Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - SKYB Yvette

#1
Hi,

Zoals aangegeven is het écht handiger om één en ander telefonisch te bespreken omdat best een lastige vraag is om hier zo te beantwoorden. Ik zal vraag 1 en 2 hier kort algemeen beantwoorden. Helaas kan ik dus niet goed aangeven of dit op deze situatie ook van toepassing is.

1. Als de ruimte zich als zelfstandige werkruimte kwalificeert en dit deel ook als zakelijk wordt geëtiketteerd op de balans (De vraag is of je dat uberhaupt wenst. Maar dat is zoals ik aangaf een financieel plannings vraagstuk. Welk vraagstuk eerst beantwoord dient te worden), mogen de kosten eventueel worden meegenomen in het resultaat en hebben inderdaad dan invloed op de IB-heffing. Het is dan wel van belang dat de tenaamstelling van de factuur aan de onderneming is gericht. Dit is ook van belang om de btw te kunnen aftrekken. Wel wil ik aangeven dat 12 maanden voor opstart onderneming wel ver vooruit is. Het is dus van belang om dit goed te onderbouwen waarom dit als zakelijke kosten worden aangemerkt. Staat de factuur op privé is het uiteraard nog lastiger om te onderbouwen. Er moet dan namelijk uit andere stukken blijken dat er al voornemen was/is om de onderneming op te starten op het moment van aankoop. Bijvoorbeeld omdat er ook logo's / folders etc. zijn gemaakt. De afschrijving start echter meteen bij aankoop. Dus niet later als de onderneming is opgericht. Uiteraard kan er ook worden gedacht aan inbreng vanuit privé (zonder btw aftrek mogelijkheid) mocht de tenaamstelling van de factuur niet correct zijn.

2.  Je aanname klopt. BTW is (gedeeltelijk) aftrekbaar. Hier is het van belang hoeveel procent van de kosten als zakelijke kosten kan worden toegekend. Anders is niet alles volledig aftrekbaar en zal hier een berekening van het zakelijk deel over moeten worden gemaakt. Opnieuw is onderbouwing van groot belang. Als er sprake is van KIA aftrek is het van belang dat de activa ook op de balans geactiveerd blijft staan. Mocht er namelijk sprake zijn van verkoop of schenking binnen 5 jaar is er namelijk sprake van desinvestering en zal er genoten KIA terug moeten worden betaald. Na deze 5 jaar zou er dan een correctie boeking kunnen worden gedaan om de activa te de-activeren op de balans. Zelf zou ik dan de activa dan in 1x afschrijven en een negatieve aankoop inboeken voor het zelfde bedrag. Dit over privé verrekenen en in de aangifte IB dit dan corrigeren. ;D

Vraag 3. kan ik niet beantwoorden en zoals aangegeven is het voor vraag 1 ook al beter om eerst één en ander te bespreken voordat het besluit wordt genomen om het gedeelte van het pand zakelijk te etiketteren.

Mocht u toch contact wensen, blijft mijn uitnodiging staan.
#2
Hi,

Uiteraard wil ik graag je vragen beantwoorden. Echter is het erg lastig om je vragen te beantwoorden op het forum, omdat dit een ingewikkeld vraagstuk is en hier naast advies inzake het pand, ook sprake is van financiële planning. Dit is 'per situatie afhankelijk en hiervoor zijn nog meer inzichten in de situatie noodzakelijk.  Als kantoor geven wij dit soort adviezen en ik zou je dus wel kunnen helpen hiermee. Daarom wil ik je uitnodigen om telefonisch contact met mij op te nemen.

Ik hoor je graag.
#3
Hi,

Dit is inderdaad een privé storting.

Veel geluk met de kleine  :|
#4
Hi,

Super !. Het is wat met al die regelingen  ;D
#5
Hi,

Perfect Bert-Jan  ;D
#6
Hi,

Zie mijn reactie  ;D NOW is een tegemoet koming in de personeelskosten en moeten inderdaad als dusdanig worden ingeboekt.
#7
Hi,

Excuses. Helaas heb ik je verkeerd geadviseerd  :(. Er zijn ook zoveel regelingen. De TLV kan je inboeken als privé storting en wordt niet in de omzet meegenomen. Ook in 2021 dus.

