Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Femke

Pagina's: [1]
1
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: urencriterium
« Gepost op: 31 januari, 2018, 15:08:38 »
Dank je wel Bert  :)

2
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: urencriterium
« Gepost op: 31 januari, 2018, 11:55:56 »
oja, en dan de administratie van de uren en km. is er een app? een makkelijke manier van invullen? ik denk er vaak te laat aan... maar als het via mijn telefoon kan is het wel handig.

3
Nieuws, wet- & regelgeving / urencriterium
« Gepost op: 31 januari, 2018, 11:52:24 »
Hoi Allemaal

Ik wil dit jaar gaan proberen aan mijn urencriterium te voldoen. Eerdere jaren lukte dat niet. Nu vond ik een artikel hierover wat je allemaal kan meerekenen, maar er staat mij iets bij dat je uren die je in de auto maakt niet meer mag meetellen. Graag heb ik een paar profs die hier meer verstand van hebben of dit artikel waar is of niet en zal het hier kopiepasten: (van de site lancelots)

    Je besteedt minimaal 1.225 uur als ondernemer aan het drijven van de onderneming(en), en
    Dit aantal uren vormt meer dan vijftig procent van het totaal aan gewerkte uren dat jaar – dus het totaal van de uren besteed aan de onderneming en de eventuele uren die in loondienst zijn gewerkt.

Let op: de tweede voorwaarde geldt niet als je in een van de vijf voorgaande jaren geen ondernemer was. Met andere woorden: beginnende ondernemers worden wat coulanter behandeld: zij mogen er best nog een flinke baan naast hebben – als zij maar 1.225 uur aan de onderneming besteden.

Het financiële risico dat zelfstandigen lopen, wordt fiscaal beloond met aftrekposten. Dan moet er wel sprake zijn van een reëel risico: dit is wat het urencriterium toetst. Iemand die een vast contract heeft van 36 uur per week en daarnaast af en toe als freelancer werkt, loopt weinig ondernemersrisico. Hij voldoet dan ook niet aan het urencriterium.
Misverstanden over het urencriterium

Er bestaan twee misverstanden over het urencriterium:

    Het eerste is dat je eraan moet voldoen om als zelfstandige voor de inkomstenbelasting te worden beschouwd. Bij de vraag of je inkomen als winst uit onderneming wordt beschouwd, wordt het urencriterium echter niet meegewogen.
    Het tweede misverstand houdt in dat iemand die aan het urencriterium voldoet, altijd recht heeft op de zelfstandigenaftrek. Dat is alleen zo als hij ook voldoet aan de 'overkoepelende eis' van een inkomen uit onderneming. Hoe zit dit? Er zijn freelancers die in principe aan de eisen van het urencriterium voldoen, maar van wie de inkomsten worden beschouwd als komend uit overige werkzaamheden. Bijvoorbeeld omdat ze geen drie opdrachtgevers hebben, en zich niet als ondernemer presenteren. Zij hebben geen recht op de fiscale aftrekposten waar het urencriterium anders recht op zou geven.

Welke uren tellen mee voor het urencriterium?

De uren die meetellen voor het urencriterium, zijn alle uren die je besteedt aan je bedrijf, dus niet alleen de uren die je factureert. De officiële formulering is dat het moet gaan om "werkzaamheden die worden verricht met het oog op de zakelijke belangen van de onderneming".

    De tijd die je in de start hebt gestoken (mits die in het betreffende kalenderjaar zijn besteed) tellen mee
    En natuurlijk je declarabele uren: de uren die je in rekening brengt bij je klant.
    Maar ook wanneer je meer tijd aan een opdracht hebt besteed, dan je kan doorberekenen zijn dat uren die meetellen. Ook fouten maken kosten ondernemingstijd.
    En niet-declarabele uren door overige werkzaamheden aan je bedrijf:  (potentiële) klanten bezoeken, offertes maken, je administratie doen, opruimen, nadenken, praten over je bedrijf, een workshop volgen, je website maken, een proefopdracht doen, potentiële klanten googlen, een computer en paperclips kopen: bedenk het maar, het is tijd die je in je onderneming steekt.
    Cursussen of trainingen die je volgt met het oog op de zakelijke belangen van je onderneming.
    Reistijd hoort ook bij het zelfstandig zijn. En niet alleen het reizen op zich, ook wachttijd, filetijd, vertraging in de trein én een half uur te vroeg komen: allemaal voorbeelden van zakelijke tijd. Als je kantoorruimte buiten huis hebt, dan tellen de uren die je besteedt aan woon-werkverkeer mee voor het urencriterium.

