Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Guido

#1
Het onthouden van de inloggegevens is iets dat Acumulus aan de browser voorlegt. Wellicht is iets in de instellingen van jouw browser gewijzigd.
#2
Nieuwe functionaliteiten / Re: Zapier?
26 maart, 2024, 17:37:45
Voor plug en pay is er gewoon een importprofiel, dat hebben we ooit ingebouwd en bijgewerkt toen plug en pay de export iets gewijzigd had.

Een integratie met Zapier krijgt inderdaad vooralsnog een lage prioriteit bij ons. We richten ons vooralsnog op andere zaken. Dat wil niet zeggen dat we geen feature-requests inbouwen. Zo hebben we vandaag nog de mogelijkheid toegevoegd om abonnementen (ook een relatief nieuwe feature) te ondersteunen voor relatiegroepen.

HTML-ondersteuning in email staat bijvoorbeeld nu hoog op de agenda  O:-)
#3
Afrondingsverschillen zijn helaas niet altijd te voorkomen. Acumulus rondt per factuurregel af en niet over het grande totaal. We zien dat als de beste methode. Hoe gek zou het anders zijn als 2 identieke facturen met 1 product bij elkaar opgeteld een andere totaalprijs geven dan als dezelfde 2 producten op 1 factuur worden ondergebracht.

Je kunt in Acumulus zien hoe de btw precies berekend is. Open de boeking en ga naar het "Log"-tabblad. Hier zit een knop: "Berekening factuur". Deze geeft inzicht in de precieze berekening van alle getallen op de factuur.
#4
Dit onderdeel van de instellingen van jouw browser. Je kunt wellicht de browser instellen om niet eerst de pdf te dowloaden, maar direct te openen.
#5
De makkelijkste manier is om een extra product te maken waarop de korting van toepassing is en hier een abonnement voor op te zetten. Daarmee kun je de abonnementen altijd de productprijzen laten volgen.
#6
Vandaag vrijgegeven als onderdeel van plugin versie 8.1.0
#7
Nieuwe functionaliteiten / Re: WooCommerce HPOS
03 januari, 2024, 12:46:28
Versie 8.1.0 is eerder vandaag vrijgegeven waarin ondersteuning voor HPOS is opgenomen.
#8
Citaat van: iceeyz op 07 november, 2023, 19:39:02Momenteel levert de standaard Shopify Order export optie een .csv met geen BTW info per orderregel, waardoor Acumulus de order skipt bij het importeren.
Begrijpelijk, maar vermoeiend :).

Er is een extra importprofiel voor Shopify beschikbaar gekomen deze maand. Hierbij wordt vooral ondersteuning toegevoegd voor gemixte btw waarbij er meerdere btw-tarieven binnen 1 order terugkomen. In de verwerking wordt er teruggerekend en worden verkopen anders verwerkt in Acumulus. Wellicht werkt deze importmethode beter voor jou.
#9
Jazeker, ondersteuning hiervoor is in de planning.
#10
Speciale onderwerpen / Re: Wissen van cache geheugen
22 november, 2023, 11:51:17
Dit is iets dat de browser zelf regelt.

Voor Firefox: https://superuser.com/questions/61408/how-to-delete-some-of-the-form-data-in-firefox
Voor Edge/Chrome: https://superuser.com/questions/956091/deleting-selected-autocomplete-entries-in-microsoft-edge

Of bovenstaande tips 100% werken weet ik niet. In Edge schijnt daar iets gewijzigd te zijn in de recentere versies.
#11
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
08 oktober, 2023, 15:05:27
De specificatie meldt het volgende:

CURRENT_BOOKED: The booked balance calculated during the account reporting period, at the time specified, subject to further changes during this period.
CURRENT_AVAILABLE: The balance available during the account reporting period, taking into account pending transactions.


Maar de invulling door de verschillende banken is niet consequent en wisselt in praktijk (vooral bij KNAB) per rekeningvorm:

Note that - even with these definitions - the values returned can be calculated in different ways,
depending on the ASPSPs definition of the 'account reporting period'. For some banks, the 'account reporting period'
corresponds with a calendar day, For other banks this period corresponds with a 24hr period between certain cutoff
times, eg from 6pm on day d to 6pm on day d+1.


Met andere woorden, als je geen juist saldo ziet, dan kun je zelf even uitzoeken welke waarde het beste bij jouw rekening past.
#12
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
06 oktober, 2023, 16:46:23
Citaat van: Lissa op 03 oktober, 2023, 09:07:17
En...ik heb 1 rekening met een negatief saldo en daarvan wordt het saldo niet goed weergegeven.

We hebben iets ontwikkeld omdat KNAB er een beetje een rommeltje van lijkt te maken.
Acumulus krijgt namelijke, afhankelijk van de rekening, verschillende bedragen door.