Ik heb mijn vorige post ook even gecorrigeerd.
#8
Hi,

Je kan dit inboeken als privé storting. Zet even goed in de omschrijving dat het gaat om de TLV 4e kwartaal 2020

Uiteraard wens ik je veel sterkte de komende tijd. Op zich is de uitkering fijn, maar helaas merk ik in de praktijk dat het niet de geleden schade dekt.  :(
#9
HI,

Ik begrijp de bezorgdheid, maar het zou wel gepast zijn geweest om óók te verwijzen naar de aangesloten administratiekantoren  :)
#10
Hi,

Ik zag dat je al over je wensen gesproken hebt met Acumulus.

Tja, dan zit er niets anders op. Dan toch te bellen en te kijken of het klikt  :|.
#11
Hi,

Bedankt voor je reactie. Je kan in het overzicht kijken naar de kantoren met sterretjes. Die hebben uiteraard niet voor niets zo'n sterretje verdiend  :|.
Maar ik begrijp dat toevoegingen m.b.t. meer informatie over het kantoor erg nuttig kan zijn voor het maken van een keuze.

Succes met het maken van je keuze.
#12
Hi,

Er is ook een overzicht met onafhankelijke administratiekantoren die ondersteunen beschikbaar.

https://www.siel.nl/acumulus/boekhouders/

Het was gebruikelijk om op dit soort vragen naar deze ondersteunende administratiekantoren te verwijzen. :)
#13
Beste Hugo,

Wellicht een te late reactie. Maar wij geven ook regelmatig een financiële / estate planning aan onze klanten en zijn ook bekend met Acumulus  :) Dus mocht je nog op zoek zijn, neem dan contact op.
#14
Hi Ruud,

Geen dank ;D
#15
Hi,

Ik zie dat er nog niet is gereageerd op je vraag. Wat vervelend dat je auto zo is gestolen en gebruikt zeg.  Ik zal proberen je vragen te beantwoorden, maar ik denk dat eenvoudiger is als je even telefonisch contact met mij hierover opneemt. Dan kan ik een en ander toelichten.

1. Schadeuitkering: negatieve uitgave autokosten
2. Negatieve waarde auto: niet inboeken. Wel de factuur inzake de reparatie als uitgave autokosten inboeken.
3. Waarde stijging na reparatie: niet inboeken

Ik hoor je graag.
#16
Hi,

Persoonlijk zou ik de factuur dan inderdaad in 1x afschrijven. De zakelijke kosten zijn immers ruim onder de € 450,00  ;)
#17
Hi,

Helaas is tot op heden nog niet aan gegeven dat deze vervalt. Maar wie weet.....   ;D
#19
Hi,

Nee, dat wijzigt nu nog niet. De regeling correctie btw voor privé gebruik auto is (nog) niet aangepast. Wie weet komt hier nog jurisprudentie over  :|
#20
Hi,

Geen dank en tot dinsdag  :|
#21
Hi Marloes,

Zullen wij dit dinsdag meteen ook bespreken  :)
#22
Speciale onderwerpen / Re: meewerkende kinderen
26 januari, 2019, 14:12:57
Hi,

Je hebt mail  :|
#23
Speciale onderwerpen / Re: meewerkende kinderen
25 januari, 2019, 19:54:06
Hi,

Helaas zie ik nu pas je bericht. Ik kan je hier uiteraard over adviseren. Op dit forum wordt dat lastig,  dus neem svp even privé contact met mij op. Kan via mail of telefonisch 😉.

Onderaan dit bericht staat de verwijzing naar mijn website
#24
Hi,

Je kan de auto inboeken zoals je een normale factuur in boekt met de kostensoort vervoersmiddelen. 

De restwaarde wordt bepaald door het bedrag dat je daadwerkelijk voor de auto zou krijgen mocht je hem verkopen aan een derde na de afschrijvingstermijn. Dit is dus meer een inschatting als een berekening  :|.

