Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Martina

#1
Thanks Bert-Jan, ik ga even verder zoeken. Heb jij misschien tips waar ik het beste informatie hierover kan inwinnen?
#2
Om verschillende redenen wil ik naast mijn Nederlandse eenmanszaak een Amerikaanse LLC oprichten. Mijn tax residency/fiscale woonplaats blijft echter Nederland. Nu is mijn vraag hoe ik aangifte moet doen van de inkomsten uit de LLC in Nederland.

Factureer ik de US LLC vanuit mijn NL eenmanszaak en neem ik het zo mee in de boekhouding of moet ik apart aangifte doen van de inkomsten uit de LLC?

Of werkt dat heel anders?  :)

Ik weet dat ik in de US geen belasting over de inkomsten van de LLC verschuldigd ben, zolang ik niet ETBUS ben (engaged in a trade or business in the United States).

Thanks alvast!

En aanvullend, stel dat ik mijn NL eenmanszaak staak en alleen de US LLC heb, hoe werkt de aangifte dan in NL?
#3
Bedankt Sjaam, dan ga ik dat doen. Zou mooi zijn als deze velden in de toekomst toegevoegd kunnen worden aan de exports.
#4
Ik moet bij de belastingdienst een "kopie van het grootboek omzet met specificatie van de desbetreffende cliƫnten" aanleveren.

Dus bij de export grootboek wil ik de relatienaam en relatienummer toegevoegd hebben. Hoe maak ik deze export?

Het liefst zou ik alle gevulde velden per boeking (vooral de relatie) in een export terug willen zien, dus ook als ik een saldo export maak.

Als ik bij "Geavanceerd" alles aan vink zie ik dit niet terug in de exports (zie screenshot)
#5
Bedankt voor de tips! Moet ik bij het invoeren van de balanspost voor BTW vorig jaar een vinkje zetten bij saldo direct bijwerken?
#6
Hoi, allereerst de beste wensen en bedankt voor dit mooie programma. Precies wat ik zocht!

Ik heb een vraag over buitenlandse facturen van buiten de EU (VS).

Ik neem een aantal digitale diensten af van bedrijven in de VS, zoals webhosting. Hier wordt geen BTW over gerekend op de factuur.

Mijn vraag is: Wat kies ik bij de optie [Standaard BTW-%] tijdens het aanmaken van een nieuwe relatie (crediteur)?

  • 21%
  • 0%
  • Vrij

Zodat het ook goedkomt bij de btw aangifte, waarbij je fictief de btw er bij optelt en bij de voorbelasting het er weer afhaalt...

Hopelijk leg ik het goed uit ;)