Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Guido

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 15
1
Het forum is handig voor algemene zaken, maar niet altijd praktisch voor directe ondersteuning op bijvoorbeeld de plugins. Je kunt voor bovenstaande situatie wellicht beter een verzoek voor (pro)support insturen naar woocommerce@acumulus.nl . Dan kijken er meer ogen mee.

2
Staat er in de wiki of elders een uitleg over hoe je dit moet doen?
(en of het met mijn mailadres uberhaupt mogelijk is om in te stellen)

Er is niet 1 manier waarop dit ingesteld moet worden en is afhankelijk van de DNS/Webprovider waar jouw domein beheerd wordt. Het staat toegelicht in het tabblad van het factuursjabloon wat er moet gebeuren.

Voor jouw e-mailadres kan het in principe ook, maar moet je bij jouw provider zijn om dit in te stellen.

3
Wellicht is het een idee om een kleine aanvulling op te nemen in de uitleg, ik moest zelf even zoeken hoe ik een 2e server aan mijn SPF-record toevoeg, aangezien ik het ook gebruik voor mijn "eigen" mailserver.

Je moet in dat geval het include:spf.sielsystems.nl deel gewoon na de bestaande server opnemen in dezelfde regel. (Dit had ik niet verwacht, aangezien je voor een 2e mailserver een extra regel aanmaakt, maar als je dat voor SPF probeert, maak je het stuk  ;D)

We hadden al:

"Vraag de beheerder van het domein om dit door te voeren, maar let op, meerdere TXT-records in DNS voor SPF kunnen voor problemen zorgen."

in de tekst opgenomen, maar dat is misschien wat te algemeen. De controle-knop zou wel een foutmelding moeten geven als er in DNS meerdere TXT-records zijn die voor SPF zijn ingericht.

Ik zal eens kijken of ik een betere zin met een waarschuwing kan brouwen :)

4
Wat bedoel je precies? De emails worden met DKIM sleutels verstuurd.

5
Aan de opmaak/slablonen is een tabblad toegevoegd om SPF in te stellen. Dit ondersteunt de uitgaande email op basis van een eigen domein.

Hiermee wordt het mogelijk om(na een DNS-update), vanaf het eigen e-mailadres te verzenden. Wanneer dit juist is ingesteld hoeft Acumulus niet langer From: adres@domein.nl te herschrijven naar adres=domein.nl@via.sielsystems.nl.

In het tabblad van het sjabloon staat uitgelegd hoe dit geactiveerd kan worden.

6
Nieuwe functionaliteiten / Re: inkoopnummer vermelden op factuur
« Gepost op: 26 juni, 2023, 19:16:09 »
Dus het lijkt mij geen gek idee om een dergelijk veld configureerbaar en opvraagbaar te maken.

Dat is het ook niet, en de toelichting of uitgebreide toelichting zou hier meer dan voldoende houvast moeten geven. Dit veld wordt meegenomen in de zoekopdrachten.

7
Nieuwe functionaliteiten / Re: inkoopnummer vermelden op factuur
« Gepost op: 20 juni, 2023, 20:55:25 »
Een inkoopnummer op een verkoopfactuur? Dat is wel bijzonder.

Als je het echt wilt kun je dit het beste kwijt in de toelichting, uitgebreide toelichting(pijltje achter toelichting), of als tekst in/tussen de factuurregels.

9
Webkoppelingen / Re: facturen uitprinten
« Gepost op: 20 juni, 2023, 18:58:34 »
Het lijkt er op dat het een Wordpress website is. Hiervoor is WooCommerce beschikbaar. Voor WooCommerce is er een Acumulus plugin beschikbaar die je het backend van de website kunt installeren. In de instellingen van de plugin zit vervolgens een optie om de facturen direct naar de ontvangers te versturen.

10
Je kunt nog steeds de interne overboekingen gebruiken, maar de eenvoudige methode is eigenlijk nog simpeler geworden omdat de kostensoorten niet meer hoeven worden aangemaakt.

11
Mocht je geen boekhouder kunnen vinden dan kun je ook altijd met de klantenservice contact opnemen. Wellicht dat je daar verder geholpen kunt worden.

12
Je hebt helemaal gelijk. Ik heb zojuist een update van de API uitgerold  O:-)

13
Dat is inderdaad nogal vreemd. Prestashop communiceert met de Acumulus API en die zou voor geblokkeerde jaren een foutmelding moeten afgeven. Kun je een mailtje naar de klantenservice sturen met jouw contractcode en een boeking die er toch doorheen gekomen is? Ik zoek dan even hoe dit precies verlopen is.