In principe schrijf je de auto in minimaal 5 jaar af. Wil jij er langer over doen mag dat ook. Maar 5 jaar is ook de meest gebruikelijke afschrijvingstermijn  ;D
#25
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: factuurnummers 2019
12 december, 2018, 18:13:15
Hi,

Uiteraard zijn wij het eens. Dat is tenslotte de regel  ;D  ;D
#26
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: factuurnummers 2019
12 december, 2018, 16:23:16
Hi,

Geen dank namens ons beide 😉
#27
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: factuurnummers 2019
12 december, 2018, 16:05:10
En toen waren we gelijk aan het antwoorden. 😉
#28
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: factuurnummers 2019
12 december, 2018, 16:01:05
Hi,

Het moeten doornummeren is bedoeld om te voorkomen dat er stiekem verkopen worden gedaan waar wel een factuur voor wordt uitgeschreven maar die niet in de administratie wordt meegenomen.

Als 180076 op 31-12 is en 190077 op 02-01. Dan kan je het wel genoeg onderbouwen en mag het wel. Anders niet 
#29
Hi,

Graag nodig ik je uit om mij even te bellen, zodat ik voorkom dat het in plaats van duidelijk onduidelijk wordt 😀
#30
Hi,

Klopt mijn aanname dat de borg in een factuur wordt verrekend? Zo ja, maak een interne overboeking van  de borgrekening naar de  betaalrekening ter hoogte van borg.  Boek de factuur in voor het hele bedrag zonder verrekening van de borg (anders neem je niet alle kosten mee in het resultaat en dat is zonde 😀) en zet de hele factuur betaald op de datum van betaling van de factuur vanuit de betaalrekening. Het saldo borg is nu naar € 0,00 enkele betaalrekening klopt ook weer.

#31
Speciale onderwerpen / Re: meewerkende kinderen
22 oktober, 2018, 09:43:20
Hi,

In principe is er dan sprake van een fictieve dienstbetrekking en is er dus sprake van het voeren van een salarisadministratie met de normale aangifte loonheffingen etc. Ik ga er dan wel even vanuit dat hier sprake is van een eenmanszaak en geen VOF met de kinderen of BV met de kinderen als aandeelhouder. Je moet dan dus precies het zelfde doen als ware het andere personen die in loondienst zouden zijn.Je kan de salarisadministratie dan verwerken zoals omschreven in bijgaande link is omschreven: https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=loonadministratie-in-acumulus

Onder bepaalde voorwaarde is er een vereenvoudigde regeling voor meewerkende kinderen. Dan hoef je maar 1x per jaar aangifte loonheffingen te doen en geen loonstaten in te vullen. Ook dan moet een eenvoudige loonadministratie bijhouden.. Hiervoor moet je wel een speciale aanmelding werkgever doen bij de belastingdienst.Zie bijgaande link https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/melding_loonheffingen_werkgever_van_meewerkende_kinderen

Overleg in ieder geval even met uw administratiekantoor wat in uw situatie van toepassing is. Eventueel kan ik u ook wel even helpen hiermee. Dit is namelijk op dit board erg lastig te beoordelen. Maar moet wel goed worden toegepast om problemen te voorkomen.
#32
Hi,

Ja, dat lijkt mij een goede oplossing.
#33
Hi Guido,

Perfect  :)
#34
Hi,

Als de donering als zakelijk kan worden gezien bijv omdat je dit gebruikt als verkooppunt of als je er een advertentie voor ontvangt, kan je het inboeken als reclame/advertentiekosten. Anders is het een prive opname.
#35
Speciale onderwerpen / Re: Diensten buitenland
22 november, 2017, 07:27:18
Hi Jacky,

Hoe je factureert is afhankelijk waar het agentschap is gevestigd dat je opdracht geeft. Is het het kantoor in Engeland moet je dus een factuur in EU maken BTW 0%. Gaat de factuur naar het buitenland buiten de EU maak je een gewone factuur en kies je btw vrij.

