Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - camyb81

Pagina's: [1]
1
Speciale onderwerpen / Re: Electrische auto en MIA
« Gepost op: 13 januari, 2020, 14:50:00 »
Bedankt voor de opheldering  8)

2
Speciale onderwerpen / Re: Electrische auto en MIA
« Gepost op: 13 januari, 2020, 13:08:32 »
Bedankt voor je reactie.

Het is mij duidelijk hoe ik naar de MIA moet kijken en waarom deze niet in Acumulus kan/hoeft te worden opgevoerd.

Wat dan nog een beetje onduidelijk is/blijft is de hoogte van het bedrag wat mag/moet worden opgevoerd bij de aangifte.
De auto heb ik in 1 keer betaald, enkele dagen voor aflevering heb ik het volledige bedrag aan de autofabrikant overgemaakt. Dit zou dus geen reden moeten zijn om het totale bedrag op te splitsen.
Mijn voorkeur gaat uiteraard uit naar een volledige aftrek van €10.800,- alleen wil ik mij wel netjes aan de regels houden.

Ik heb het deel van het MIA formulier waarop de berekening staat geupload.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en zou heel welkom zijn als iemand door het bos de bomen nog kan zien :)


3
Speciale onderwerpen / Electrische auto en MIA
« Gepost op: 12 januari, 2020, 20:03:27 »
Beste,

Ik heb op het forum gezocht, maar heb helaas geen recente topic kunnen vinden waarin de antwoorden terug kan vinden op mijn vraag.
Na zoeken/lezen en nog meer zoeken ben ik stilletjes aan toch 'het spoor bijster' tav de verschillende waarheden die ik op het Internet tegenkom tav de MIA in relatie tot een nieuw gekochte elektrische auto en hoe je deze in de boekhouding kan/mag verwerken.

Ik hoop hier op wat ondersteuning/hulp om fictie van feiten te kunnen scheiden.

Voorbeeld in een autoweek.nl artikel staat het volgende:
....Waar vorig jaar nog 27 procent van maximaal €40.000 al aftrekpost mocht worden opgevoerd, is dat nu gehalveerd tot 13,5 procent van datzelfde bedrag. Waar het belastbaar inkomen van een zelfstandige in 2019 nog werd gedrukt met €10.800, is dat bij aanschaf in 2020 nog ‘maar’ €5.400.

Situatie-1:
Ik heb een elektrische auto gekocht in 2019 waarbij er stond aangegeven dat in 2019 nog 27% van de eerste €40.000 van het belastbaar inkomen mag worden afgetrokken.
27% van €40.000 = €10.800

Via RVO een aanvraag ingediend om MIA te mogen toepassen, deze is toegekend maar het bedrag bij de aanvraag komt uit op €2700,- (komt overeen met 25% van €10.800)

Vraag-1:
Klopt het dat het bedrag van €10.800 niet in 1x mag worden afgetrokken van het belastbaar inkomen, maar dat dit in 4 jaar moet worden opgedeeld?
OF
Mag het wel in 1x worden afgetrokken en moet je bij eerder verkoop van het voertuig het verschil met de belastingdienst verrekenen?


Situatie-2:
Ergens in het forum heb ik gelezen dat de MIA niet in Acumulus kan worden opgevoerd (klopt dit?)....omdat de MIA aftrek uiteindelijk op het belastbaar inkomen moet worden gecorrigeerd lijkt het mij wel handig dat dit ook in Acumulus zichtbaar is zodat de netto winst overeenkomt.

Vraag-2:
Hoe kan ik de MIA in Acumulus opvoeren zodat deze netjes in de netto winst wordt meegenomen?
ik zat te denken aan een boeking van uitgaande kosten en deze aan een rekening buiten Acumulus koppelen?

Alvast bedankt voor de informatie.

Pagina's: [1]