Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Notorious

#1
Het werkt inderdaad weer. Bedankt!
#2
Ik hoor graag wanneer het probleem opgelost is. Momenteel wordt mijn bestand gedeeltelijk goedgekeurd.
#3
Webkoppelingen / American Express nieuw CSV formaat
21 november, 2021, 11:11:19
Hoi,

Sinds kort heeft AMEX een nieuw CSV formaat geintroduceerd waardoor de import in Acumulus het niet meer doet. Zijn jullie hiervan op de hoogte en komt hier een update voor? Alvast bedankt.

Nieuw formaat is als volgt:

Datum,Beschrijving,Bedrag
11/17/2021,AMEX BP JUTPHAAS UTRECHT,"115,35"
11/14/2021,AMEX SHELL AMSTERDAM 1001025 AMSTERDAM,"5,44"
#4
In andere woorden, op het moment dat een ondernemer overgaat tot aanschaf van een 2de zakelijke auto is het toegestaan om de eerste zakelijke auto van de balans te halen en over te brengen naar prive (voor een realistische waarde). Heb ik het dan goed begrepen?

#5
Citaat van: Annalies Janssens op 15 november, 2017, 09:28:28
De redenering klopt zeker. Wat ik alleen aangeef is dat het allemaal niet uitmaakt. € 2000 kosten = € 2000 bijtelling dus 0 aftrek
€ 5000 kosten = € 5000 bijtelling dus aftrek 0

Aantonen blijft een punt van aandacht.
Je stelt zelf wel dat je de auto alleen nog maar prive gebruikt maar wat als de belastingdienst jou vraagt om dat aan te tonen?
Je moet daarvoor echt wel een km registratie bijhouden.
Zo zit het fiscaal nu eenmaal. Dit is de consequentie van "eens gekozen blijft gekozen".

Hoi Annalies,

Heeft u wellicht bronnen voor uw laatste claim? Het klinkt namelijk onnatuurlijk om een sluitende KM registratie bij te houden voor een voertuig dat volledig privé is. Alvast bedankt.
#6
Esther,

Bedankt voor de snelle reactie en info! 
#7
Esther,

Is het niet zo dat je als ondernemer zelf de vrijheid hebt om te bepalen wat je als zakelijke aanschaf beschouwd? Een ondernemer kan de behoefte hebben om 3 auto's zakelijk aan te schaffen en zolang diegene aan de criterium van de BD voldoet (aanschaf voor zakelijke doeleinden en minimaal 10% van de gereden KMs dienen zakelijk te zijn) kan dat.   
#8
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: MKB-brandstofpas
08 januari, 2015, 16:02:05
Is het mogelijk om betaalde borg als (auto)kosten te boeken? Wanneer je de borg terug krijgt boek je dit opnieuw maar dan als negatieve autokosten.