Zie ook de tabel in bijgaande link: https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=facturen-naar-het-buitenland
#36
Speciale onderwerpen / Re: Coach sessie
04 oktober, 2017, 10:16:55
Hi,

Je kan dit soort trainingen inderdaad gewoon onder cursussen inboeken. Ze worden dan als zakelijke kosten gezien. Als jij dan geen privé deel in de boeking meeneemt, voor 100% 😀. Als ik je vraag goed begrijp gaat het volgens mij dus gewoon goed zo.
#37
Hi,

Bij verkoop past u de afschrijving aan, zodat de investering geheel is verwijdert van de balans (https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=investering-aanpassen). Vervolgens boekt u de verkoopfactuur in. Het verschil zal als resultaat worden gezien
#39
Hi,

Dat is inderdaad voldoende dan. De btw heeft hier geen invloed op. Je mag niet de btw terug vragen. Dat heb je immers al terug gevraagd bij de inkoop van de producten.
#40
Hi,

Heb je een voorraad aangelegd in je administratie? Als dit zo is kan je je voorraad muteren voor deze onverkoopbare producten. Als je geen voorrraad hebt aangelegd administratief, zijn de kosten van deze producten als in het resultaat verwerkt bij de inkoop ervan en hoef je dus niets te doen  :)
#41
Hi Gert-Jan,

Klopt in jullie situatie zal het innemen van een ander standpunt helaas écht niet verdedigbaar zijn   :|
#43
Hi,

In de bijgaande link zie je wat je moet doen bij verkoop van een bedrijfsauto. Dat maakt het allemaal wel duidelijk verwacht ik :-)

https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=verkoop-bedrijfs-auto
#44
Hi,

Nee, de afschrijving is het bedrag dat de investering vermindert in een bepaalde periode. Als je bij de inkoopfactuur aangeeft dat het een investering betreft, komt de afschrijving goed. Zodra je de auto hebt verkocht, ga je dan berekenen wat de aanschrijving daadwerkelijk moest zijn en pas je dit aan. Als het zover is..... vraag het  :|
#45
Hi,

Als je de youngtimer zakelijk aanschaft boek je de inkoopfactuur in op de inkoopdatum en uiteraard de verkoopfactuur op de verkoopdatum.  Daar tussen dient gewoon te worden afgeschreven over de maanden dat jij hem in je bezit hebt   :). En vergeet ook niet dat je over die periode ook de bijtellingen IB en btw moet berekenen t.z.t. :|

#46
Hi,

Mijn advies is om inderdaad een verkoopfactuur aan te maken voor het bedrag dat je ontvangt. Reken dan gewoon even de dollars om naar euro's. Als je het heel precies wil doen zou je deze omwisseling per dagkoers per datum dat je een bedrag op paypal hebt ontvangen moeten omrekenen 😀
#47
Beste Gina,

Graag wil ik je toch adviseren om even telefonisch contact met mij op te nemen aangezien dit niet zomaar te beantwoorden is helaas.
#48
Beste Gina,

Kan je aangeven wat je bedoeld met cooperatie? Is er sprake een samenwerkingsverband? En wordt er in dit samenwerkingsverband winst uitgekeerd? Misschien is het eenvoudiger om dit telefonisch te bespreken  :)
#49
Hi,

Ik wordt er op geattendeerd dat je het over 2017 hebt en niet 2016. Helaas is het vanaf 2017 helemaal niet meer mogelijk kosten van een onzelfstandige werkruimte af te trekken.

Tja, en advies over je administratie kan je uiteraard inwinnen bij een goede adviseur  :|
#50
Hi,

Ik ga bij het beantwoorden van uw vragen er even uit dat dit een koopwoning betreft  :)

1. De wijziging in de meterkast wordt nagelvast gemaakt aan uw woning en is niet zomaar meer te verwijderen. Deze wijzigingen volgen daarom het eigenaarschap van de woning. Vermoedelijk is deze woning privé bezit. De kosten zijn dan niet zakelijk aftrekbaar.

2. Wellicht kunt u zich inderdaad op het standpunt zetten dat u het deel van de verhoging van de kosten als zakelijk deel aan merkt. U kunt uiteraard bij de belastingdienst hierover een schriftelijke uitspraak vragen voor de zekerheid.