpen / Re: Verrekening creditcard
01 februari, 2021, 16:56:44
zakelijke uitgaven die je doet van een prive-rekening of prive-creditcard boekte ik tot nu als kasbetalingen, zolang ik er maar een bon van had. Dat was een tikje oneigenlijk natuurlijk, maar het leek mij op hetzelfde neerkomen, tax qua. Ik administreerde betalingen met de privérekening ook verder niet. Nu ik van plan ben om die boekhouding helemaal via acumulus te laten lopen wil wel strakker te werk gaan, maar kan dat niet helemaal beloven.
Ik ben een beetje slordig namelijk.
#3
Speciale onderwerpen / Re: Verrekening creditcard
01 februari, 2021, 16:35:45
Citaat van: Bert-Jan Wiegeraad op 29 januari, 2021, 11:28:21
Wanneer je een zakelijke uitgave invoert, moet je ook een rekening kiezen. Onderaan het lijstje staat de Rekening buiten Acumulus.
Ik gebruikte voor privé betalingen en ontvangsten met mijn zakelijke bankrekening altijd de Privé Boeking voor via Nieuwe Boeking. Komt dat op hetzelfde neer of is er een verschil?
#4
Speciale onderwerpen / Re: Verrekening creditcard
28 januari, 2021, 22:06:35
als zakelijke uitgave op de Rekening buiten Acumulus. Dit begrijp ik niet. Waar boek ik Rekeningen buiten Acumulus? Beetje grappige reactie trouwens: ik zou niet durven om uitgaven buiten Acumulus te boeken :-)
#5
Speciale onderwerpen / Re: Verrekening creditcard
28 januari, 2021, 21:57:09
Neen
#6
Speciale onderwerpen / Verrekening creditcard
28 januari, 2021, 15:39:50
Hallo Acumulustigen,

Bij betalingen met een creditcard zijn er altijd twee stappen voor in je boekhouding.  De eerste is de boeking met je bankrekening om je saldo van je creditcard weer op 0 te zetten. De tweede zijn alle betalingen die je met je creditcard doet. Een afzonderlijke aankoop  of die van een abonnement. Hoe boek ik die? Moet ik de betaling van de bank aan de creditcardfirma als privéposten verwerken en die betalingen met de creditcard als zakelijke posten?

Met groet,
Paul Kortman.
Had vroeger altijd een boekhouder probeert het nu helemaal zelf te doen.