Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - DJdR

#1
Hoe kan het dat al mijn facturen van juni die ik begin juli geïmporteerd heb het kenmerk 'Levering met buitenlandse BTW' hebben meegekregen?

Het gaat om een import vanuit CCV Shop. Bij de facturen die ik importeer is, zoals in juni nog gebruikelijk was, gewoon Nederlandse BTW gerekend, maar in Acumulus staan ze als buitenlandse BTW. Hoe is dit te herstellen?

Ter info, het gaat om 723 facturen, dus hopelijk is dit op een efficiënte manier te corrigeren..
#2
Wat mij niet helemaal duidelijk wordt, gaat deze omzetdrempel van €10.000 gelden per land of aan alle landen in de EU gezamenlijk? Met andere woorden, ik zit in België ruim boven deze drempel, maar moet ik dan voor 1 enkele levering in Cyprus ook Cypriotische btw gaan rekenen en in Cyprus afdragen?
#3
Speciale onderwerpen / Re: Resultaat voor belasting
18 december, 2020, 15:14:10
De nettowinst, neem ik dan aan?
#4
Speciale onderwerpen / Resultaat voor belasting
18 december, 2020, 14:00:20
Mijn (privé) financieel adviseur heeft mij verzocht mijn 'Resultaat voor belasting' van de afgelopen jaren door te geven. Ik heb mijn aangifte inkomstenbelasting, Acumulus en de jaarrekening doorgespeurd, maar nergens kom ik deze term tegen. Volgens mijn adviseur zou het overigens in de jaarrekening vermeld moeten staan.

Via zoekmachine kom ik wel wat verder (onder andere dat dit hetzelfde zou zijn als Brutowinst, wat mij niet heel aannemelijk lijkt), maar daar wil ik niet teveel waarde aan hechten..

Hoe kan ik mijn 'resultaat voor belasting' voor mij als eenmanszaak achterhalen? Staat dit onder een andere term in de jaarrekening of aangifte?