14
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling BD
« Gepost op: 04 april, 2023, 11:35:31 »
We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een koppeling.

15
Nieuwe functionaliteiten / Re: Makkelijk filter regels aanmaken voor Cecilia
« Gepost op: 16 maart, 2023, 11:18:18 »
Zou het helpen als je bij het opstellen van het filter inzicht hebt in de dan nog te verwerken bankmutaties, zodat je alle informatie voor het inregelen van het filter beschikbaar hebt?

16
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 14 februari, 2023, 12:28:40 »
Ik heb gisteren een case geopend hiervoor bij Unifiedpost. Hetzelfde probleem lijkt te spelen voor Triodos bank. Zodra ik meer weet meld ik het direct.

17
Ik zou even de instructies nalopen zoals op https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html omschreven. Wellicht staat een plugin toch ingesteld als zodanig terwijl je dit juist niet wilt.

Mocht je er echt niet uitkomen dan kunnen we samen met de ontwikkelaar van de plugin verder speuren op basis van prosupport. Zie ook: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/support/

18
Citaat
Fout: 400 Bad Request, VXEU14: Ongeldige of ontbrekende vatrate voor countrycode op issuedate.
Belgie kent geen 9% tarief voor zover ik weet. Misschien dat daar iets mis gaat met een instelling in jouw shop.

19
In het overzicht van de e-mails in Acumulus staat een open envelopje bij elke email. Als je daar op klikt verschijnt in platte tekst de originele email.

Als je de bijlage niet wilt downloaden maar direct wilt openen dan kun je dit het makkelijkst in de instellingen van je browser aanpassen. Een poosje geleden is bij veel browsers na een update dit gedrag aangepast naar direct downloaden in plaats van openen.

20
Nieuwe functionaliteiten / Re: Meerdere kostensoorten invoeren per boeking
« Gepost op: 23 december, 2022, 16:45:54 »
De kostensoorten zijn o.a. bepalend voor onderliggende fiscale regels. Acumulus zou dan naast de btw-verdeling ook nog een bedrag moeten gaan verdelen over verschillende kostensoorten, en daar de btw verdeling weer wel of niet over moeten uitsplitsen.
Ik vrees dat dit het scherm complexer maakt in gebruik en foutgevoelig gaat zijn. In jouw situatie is wellicht het btw-tarief goed te vertalen naar een specifieke kostensoort, maar dat is uiteraard situatie-specifiek.
Een (belasting)inspecteur zal het waarschijnlijk ook duidelijker vinden als in de administratie teruggekeken wordt dat het aparte zakelijke uitgaven zijn dan dat het in 1 boeking vermengd is.

Ik snap de vraag, maar verwacht niet dat we dit moeten willen wijzigen.

21
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 01 december, 2022, 22:04:49 »
Bij de bankkoppeling bij mijn rekeningen staat 'inlezen in acumulus' bij dataacces maar 'expired' bij unifiedpost, beide hebben dezelfde begin- en einddatum.

Banken, waaronder KNAB besluiten soms om onduidelijke redenen om toestemmingen te laten vervallen. Soms ivm updates, maar meestal is niet duidelijk waarom. Over het algemeen is het verlengen van de toestemming voldoende om de mutaties weer automatisch bij te werken.

22
Webkoppelingen / Re: WooCommerce plugin - BTW verlegd wordt niet goed geboekt
« Gepost op: 18 november, 2022, 10:43:23 »
Als je zomaar tussenliggende facturen gaat verwijderen dan zal een belastinginspecteur daar niet heel enthousiast over zijn. Je kunt beter voorkomen dat geannuleerde bestellingen in Acumulus komen, of in Acumulus de annuleringen met een creditering laten wegvallen.

23
Webkoppelingen / Re: WooCommerce plugin - BTW verlegd wordt niet goed geboekt
« Gepost op: 10 november, 2022, 09:50:28 »
Kun je https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html even nalopen om te zien of je de shop goed hebt ingesteld?

Waar telt het precies door mbt de drempel? In Acumulus of in de webshop?

