Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Marcel den Butter

#1
Bij een versie upgrade heeft de Prestashop koppeling alle orders nog een keer geboekt in Acumulus. Ondanks hetzelfde ordernummer.

Wat nog vreemder is, is dat er in geblokkeerde jaren orders nog een keer zijn ingeboekt. We kwamen daar achter doordat we die dubbele boekingen in dat jaar niet konden verwijderen. Na opheffen blokkering kon dat wel. Het lijkt mij dat het niet mogelijk moet zijn om op wat voor manier nog wijzigingen in geblokkeerde jaren mogen worden gedaan. Bug?
#2
Klanten uit Noord Ierland vallen onder de MOSS regeling. Andere klanten uit het VK zijn leveringen buiten de EU.

De Prestashop module houdt hier geen rekening mee. Klanten uit Noord-Ierland worden als non-EU klanten geïmporteerd. Hoe kan dat geregeld worden?
#3
Ik krijg veel orders uit het Verenigd Koninkrijk. Die klanten krijgen 0% BTW. Maar als ze worden geïmporteerd komen ze als conceptfactuur in Acumulus. En als landcode krijgen Nederland mee. Terwijl ze in Prestashop gewoon als United Kingdom staan. United Kingdom staat ook niet onder de Tax Rules.
Hoe krijg ik ze in Acumulus weer als landcode GB geïmporteerd?
PS versie 1.7.7.8
Acumulus module v6.3.2
#4
Ik krijg regelmatig emails met de foutmelding Invalid conceptID. Ik merk verder niet dat er iets fout gaat. Wat betekent dit?

#5
Als ik een export wil doen van een particuliere verkoop in de EU (verzend in testmodus), krijg ik deze melding:
Reeks: bestellingreferenties van SUNFIICUF tot SUNFIICUF.
InvoiceManager::sendMultiple(): Factuur voor bestelling SUNFIICUF is verzonden (reden: test modus) Succes, met waarschuwingen
• Waarschuwing: 812: Het factuurtype (https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=facturen-naar-het-buitenland) kan niet bepaald worden. De factuur is als concept opgeslagen. In Acumulus zijn deze onder "Overzichten » Concept-facturen / offertes" terug te vinden. Controleer en corrigeer daar de factuur. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van: enkele (handmatig ingevoerde) bestelregels die ten onrechte geen btw hebben; of foute "Over uw winkel" instellingen, controleer deze.


De order bevat echter wel de (in dit geval) Zweedse BTW.

De tweede afbeelding geeft aan hoe ik in de module heb aangegeven welke belastingregel gebruikt moet worden

De derde afbeelding is deels een overzicht van de belastingregel.

Wat gaat er fout?

Als ik kies voor "Altijd verzenden" krijg ik deze melding:
Reeks: bestellingreferenties van SUNFIICUF tot SUNFIICUF.
InvoiceManager::sendMultiple(): Factuur voor bestelling SUNFIICUF is niet verzonden (reden: verzenden tegengehouden door optie om niet daadwerkelijk te versturen)
#6
Ik maak (tot tevredenheid) gebruik van de Prestashop koppeling. Ik krijg bestelling vanuit de hele wereld en die worden normaal gesproken correct geboekt.
Nu is er echter verwarring mbt bestellingen uit GB. Deze komen als conceptfactuur binnen en krijgen in Acumulus de landcode GB tot 1-1-2021 mee, die nog onder de EU valt. Er is ook een landcode GB die niet meer onder de EU valt, maar die wordt niet door Acumulus toegekend

Kan dat zo veranderd worden dat contacten met bestellingen uit GB standaard de landcode GB BUITEN EU krijgen? Dan wordt alles waarschijnlijk weer correct geboekt, net zoals andere bestellingen uit buiten de EU?
#7
Het veld Land wordt niet meegenomen in het exportbestand van Relaties. Aangezien ik voornamelijk zaken doe met het buitenland (en wellicht andere Acumulus gebruikers ook) wil ik vragen of het Land veld ook in het exportbestand kan worden opgenomen.