Daarom kun je nu per rekening zelf instellen welke basis je wilt gebruiken voor het saldo.
Zie hiervoor: Beheer -> Rekeningen -> Open de rekening -> Tabblad "Zichtbaarheid".
#13
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
06 oktober, 2023, 14:23:47
Citaat van: Lissa op 03 oktober, 2023, 09:07:17
@Guido, ik heb nu 5 rekeningen gekoppeld en qua tegenrekeningen gaat dit goed.
Echter wordt Acumulus nu heel traag merk ik.

Daar is nu iets aan gedaan. KNAB is nog steeds traag met het aanleveren van de banksaldo's, maar het blokkeert verder gebruik niet langer.
#14
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
03 oktober, 2023, 10:21:27
We krijgen de saldi direct doorgezet vanuit KNAB. Kun je de klantenservice een berichtje sturen met het IBAN nummer, de contractcode en het rekeningsaldo dat je zou verwachten?
#15
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
02 oktober, 2023, 07:50:20
Als de tegenrekening vermeld wordt, en je enkel tussen een hoofdrekening en de spaarrekeningen boekt kun je het met 1 koppeling van 2.95 af.
#16
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
01 oktober, 2023, 17:50:42
Ik neem aan dat er in de transactiegegevens wel een tegenrekening vermeld staat. Ik zou ook een heldere omschrijving toevoegen, dan kan Cecilia het voor je verwerken.
#17
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
01 oktober, 2023, 16:35:14
Of spaarrekeningen al door KNAB ondersteund worden weet ik niet. Dat ligt bij KNAB zelf. Ik weet dat er bijvoorbeeld voor ASN-spaarrekeningen geen ondersteuning is. Als je niet tussen de spaarrekeningen onderling gaat schuiven kun je het normaal gesproken met enkel een koppeling op de hoofdrekening af. Scheelt ook weer extra maandelijkse kosten per gekoppelde spaarrekening :)

Bunq komt (voorlopig) niet vermoed ik. Ik heb navraag gedaan bij 3 PSD2-ingegrators en ze geven alle drie aan dat ze er voorlopig (o.a. om technische redenen) niet aan beginnen.
#18
Het forum is handig voor algemene zaken, maar niet altijd praktisch voor directe ondersteuning op bijvoorbeeld de plugins. Je kunt voor bovenstaande situatie wellicht beter een verzoek voor (pro)support insturen naar woocommerce@acumulus.nl . Dan kijken er meer ogen mee.
#19
Citaat van: Annalies Janssens op 04 augustus, 2023, 19:30:01
Staat er in de wiki of elders een uitleg over hoe je dit moet doen?
(en of het met mijn mailadres uberhaupt mogelijk is om in te stellen)

Er is niet 1 manier waarop dit ingesteld moet worden en is afhankelijk van de DNS/Webprovider waar jouw domein beheerd wordt. Het staat toegelicht in het tabblad van het factuursjabloon wat er moet gebeuren.

Voor jouw e-mailadres kan het in principe ook, maar moet je bij jouw provider zijn om dit in te stellen.
#20
Citaat van: RemcoVos op 04 augustus, 2023, 16:03:10
Wellicht is het een idee om een kleine aanvulling op te nemen in de uitleg, ik moest zelf even zoeken hoe ik een 2e server aan mijn SPF-record toevoeg, aangezien ik het ook gebruik voor mijn "eigen" mailserver.

Je moet in dat geval het include:spf.sielsystems.nl deel gewoon na de bestaande server opnemen in dezelfde regel. (Dit had ik niet verwacht, aangezien je voor een 2e mailserver een extra regel aanmaakt, maar als je dat voor SPF probeert, maak je het stuk  ;D)

We hadden al:

"Vraag de beheerder van het domein om dit door te voeren, maar let op, meerdere TXT-records in DNS voor SPF kunnen voor problemen zorgen."

in de tekst opgenomen, maar dat is misschien wat te algemeen. De controle-knop zou wel een foutmelding moeten geven als er in DNS meerdere TXT-records zijn die voor SPF zijn ingericht.

Ik zal eens kijken of ik een betere zin met een waarschuwing kan brouwen :)
#21
Wat bedoel je precies? De emails worden met DKIM sleutels verstuurd.
#22
Aan de opmaak/slablonen is een tabblad toegevoegd om SPF in te stellen. Dit ondersteunt de uitgaande email op basis van een eigen domein.

Hiermee wordt het mogelijk om(na een DNS-update), vanaf het eigen e-mailadres te verzenden. Wanneer dit juist is ingesteld hoeft Acumulus niet langer From: adres@domein.nl te herschrijven naar adres=domein.nl@via.sielsystems.nl.

In het tabblad van het sjabloon staat uitgelegd hoe dit geactiveerd kan worden.
#23
Citaat van: iceeyz op 26 juni, 2023, 19:12:38
Dus het lijkt mij geen gek idee om een dergelijk veld configureerbaar en opvraagbaar te maken.