24
Nieuwe functionaliteiten / Re: Tekst toevoegen aan factuur verbeteren
« Gepost op: 23 oktober, 2022, 21:48:13 »
Het lettertype of de grootte van de letters in de toelichting is niet instelbaar. Wel zou je de toelichting en de uitgebreide toelichting kunnen samenvoegen. Je kunt dan handmatig een lege regel tussen jouw referentie en de aanvullende teksten in de uitgebreide toelichting opnemen.

Waar verwijst jouw referentie naar? Als het gaat om een relatie-referentie of project-referentie dan kun je deze ook automatisch vanuit het factuursjabloon inschakelen (tabblad "Factuur/Herinnering/Offerte/Pakbon" van sjabloon) en eventueel een andere naam geven (tabblad "Algemeen" van sjabloon).

25
Nieuwe functionaliteiten / Re: Tekst toevoegen aan factuur verbeteren
« Gepost op: 23 oktober, 2022, 19:59:39 »
Je zou deze teksten ook als 1 geheel kunnen toevoegen in de uitgebreide toelichting van de factuur. Achter de toelichting zit een pijltje waarmee je de uitgebreide toelichting inzichtelijk krijgt. In het geval van jouw voorbeeldfactuur verwacht ik dat dit beter voor je zal uitpakken.

26
Nieuwe functionaliteiten / Re: Facturen vanuit Acumulus in spam klanten
« Gepost op: 05 oktober, 2022, 15:02:54 »
Door via.sielsystems.nl te gebruiken zorgen we er juist voor dat we betrouwbaar kunnen afleveren. Stuur de headers in de als spam gemarkeerde email aub naar klantenservice@acumulus.nl. Dan pak ik het daar op.

27
Nieuwe functionaliteiten / Re: Facturen vanuit Acumulus in spam klanten
« Gepost op: 05 oktober, 2022, 13:53:58 »
Dat is op zich een melding die afwijkt van wat standaard is voor solide mailservers. Als een server gemarkeerd wordt omdat de server zelf een ander domein heeft zou dat reden zijn om 99% van alle email op het internet niet langer te accepteren. Servers versturen soms wel voor duizenden verschillende domeinen email.

Voor email die vertrekt vanuit Acumulus is dat überhaupt niet het geval. We versturen altijd als @sielsystems.nl. Vandaar dat je ook via.sielsystems.nl terugziet.

We krijgen er verder geen klachten over, maar nemen het uiteraard serieus. De meest praktische oplossing is om de van de ontvanger het originele bericht dat als ongewenst is aangemerkt voorzien van originele headers even naar onze klantenservice te sturen. Dan kijk ik via die route even wat er precies speelt.

28
Dit soort afrondingen zijn soms lastig om te vermijden en soms specifiek voor een bepaalde installatie, situatie en/of webwinkel.

Afhankelijk van de ondersteuning die je gekozen hebt voor jouw webshop (zie: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/support/ ) kunnen we via de klantenservice hier gericht op ingaan.

Mocht het om een paar, of heel specifieke orders gaan dan kun je ook de paar centen verschil met bijvoorbeeld een negatieve zakelijke uitgave wegboeken.

29
Nieuwe functionaliteiten / Re: Bankmutaties importeren en koppelen gegevens
« Gepost op: 20 juli, 2022, 12:34:12 »
Toevallig werd ik deze week door 2 gebruikers hierop gewezen. Inmiddels is dit prima mogelijk via de transactiefilters en Cecilia :)

https://www.siel.nl/acumulus/cecilia/

30
Nieuwe functionaliteiten / Re: Diverse verbeteringen herhaling facturen
« Gepost op: 18 juli, 2022, 16:31:49 »
Zojuist live gegaan: Overzichten -> Abonnementen. Hiermee kun je een standaard-product of dienst periodiek laten terugkomen en automatisch in rekening brengen.

31
Webkoppelingen / Re: Foutmelding bij onbekend factuurtype
« Gepost op: 05 mei, 2022, 11:43:07 »
Ik had er ook bij staan:
Fout: 400 Bad Request, VXEU14: Ongeldige of ontbrekende vatrate voor countrycode op issuedate.

Gebeurt dus alleen bij onze BE klanten, maar ook niet bij allemaal.

Dat kan een andere, maar gerelateerde melding zijn. Ik zou even controleren of je niet het verkeerde lage btw-tarief gebruikt voor Belgie.

