Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nescio

Pagina's: [1]
1
Dag Annalies,

bij de balans van 2018 staat er inderdaad
voorraad > 0,00
Saldi > rek onderhanden werk >  bedrag in de plus

bij balans 2019
voorraad>
subkop> nog te factureren > bedrag in de plus
Saldi > rek onderhanden werk > bedrag in de min

en bij beginbalans 2020 staat dan alles weer keurig op 0,00

misschien is het dan toch goed zo? grt Paul.

2
Beste Annalies,

dank voor je antwoord , ik ben fotograaf en lever dus eigenlijk een dienst  en bereken uren, ik heb geen foto’s op de plank, en koop niet iets in wat ik later weer verkoop en doe dus niet aan voorraadwaardering.
Bij het onderhanden werk heb ik de dienst al ( grotendeels) geleverd alleen nog niet gefactureerd ; het komt dus precies overeen met de beschrijving   https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=vooruitontvangen-bedragen-te-ontvangen-bedragen  onder optie 4.   “ 4• U heeft  omzet in het oude kalenderjaar maar factureert pas volgend kalenderjaar “
is dit dan toch niet de beste manier om te doen? De omzet (excl. BTW) behorende bij het onderhanden werk is namelijk al geboekt in 2018. Of maakt het boekhoudkundig geen verschil met jouw methode?

3
Dag,

ik had in mijn oude boekhouding van 2018 nog een post 'onder handen werk' op de balans staan , deze moet nu ik naar Accumulus ben overgestapt ook ook de balans van 2019 komen.

Ik heb volgens deze instructie  https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=vooruitontvangen-bedragen-te-ontvangen-bedragen  de stappen onder nummer 4 gevolgd, maar heel eerlijk gezegd weet ik dan niet wat ik boekhoudkundig precies aan het doen ben ;-) Daarom wil ik graag weten of ik het goed gedaan heb.

Het bedrag staat nu op de balans bij:
Vlottende Activa > Voorraden in de plus,  en bij
Vlottende Activa > Saldi > onderhanden werk in de min

van 2019 naar 2020 ga ik onderhanden werk ( geen groot bedrag) niet meer opnemen ;-)

hoor graag of alles hiermee goed op zijn plek staat, alvast bedankt, Paul.

Pagina's: [1]