Per kalenderjaar

Het aantal uren moet binnen een kalenderjaar worden gehaald. Als je dus halverwege het jaar met je onderneming begint, wordt het lastig om die 1.225 uur nog te halen. Maar je mag wel veel meerekenen, dus geef het niet te snel op.

4
Ik had hem ook, maar dat komt gewoon omdat je dan eerst de nieuwe activeert en dan pas de oude uit wilt zetten, je moet eerst de oude de-activeren en dan de nieuwe activeren, dan krijg je geen problemen. Ik heb hem er ook op gezet daarnet, wieieieie, ik ben benieuwd!!

5
Webkoppelingen / Re: Aangepaste koppeling WooCommerce
« Gepost op: 05 augustus, 2015, 17:28:22 »
Dank je erwin, ik ga er naar kijken  :)

6
Webkoppelingen / Re: Aangepaste koppeling WooCommerce
« Gepost op: 04 augustus, 2015, 22:01:03 »
Ik zoek een beetje suport in de woocommerce factuur, als ik bijvoorbeeld de bank-overschrijving wil gebruiken dat die ook via acumulus gaat. De facturen doen het niet via woocommerce, maar nog maar kort mee begonnen, dus misschien doe ik iets verkeerd of staan dingen elkaar nu in de weg, ik heb ook jetpack/booster ligt het daaraan?

7
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Nieuw product: SepaDirect
« Gepost op: 15 januari, 2014, 09:56:29 »
Goed bezig!

8
Nieuws, wet- & regelgeving / Sjaam en Bert-Jan allebei gevloerd door griep.
« Gepost op: 03 april, 2013, 15:13:07 »
Prikken helpen geen bal. Ik heb hem gehaald toen ik \'moest\' maar toen ben ik flink ziek geweest. Vaccineren staat altijd ter discussie en terrecht.

9
Webkoppelingen / Magento-koppeling gebouwd
« Gepost op: 03 april, 2013, 15:06:22 »
oh wat lastig, ik had gedacht automatisch antwoord te krijgen op mijn bericht. Vandaar dat ik nu pas de reactie zie op mijn vorige vraag. (over de ivalid xml)
Er zitten geen rare tekens in.

Maar nu heb ik een volgende vraag;

Ik heb in februari een flinke korting gegeven via de shop en nu klopt geen een factuur daarvan. de rest verschilt af en toe eens een cent, dat zal wel, maar ik heb het idee dat het nu om de btw gaat, ik kan dat nergens vinden in de backend van magento of het aan mijn instellingen ligt of dat er iets mis gaat met de communicatie met het systeem.
de bedragen zijn bijvoorbeeld 49.33 word geboekt als 41.71 ! dit verschil is wel heel groot. en net weer niet de aangegeven btw. Ik snap er niks van. (kan ik trouwens mail krijgen als er weer antwoord word gegeven hier?:$)

10
Webkoppelingen / Magento-koppeling gebouwd
« Gepost op: 25 februari, 2013, 16:57:28 »
Ik krijg nu af en toe (+/-om de 8 bestellingen)  toch nog steeds een \'invalid XML\' fout tijdens verbinding acumulus server. Erg vervelend, maar ik hoop op een oplossing! Wie o wie ?

11
Webkoppelingen / Magento-koppeling gebouwd
« Gepost op: 17 oktober, 2012, 15:56:12 »
ehm, ik zie nu dat mij een aantal dingen gevraagd zijn over magento enz.? Mijn site heeft even plat gelegen maar is weer in orde op een paar engelse woorden na dan. Hebben jullie nog iets nodig? Wil je direct contact met mij dan kun je mij beter even mailen en vermelden dat je van acumulus bent van dit draadje.
femke@natuurmake-up.nl  dank je wel.
En (schaam schaam) wat is nou magento go en wat is de extra waarde van go met wat ik nu heb? ik vind dat de extensie die ik nu heb prima draaid ik ben heel tevreden, alleen boek ik nu mijn mutaties in en heb ik een nieuwe vraag ondekt; hoe boek je nou de betalingen van in mijn geval sisow? die gaan via mijn shop via ideal en dat is dus sisow, die keren mij 1 keer per peek uit en verdienen daar natuurlijk weer wat aan dus die bedragen kloppen niet.. Maar misschien is het handig als ik daar even over mail, ga ik zo doen.

12
Webkoppelingen / Magento-koppeling gebouwd
« Gepost op: 31 juli, 2012, 15:36:14 »
Ik heb hem ook in de shop gebouwd maar nu wil hij geen contact maken met acumulus. Wat moet ik doen? ik krijg steeds dit nu erboven als ik mijn factuur wil doorboeken:
Fout tijdens verbinding met de Acumulus-server: invalid XML

Pagina's: [1]