32
Nieuwe functionaliteiten / Re: Titel factuur hoofdletters
« Gepost op: 15 april, 2022, 21:36:41 »
Ik heb het aangepast om deze hoofdletters niet langer te onderdrukken.
Wat belangrijk is, is dat een reeks spamfilters niet blij worden van teveel hoofdletters. Ongewenste berichten hebben namelijk onderwerpen als:

 "Nu Direct Deze Producten Tegen Enorme Korting Veel Gratis Enorm"  ;)

..waardoor onderwerpen met overvloedige hoofdletters strafpunten krijgen van de digitale postbode en de betrouwbaarheid van de aflevering onder druk zetten.

Spamfilters bij de grotere mailproviders zijn niet open over hun regels en zouden ook zomaar strafpunten kunnen toekennen omdat informatie dubbel voorkomt (afzender opgenomen in het onderwerp)

33
Je kunt nu in de relatiekaart aangeven in het 2e tabblad dat je een bepaalde betaaltermijn wilt hanteren. In het crediteuren-overzicht met ontvangen facturen wordt hier vervolgens ook rekening mee gehouden.

34
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor de jaarovergang van 2021 naar 2022
« Gepost op: 19 januari, 2022, 12:27:51 »
Voor WooCommerce is er een ondersteunend document beschikbaar op https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html . Voor de andere plugins werkt dit vergelijkbaar.

35
Webkoppelingen / Re: Koppeling OpenKVK doet het niet
« Gepost op: 05 januari, 2022, 19:43:07 »
Ik zie dat de link starten inderdaad is opgenomen in het overzicht. Deze hoort hier eigenlijk helemaal niet. De koppeling met (Open)KvK is Acumulus-breed en beschikbaar voor elke gebruiker. Het gaat voornamelijk om de functionaliteit zoals omschreven op: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/overigen/OpenKvK/

Ik zal de link repareren.

36
Webkoppelingen / Re: product koppeling
« Gepost op: 13 december, 2021, 16:53:12 »
Hallo beste leden, en ontwikkelaars.

Ik ben benieuwd of er ergens een mogelijkheid is om Woocommerce producten te koppelen met Acumulus. Zodat deze altijd 1 op 1 kloppen. Ik moet vaak prijzen aanpassen in Woocommerce en dan achteraf steeds opnieuw producten importeren in Acumulus.
Omdat wij ook veel offertes maken stroken de prijzen niet altijd. En omdat we steeds nieuwe producten toevoegen en oude verwijderen blijft dat wel een dingetje.


Dit zou mij enorm helpen. :)

Of zou dit via een API kunnen? Of beter nog kan het niet opgenomen worden in de bestaande Woocommerce koppeling, zodat ook producten automatisch gelinkt en bijgewerkt worden in Acumulus?

We zetten het op de roadmap, maar het zal nog even op zicht laten wachten voordat we hier mee aan de slag kunnen.

37
Webkoppelingen / Re: American Express nieuw CSV formaat
« Gepost op: 28 november, 2021, 10:35:42 »
Met de meest recente update van het importprofiel zou het probleem nu verholpen moeten zijn.

38
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 26 november, 2021, 16:26:38 »
Ik heb mijn rekening gekoppeld en de mutaties van KNAB komen nu automatisch binnen :) Maar...... interne overboekingen zijn niet volledig. Als ik een boeking van mijn zakelijke spaarrekening naar betaalrekening heb, dan staat de tegenrekening niet gevuld. Daardoor wordt deze ook niet automatisch verwerkt.

Als ik de mutaties naar CSV exporteer en importeer in de 'Saldo mutaties', dan heb ik wel een tegenrekening.

Kan dit gemeld / opgelost worden ajb.

Kun je via klantenservice@acumulus.nl een balletje opgooien aub? In theorie zou het probleem eerder deze maand door Unifiedpost opgelost moeten zijn voor recente transacties, maar als de tegenrekening nog steeds ontbreekt dan heb ik o.a. contractcodes en ibannummers nodig om de case aan te vullen. Het probleem schijnt verstopt te zitten in het onderliggende type dat KNAB aan de rekening toewijst.

39
Webkoppelingen / Re: American Express nieuw CSV formaat
« Gepost op: 21 november, 2021, 11:23:32 »
Dat was ons nog niet opgevallen. Zou je een onbewerkt csv-bestand naar klantenservice@acumulus.nl willen sturen zodat we het import-profiel kunnen updaten?

40
Het lijkt er op dat de plugin (als je deze gebruikt(?)) nog iets probeert op te vragen van het concept terwijl je deze al handmatig hebt verwerkt in Acumulus. Is dat iets dat herkenbaar klinkt ?

