Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - swarringa

#1
Dank je wel Sjaam. Aangezien het een grijs gebied is en ik een goede onderbouwing kan geven ga ik deze uitgaven boeken onder seminars zonder correctie.
#2
Hallo,

Ik heb het afgelopen jaar wat online seminars gevolgd. In principe vallen seminars onder gemengde kosten. Maar geldt dat ook voor online seminars? Er zijn immers geen kosten die in de privesfeer vallen (lunch/diner). Representatiekosten waren ook niet echt van toepassing want dat is online toch lastig. Verder waren de events vooral gericht op kennisverwerving en niet op netwerken. Kan ik deze kosten daarom volledig aftrekken?

Groet,
Stefan
#3
Dank je wel Esther, daarmee lukt het
#4
Ik heb de fiscale bijtelling voor mijn zakelijke auto ingevoerd via het speciale scherm in acumulus. Deze boekingen staan onder kostensoort diversen. Ik wil deze -zoals beschreven in de handleiding  aangifte IB - verplaatsen naar andere kostensoorten. Ik open daarvoor vanuit het grootboekoverzicht de boeking en wijzig de kostensoort. Ik kan deze wijziging echter niet opslaan omdat er nu opeens een rekening ingevuld moet worden. Doe ik iets verkeerd?
#5
Dank je wel Bert-Jan, dat is inderdaad een goede oplossing. Ik heb een rekening. "Vorderingen op derden"  aangemaakt waarop het uitgeleende bedrag is geboekt. De balans ziet er nu uit zoals ik verwacht.

Aflossingen kan ik dus nu gewoon boeken als interne overboekingen van "vordering op derden' naar mijn betaalrekening. En de restschuld moet aan het begin van het boekjaar via een privé boeking weer op de rekening geplaatst worden om de balans te laten doorlopen.

Ik zit alleen nog even met de rente. Deze zal ik denk ik als aparte inkomsten moeten boeken op mijn betaalrekening. Moet ik nu elke maand een factuur sturen voor de verschuldigde rente zodat ik deze rente-inkomsten kan verantwoorden? Of kan ik de rente gewoon boeken via een negatieve zakelijke uitgave?
#6
Ik heb een lening verstrekt aan een collega ZZP'er. Deze lening heb ik geboekt via een balansboeking Lening AF met optie bijwerken saldo.
Nu zie ik dat de lening op de balans staat onder passiva / leningen en schulden met een negatief bedrag. Ik vraag me af of dit juist is. Moet de lening niet als een vordering onder activa geplaatst worden? In principe verplaats ik toch gewoon liquide middelen (saldo) naar een vordering (debiteuren)?