Dat is het ook niet, en de toelichting of uitgebreide toelichting zou hier meer dan voldoende houvast moeten geven. Dit veld wordt meegenomen in de zoekopdrachten.
#24
Een inkoopnummer op een verkoopfactuur? Dat is wel bijzonder.

Als je het echt wilt kun je dit het beste kwijt in de toelichting, uitgebreide toelichting(pijltje achter toelichting), of als tekst in/tussen de factuurregels.
#26
Webkoppelingen / Re: facturen uitprinten
20 juni, 2023, 18:58:34
Het lijkt er op dat het een Wordpress website is. Hiervoor is WooCommerce beschikbaar. Voor WooCommerce is er een Acumulus plugin beschikbaar die je het backend van de website kunt installeren. In de instellingen van de plugin zit vervolgens een optie om de facturen direct naar de ontvangers te versturen.
#27
Je kunt nog steeds de interne overboekingen gebruiken, maar de eenvoudige methode is eigenlijk nog simpeler geworden omdat de kostensoorten niet meer hoeven worden aangemaakt.
#28
Mocht je geen boekhouder kunnen vinden dan kun je ook altijd met de klantenservice contact opnemen. Wellicht dat je daar verder geholpen kunt worden.
#29
Je hebt helemaal gelijk. Ik heb zojuist een update van de API uitgerold  O:-)
#30
Dat is inderdaad nogal vreemd. Prestashop communiceert met de Acumulus API en die zou voor geblokkeerde jaren een foutmelding moeten afgeven. Kun je een mailtje naar de klantenservice sturen met jouw contractcode en een boeking die er toch doorheen gekomen is? Ik zoek dan even hoe dit precies verlopen is.
#31
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling BD
04 april, 2023, 11:35:31
We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een koppeling.
#32
Zou het helpen als je bij het opstellen van het filter inzicht hebt in de dan nog te verwerken bankmutaties, zodat je alle informatie voor het inregelen van het filter beschikbaar hebt?
#33
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
14 februari, 2023, 12:28:40
Ik heb gisteren een case geopend hiervoor bij Unifiedpost. Hetzelfde probleem lijkt te spelen voor Triodos bank. Zodra ik meer weet meld ik het direct.
#34
Ik zou even de instructies nalopen zoals op https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html omschreven. Wellicht staat een plugin toch ingesteld als zodanig terwijl je dit juist niet wilt.

Mocht je er echt niet uitkomen dan kunnen we samen met de ontwikkelaar van de plugin verder speuren op basis van prosupport. Zie ook: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/support/
#35
CiteerFout: 400 Bad Request, VXEU14: Ongeldige of ontbrekende vatrate voor countrycode op issuedate.
Belgie kent geen 9% tarief voor zover ik weet. Misschien dat daar iets mis gaat met een instelling in jouw shop.
#36
In het overzicht van de e-mails in Acumulus staat een open envelopje bij elke email. Als je daar op klikt verschijnt in platte tekst de originele email.

Als je de bijlage niet wilt downloaden maar direct wilt openen dan kun je dit het makkelijkst in de instellingen van je browser aanpassen. Een poosje geleden is bij veel browsers na een update dit gedrag aangepast naar direct downloaden in plaats van openen.
#37
De kostensoorten zijn o.a. bepalend voor onderliggende fiscale regels. Acumulus zou dan naast de btw-verdeling ook nog een bedrag moeten gaan verdelen over verschillende kostensoorten, en daar de btw verdeling weer wel of niet over moeten uitsplitsen.
Ik vrees dat dit het scherm complexer maakt in gebruik en foutgevoelig gaat zijn. In jouw situatie is wellicht het btw-tarief goed te vertalen naar een specifieke kostensoort, maar dat is uiteraard situatie-specifiek.
Een (belasting)inspecteur zal het waarschijnlijk ook duidelijker vinden als in de administratie teruggekeken wordt dat het aparte zakelijke uitgaven zijn dan dat het in 1 boeking vermengd is.

Ik snap de vraag, maar verwacht niet dat we dit moeten willen wijzigen.
#38
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
01 december, 2022, 22:04:49
Citaat van: Jbardoel op 01 december, 2022, 20:49:27
Bij de bankkoppeling bij mijn rekeningen staat 'inlezen in acumulus' bij dataacces maar 'expired' bij unifiedpost, beide hebben dezelfde begin- en einddatum.

