Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - wouter15

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 23 augustus, 2019, 10:31:25 »
Ik zie toch echt wel voordelen in een automatische koppeling tussen de bankomgeving en een boekhoudpakket. Het kost misschien maar 5-10 minuten per maand om een overzicht te downloaden en uploaden. Maar maak de rekensom voor alle ondernemers die hier maandelijks mee bezig zijn. Loopt toch aardig op. Plus Acumulus zou nog verder kunnen doorontwikkelen in herkennen een voorstellen van boekingsgegevens zoals een kostenplaats/kostensoort obv terugkerende omschrijvingen in een mutatie. Iedere klik minder is er één.

Bij Knab is al een aardig lijstje van concurrerende boekhoudpakketten waarvoor ze een koppeling aanbieden:
-Exact Online
-Asperion
-Cash
-e-Boekhouden.nl
-Informer
-Moneybird
-MoneyMonk
-MUIS Software
-Reeleezee
-SnelStart
-Twinfield
-Yuki

Het zou mooi zijn als Acumulus zich ook aan dit rijtje kan toevoegen.

Een volgende stap is e-factureren door het automatisch uitwisselen van xml bestanden tussen boekhoudpakketten. Het automatisch koppelen en voorstellen van e-facturen aan bankmutaties maakt de administratie nog eenvoudiger.
Ook hier zie je dat diverse boekhoudpakketten koppelingen aanbieden, bijvoorbeeld via e-verbinding.

Wil Acumulus zich in de top van de boekhoudpakketten voor ZZP/MKB kunnen blijven begeven zou ik deze ontwikkelingen toch zeker in de gaten blijven houden en niet alleen kijken naar MT940S.

2
Nieuwe functionaliteiten / Re: Bankmutaties importeren en koppelen gegevens
« Gepost op: 17 april, 2019, 20:32:04 »
Hoi Ester,

Dank voor je reactie! Het koppelen van gegevens bij relaties gebruikte ik al. Alleen moet je dan alsnog bij iedere boeking de relatie aangeven en eventueel vinkje gemengde kosten aanvinken. 90% van mijn kosten zijn periodiek terugkerend, dus een hoop geklik.
Herkenning op basis van de bankgegevens vind ik een moeite toevoeging dan wordt ook de relatie automatisch gekoppeld. Alleen zou het mooi zijn als dat ook op basis van de omschrijving kan.

Misschien klinkt het wat lui. Maar als je rekent hoeveel 1.000den boekingen door ondernemers gedaan worden met Acumulus scheelt iedere klik in totaal een hoop werk.

Groet,
Wouter

3
Nieuwe functionaliteiten / Bankmutaties importeren en koppelen gegevens
« Gepost op: 15 april, 2019, 22:22:17 »
Goedendag,

In mij beleving zit de functionaliteit voor het koppelen van gegevens op een te boeken factuur bij verwerken bankmutaties er nog niet zo lang in?!

Ik vind dit een zeer handig optie omdat het tijd scheelt bij het boeken van zakelijke kosen. Nu is het alleen zo dat sommige bedrijven geen tegenrekening doorgeven (of niet zichtbaar is in de download) waardoor Acumulus gegevens niet automatisch kan koppelen.
In de omschrijving zit echter wel de naam van het bedrijf die bij alle boekingen hetzelfde is (zie bijlage)

Suggestie 1: Maak het mogelijk om op basis van een deel van de omschrijving automatische gegevens voor een te boeken factuur te koppelen.
Suggestie 2: Maak het vinkje  'Gemengde kosten automatisch corrigeren' default bij een relatie of bij het automatisch koppelen van gegevens. Je vergeet deze dan niet te zetten.

Hoop dat deze suggesties meegenomen kunnen worden. Scheelt ons allen in totaal weer een hoop tijd.

Pagina's: [1]