41
De facturen komen wel gewoon als concept-factuur in Acumulus ?

42
Webkoppelingen / Re: Digitale werkbon koppeling
« Gepost op: 16 oktober, 2021, 15:31:02 »
Aha, niet een werkbon voor jezelf, maar voor de klant. De meeste gebruikers sturen hier een offerte voor uit per email en laten deze per email schriftelijk bevestigen.

  • Stel de werkbon op zoals je normaal een factuur aanmaakt via: Nieuwe boeking -> Nieuwe factuur/offerte.
  • Voeg factuurregels toe.
  • Kies knop: "Opslaan als concept-factuur/offerte"

Je kunt nu de offerte direct versturen via het mail-icoon of naslaan via Overzichten -> Concept-facturen en offertes
Door offertes op te slaan en vanuit het overzicht te werken kun je eventueel wat meer gangbare offertes alvast vooraf opzetten, zonder een relatie te selecteren, zodat je niet elke keer weer dezelfde zaken hoeft toe te voegen.

Via het factuursjabloon kun je nog e.e.a. inregelen m.b.t. deze concept-facturen/offertes.

Lijkt dit misschien een beetje op wat je zoekt?

- Guido

43
Webkoppelingen / Re: Digitale werkbon koppeling
« Gepost op: 16 oktober, 2021, 11:22:41 »
In Acumulus kun je hier waarschijnlijk de uren-, en project-administratie praktisch voor inzetten.

44
Nieuwe functionaliteiten / Re: API error en tag gebruik
« Gepost op: 01 oktober, 2021, 15:03:20 »
Hey wat goed :)

45
Nieuwe functionaliteiten / Re: API error en tag gebruik
« Gepost op: 01 oktober, 2021, 13:57:18 »
Ik zie in de debugger dat het SSL-certificaat van de locatie waarop de XML wordt gehost niet helemaal op orde is. Zou je eens via https://www.ssllabs.com/ssltest/ willen kijken of er problemen met het certificaat spelen? Dan zoek ik nog even aan de kant van Acumulus verder.

46
Nieuwe functionaliteiten / Re: API error en tag gebruik
« Gepost op: 01 oktober, 2021, 13:31:11 »
Wanneer kreeg je deze melding? Ik zie toevallig dat er 10min geleden in de crashbucket van de API een melding is gekomen waarbij de API wordt aangeroepen zonder dat "xmlfile=" wordt opgegeven.

De API ontving
../invoice_add.php?https://url.. 
ipv
../invoice_add.php?xmlfile=https://url..
Gr,
Guido

47
Je kunt kijken bij: Beheer -> Gebruikers -> Rechten per type.

Maar eenvoudiger is soms, als je de gebruiker hebt aangemaakt om even met zijn/haar inloggegevens te kijken hoe e.e.a. er uit ziet.

- Guido

48
De meest beperkte rol voor gebruikers/medewerkers is die van Invoerder.

49
Nieuwe functionaliteiten / Re: Logo toevoegen aan e-mail factuursjabloon
« Gepost op: 20 augustus, 2021, 09:39:01 »
Goedemorgen,

We hebben in de afgelopen jaren met dit verzoek weinig gedaan. Deels omdat er een reeks grotere ontwikkelprojecten actief waren, maar ook moeten eerst andere ontwikkelslagen gemaakt worden om het goed op te zetten.
Ik heb even in kaart gebracht wat hier voor nodig is, en in theorie verwacht ik dat we dit in de loop van het jaar nog wel kunnen realiseren.

Iets definitiefs toezeggen kunnen we helaas niet. Soms ontstaan er randzaken die plotsklaps veel tijd kosten.
Zo hebben bijvoorbeeld de nieuwe regels rond de buitenlandse btw onder de motorkap van Acumulus enorme consequenties gehad. Dat is wellicht minder zichtbaar, maar wel extreem belangrijk geweest om goed opgezet te krijgen.

We houden jullie op de hoogte.

Gr,
Guido

50
Webkoppelingen / Re: Alle betalingen onder bankrekening
« Gepost op: 18 augustus, 2021, 22:44:35 »
Ik schuif deze vraag even naar het board met de webkoppelingen.

Heb je in de instellingen van de plugin de "account number translations" ingesteld? Als dit niet is opgegeven valt de API van Acumulus terug op de 1e rekening.

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 15