Banken, waaronder KNAB besluiten soms om onduidelijke redenen om toestemmingen te laten vervallen. Soms ivm updates, maar meestal is niet duidelijk waarom. Over het algemeen is het verlengen van de toestemming voldoende om de mutaties weer automatisch bij te werken.
#39
Als je zomaar tussenliggende facturen gaat verwijderen dan zal een belastinginspecteur daar niet heel enthousiast over zijn. Je kunt beter voorkomen dat geannuleerde bestellingen in Acumulus komen, of in Acumulus de annuleringen met een creditering laten wegvallen.
#40
Kun je https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html even nalopen om te zien of je de shop goed hebt ingesteld?

Waar telt het precies door mbt de drempel? In Acumulus of in de webshop?
#41
Het lettertype of de grootte van de letters in de toelichting is niet instelbaar. Wel zou je de toelichting en de uitgebreide toelichting kunnen samenvoegen. Je kunt dan handmatig een lege regel tussen jouw referentie en de aanvullende teksten in de uitgebreide toelichting opnemen.

Waar verwijst jouw referentie naar? Als het gaat om een relatie-referentie of project-referentie dan kun je deze ook automatisch vanuit het factuursjabloon inschakelen (tabblad "Factuur/Herinnering/Offerte/Pakbon" van sjabloon) en eventueel een andere naam geven (tabblad "Algemeen" van sjabloon).
#42
Je zou deze teksten ook als 1 geheel kunnen toevoegen in de uitgebreide toelichting van de factuur. Achter de toelichting zit een pijltje waarmee je de uitgebreide toelichting inzichtelijk krijgt. In het geval van jouw voorbeeldfactuur verwacht ik dat dit beter voor je zal uitpakken.
#43
Door via.sielsystems.nl te gebruiken zorgen we er juist voor dat we betrouwbaar kunnen afleveren. Stuur de headers in de als spam gemarkeerde email aub naar klantenservice@acumulus.nl. Dan pak ik het daar op.
#44
Dat is op zich een melding die afwijkt van wat standaard is voor solide mailservers. Als een server gemarkeerd wordt omdat de server zelf een ander domein heeft zou dat reden zijn om 99% van alle email op het internet niet langer te accepteren. Servers versturen soms wel voor duizenden verschillende domeinen email.

Voor email die vertrekt vanuit Acumulus is dat überhaupt niet het geval. We versturen altijd als @sielsystems.nl. Vandaar dat je ook via.sielsystems.nl terugziet.

We krijgen er verder geen klachten over, maar nemen het uiteraard serieus. De meest praktische oplossing is om de van de ontvanger het originele bericht dat als ongewenst is aangemerkt voorzien van originele headers even naar onze klantenservice te sturen. Dan kijk ik via die route even wat er precies speelt.
#45
Dit soort afrondingen zijn soms lastig om te vermijden en soms specifiek voor een bepaalde installatie, situatie en/of webwinkel.

Afhankelijk van de ondersteuning die je gekozen hebt voor jouw webshop (zie: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/support/ ) kunnen we via de klantenservice hier gericht op ingaan.

Mocht het om een paar, of heel specifieke orders gaan dan kun je ook de paar centen verschil met bijvoorbeeld een negatieve zakelijke uitgave wegboeken.
#46
Toevallig werd ik deze week door 2 gebruikers hierop gewezen. Inmiddels is dit prima mogelijk via de transactiefilters en Cecilia :)

https://www.siel.nl/acumulus/cecilia/
#47
Zojuist live gegaan: Overzichten -> Abonnementen. Hiermee kun je een standaard-product of dienst periodiek laten terugkomen en automatisch in rekening brengen.
#48
Citaat van: mclpeters op 02 mei, 2022, 16:18:49
Ik had er ook bij staan:
Fout: 400 Bad Request, VXEU14: Ongeldige of ontbrekende vatrate voor countrycode op issuedate.

Gebeurt dus alleen bij onze BE klanten, maar ook niet bij allemaal.

Dat kan een andere, maar gerelateerde melding zijn. Ik zou even controleren of je niet het verkeerde lage btw-tarief gebruikt voor Belgie.
#49
Ik heb het aangepast om deze hoofdletters niet langer te onderdrukken.
Wat belangrijk is, is dat een reeks spamfilters niet blij worden van teveel hoofdletters. Ongewenste berichten hebben namelijk onderwerpen als:

"Nu Direct Deze Producten Tegen Enorme Korting Veel Gratis Enorm"  ;)

..waardoor onderwerpen met overvloedige hoofdletters strafpunten krijgen van de digitale postbode en de betrouwbaarheid van de aflevering onder druk zetten.

Spamfilters bij de grotere mailproviders zijn niet open over hun regels en zouden ook zomaar strafpunten kunnen toekennen omdat informatie dubbel voorkomt (afzender opgenomen in het onderwerp)
#50
Je kunt nu in de relatiekaart aangeven in het 2e tabblad dat je een bepaalde betaaltermijn wilt hanteren. In het crediteuren-overzicht met ontvangen facturen wordt hier vervolgens ook rekening mee gehouden.