Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Nieuwe functionaliteiten / Nieuwe kostensoorten voor salarisadministratie
« Laatste bericht door Lissa Gepost op 27 april, 2023, 20:55:56 »
Ik heb de nieuwe kostensoorten voor de salarisadministratie gezien.
Dit deed ik eerder als interne overboekingen zoals de handleiding aangaf.
Wat is nu de nieuwe route voor het boeken van de journaalposten?
52
Webkoppelingen / Re: Prestashop koppeling boekt orders ondanks geblokkeerd jaar
« Laatste bericht door Guido Gepost op 17 april, 2023, 11:29:57 »
Je hebt helemaal gelijk. Ik heb zojuist een update van de API uitgerold  O:-)
53
Webkoppelingen / Re: Prestashop koppeling boekt orders ondanks geblokkeerd jaar
« Laatste bericht door Guido Gepost op 15 april, 2023, 17:17:05 »
Dat is inderdaad nogal vreemd. Prestashop communiceert met de Acumulus API en die zou voor geblokkeerde jaren een foutmelding moeten afgeven. Kun je een mailtje naar de klantenservice sturen met jouw contractcode en een boeking die er toch doorheen gekomen is? Ik zoek dan even hoe dit precies verlopen is.
54
Speciale onderwerpen / Re: Auto verkocht naar buitenland ZZP’er BTW
« Laatste bericht door MarkH92 Gepost op 15 april, 2023, 17:12:21 »
Volgens mij moet je gewoon btw rekenen en afdragen.

In eerste instantie hadden we afgesproken dat ik de gegevens van het bedrijf van zijn vriend die hem het geld heeft geleend en als het ware de auto heeft gekocht tot persoon X hem heeft terugbetaald zou zetten op de factuur. Niet wetende dat het mogelijk is om 0% btw te rekenen had ik ook geen btw nummer gevraagd. Die vriend zou hem ook exporteren op naam van zijn bedrijf maar tijdens de export had de man die de papieren in orde maakte de naam van persoon X op het exportdocument gezet want hij moest zich legitimeren.
 
Hoe hun de auto gaan registreren weet ik niet aangezien ik ze geen factuur heb gegeven en verder vroegen ze daar ook niet om. Alleen de particuliere koopovereenkomst waar ik dus ook de naam van het bedrijf van die vriend had ingevuld waaronder zijn paspoort documentnummer en persoon X had hem ondertekend.
 
Zal ik nu gewoon het btw nummer vragen van die vriend van hem en dan een factuur maken met zijn bedrijfsgegevens en 0% btw rekenen? Op internet lees ik dat als je het op deze manier doet je bewijs moet hebben dat de auto daadwerkelijk naar het buitenland is gegaan doormiddel van een vrachtbrief. Het enigste wat ik heb als bewijs is een foto van het exportdocument met de naam van persoon X erop, het vrijwaringsbewijs en via de Finnik kentekencheck website kan je zien dat de auto 1 dag nadat ik het geld op mijn rekening had is geëxporteerd.
Het geld werd dus overgemaakt door het bedrijf van zijn vriend en op de bankafschrift komt het bedrijfsnaam overeen.
 
Als ik het op deze manier zal doen (als het überhaupt nog kan nu), zal de belastingdienst gaan controleren of de auto en hoe die is geregistreerd in het buitenland? Of maakt het niet meer uit wat er met die auto gebeurd in het buitenland?
 
Of zal ik een factuur maken met de naam en adres van persoon X en btw rekenen over het overeengekomen bedrag? In feite was dat niet de afspraak maar ik begin nu te twijfelen welke optie ik moet kiezen aangezien het exportdocument dus op naam van persoon X is gemaakt.
55
Webkoppelingen / Prestashop koppeling boekt orders ondanks geblokkeerd jaar
« Laatste bericht door Marcel den Butter Gepost op 15 april, 2023, 16:32:10 »
Bij een versie upgrade heeft de Prestashop koppeling alle orders nog een keer geboekt in Acumulus. Ondanks hetzelfde ordernummer.

Wat nog vreemder is, is dat er in geblokkeerde jaren orders nog een keer zijn ingeboekt. We kwamen daar achter doordat we die dubbele boekingen in dat jaar niet konden verwijderen. Na opheffen blokkering kon dat wel. Het lijkt mij dat het niet mogelijk moet zijn om op wat voor manier nog wijzigingen in geblokkeerde jaren mogen worden gedaan. Bug?
56
Speciale onderwerpen / Re: Auto verkocht naar buitenland ZZP’er BTW
« Laatste bericht door Bert-Jan Gepost op 15 april, 2023, 10:40:10 »
Volgens mij moet je gewoon btw rekenen en afdragen.
57
Speciale onderwerpen / Auto verkocht naar buitenland ZZP’er BTW
« Laatste bericht door MarkH92 Gepost op 15 april, 2023, 01:11:03 »

Ik heb als ZZP’er mijn BTW auto verkocht aan een buitenlandse persoon binnen de Europese Unie.
 
De persoon die de auto van mij heeft gekocht heeft een autohandel bedrijf maar hij heeft de auto als particulier gekocht. Ik heb hem geen factuur gegeven maar alleen de particuliere koopovereenkomst en ik heb overlegd met hem en ik mag zijn naam en adres op de factuur zetten zodat ik die kan overleggen aan mijn boekhouder.
 
Die persoon heeft geld geleend van een vriend van hem die ook een bedrijf heeft om de auto te betalen en die vriend heeft via zijn zakelijke rekening het bedrag naar mijn particuliere rekening overgemaakt. De auto is geëxporteerd op naam van de persoon die de auto heeft gekocht, niet die vriend en ook niet op een van beide bedrijven.
 
Als ik het goed heb begrepen moet ik dus op de factuur die ik ga maken het bedrag waarvoor ik de auto heb verkocht inclusief BTW rekenen. Dus stel ik heb de auto verkocht voor €15.000, doe ik op de factuur €15.000 inclusief BTW en dan ex BTW  €12.397 waarvan €2.603. Dat BTW bedrag moet ik teruggeven aan de belastingdienst?
 
Maar nou hoor ik dus dat omdat de auto verkocht is naar een persoon uit een ander EU lidstaat je geen BTW hoeft te rekenen op de factuur en ook geen BTW hoeft af te dragen en dan zou het niet uitmaken of het een particulier of bedrijf is.
 
Klopt dit?
58
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling BD
« Laatste bericht door Guido Gepost op 04 april, 2023, 11:35:31 »
We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een koppeling.
59
Nieuwe functionaliteiten / Koppeling BD
« Laatste bericht door Leander63 Gepost op 04 april, 2023, 11:17:05 »
Goedemorgen,

KNAB heeft nu een boekhoudpakket, met koppeling naar de BD. Is het mogelijk om zoiets ook in te bouwen?

60
Vraag & aanbod / Re: Boekhouder gezocht voor uitzoeken rommelige boekhouding laatste jaren
« Laatste bericht door djvo85 Gepost op 02 april, 2023, 18:15:18 »
@Annalies Janssens wij zoeken ook iemand om een keer de boel goed recht te trekken. Ben je hiervoor beschikbaar?
Pagina's: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10