Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Mocht je geen boekhouder kunnen vinden dan kun je ook altijd met de klantenservice contact opnemen. Wellicht dat je daar verder geholpen kunt worden.
2
Ik ben op zoek naar een boekhouder in de omgeving van Enschede om een paar zaken uit de boekhouding van 2020 en 2021 na te kijken.

3
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling BD
« Laatste bericht door Lissa Gepost op 28 april, 2023, 21:29:31 »
KNAB heeft zelf geen boekhoudpakket, maar werkt samen met DigiBTW.
Een draak van een boekhoudprogramma en dat kan ik weten omdat ik met meerdere boekhoudpakketten werk.
Het was zo erg dat ik een klant uiteindelijk van DigiBTW naar Acumulus heb overgezet.
Laat je niet alleen verleiden door de mogelijkheid tot deze ene koppeling, je gaat namelijk een heleboel andere handige dingen missen en op enig moment vastlopen in het programma helaas.
4
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling BD
« Laatste bericht door Katja@NexusMarketing Gepost op 28 april, 2023, 14:51:54 »
Wanneer is deze functionaliteit naar verwachting beschikbaar? Voor mij is dit nl een reden om overstap naar Knab te overwegen
5
Nieuwe functionaliteiten / Nieuwe kostensoorten voor salarisadministratie
« Laatste bericht door Lissa Gepost op 27 april, 2023, 20:55:56 »
Ik heb de nieuwe kostensoorten voor de salarisadministratie gezien.
Dit deed ik eerder als interne overboekingen zoals de handleiding aangaf.
Wat is nu de nieuwe route voor het boeken van de journaalposten?
6
Webkoppelingen / Re: Prestashop koppeling boekt orders ondanks geblokkeerd jaar
« Laatste bericht door Guido Gepost op 17 april, 2023, 11:29:57 »
Je hebt helemaal gelijk. Ik heb zojuist een update van de API uitgerold  O:-)
7
Webkoppelingen / Re: Prestashop koppeling boekt orders ondanks geblokkeerd jaar
« Laatste bericht door Guido Gepost op 15 april, 2023, 17:17:05 »
Dat is inderdaad nogal vreemd. Prestashop communiceert met de Acumulus API en die zou voor geblokkeerde jaren een foutmelding moeten afgeven. Kun je een mailtje naar de klantenservice sturen met jouw contractcode en een boeking die er toch doorheen gekomen is? Ik zoek dan even hoe dit precies verlopen is.
8
Speciale onderwerpen / Re: Auto verkocht naar buitenland ZZP’er BTW
« Laatste bericht door MarkH92 Gepost op 15 april, 2023, 17:12:21 »
Volgens mij moet je gewoon btw rekenen en afdragen.

In eerste instantie hadden we afgesproken dat ik de gegevens van het bedrijf van zijn vriend die hem het geld heeft geleend en als het ware de auto heeft gekocht tot persoon X hem heeft terugbetaald zou zetten op de factuur. Niet wetende dat het mogelijk is om 0% btw te rekenen had ik ook geen btw nummer gevraagd. Die vriend zou hem ook exporteren op naam van zijn bedrijf maar tijdens de export had de man die de papieren in orde maakte de naam van persoon X op het exportdocument gezet want hij moest zich legitimeren.
 
Hoe hun de auto gaan registreren weet ik niet aangezien ik ze geen factuur heb gegeven en verder vroegen ze daar ook niet om. Alleen de particuliere koopovereenkomst waar ik dus ook de naam van het bedrijf van die vriend had ingevuld waaronder zijn paspoort documentnummer en persoon X had hem ondertekend.
 
Zal ik nu gewoon het btw nummer vragen van die vriend van hem en dan een factuur maken met zijn bedrijfsgegevens en 0% btw rekenen? Op internet lees ik dat als je het op deze manier doet je bewijs moet hebben dat de auto daadwerkelijk naar het buitenland is gegaan doormiddel van een vrachtbrief. Het enigste wat ik heb als bewijs is een foto van het exportdocument met de naam van persoon X erop, het vrijwaringsbewijs en via de Finnik kentekencheck website kan je zien dat de auto 1 dag nadat ik het geld op mijn rekening had is geëxporteerd.
Het geld werd dus overgemaakt door het bedrijf van zijn vriend en op de bankafschrift komt het bedrijfsnaam overeen.
 
Als ik het op deze manier zal doen (als het überhaupt nog kan nu), zal de belastingdienst gaan controleren of de auto en hoe die is geregistreerd in het buitenland? Of maakt het niet meer uit wat er met die auto gebeurd in het buitenland?
 
Of zal ik een factuur maken met de naam en adres van persoon X en btw rekenen over het overeengekomen bedrag? In feite was dat niet de afspraak maar ik begin nu te twijfelen welke optie ik moet kiezen aangezien het exportdocument dus op naam van persoon X is gemaakt.
9
Webkoppelingen / Prestashop koppeling boekt orders ondanks geblokkeerd jaar
« Laatste bericht door Marcel den Butter Gepost op 15 april, 2023, 16:32:10 »
Bij een versie upgrade heeft de Prestashop koppeling alle orders nog een keer geboekt in Acumulus. Ondanks hetzelfde ordernummer.

Wat nog vreemder is, is dat er in geblokkeerde jaren orders nog een keer zijn ingeboekt. We kwamen daar achter doordat we die dubbele boekingen in dat jaar niet konden verwijderen. Na opheffen blokkering kon dat wel. Het lijkt mij dat het niet mogelijk moet zijn om op wat voor manier nog wijzigingen in geblokkeerde jaren mogen worden gedaan. Bug?
10
Speciale onderwerpen / Re: Auto verkocht naar buitenland ZZP’er BTW
« Laatste bericht door Bert-Jan Gepost op 15 april, 2023, 10:40:10 »
Volgens mij moet je gewoon btw rekenen en afdragen.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10