Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - PatrickC

Pagina's: [1]
1
Speciale onderwerpen / Re: Saldo 1 januari
« Gepost op: 10 maart, 2019, 14:24:30 »
Ik zat er inderdaad ook al aan te denken om het zo op te lossen. Dank voor je antwoord.

Ik zal het aan mijn checklist toevoegen voor volgend jaar.

2
Speciale onderwerpen / Re: Saldo 1 januari
« Gepost op: 09 maart, 2019, 13:53:22 »
Kleine aanvulling. Mijn geheugen is niet meer wat het geweest is. Ik heb ditzelfde probleem vorig jaar ook geconstateerd en gecommuniceerd met de bank. Het probleem ontstaat door het verschil in boekingsdatum en valutadatum. De valutadatum van die rente bijschrijvingen liggen 1 dag later in het volgende jaar.

Dat het saldo in acumulus op 31 december niet klopt kan ik dus negeren?

3
Speciale onderwerpen / Re: Saldo 1 januari
« Gepost op: 09 maart, 2019, 13:45:40 »
Dank je voor je antwoord.

Ik heb een oorzaak gevonden van het verschil.

Het saldo van 31 december op het jaarafschrift matched ook niet met het nieuwe saldo van het laatste afschrift van 2018. Dit scheelt 5,88. Dit is "toevallig" ook het rentebedrag van boekingsdatum 31 december.

In 2017 was het rentebedrag op 31 december 7,58. Het verschil tussen die twee rentebedragen is precies het verschil dat ik heb in acumulus.

Naar mijn mening betekent dit dat het jaarafschrift van de bank het rentebedrag van boekingsdatum 31 december niet meeneemt in het saldo van 31 december.

Het gaat overigens om een rekening van Knab.

4
Speciale onderwerpen / Saldo 1 januari
« Gepost op: 09 maart, 2019, 12:35:01 »
Hallo,

Welk saldo kan ik het beste als beginsaldo van het jaar gebruiken?

Voor 2018 heb ik het saldo ingevuld wat op het jaarafschrift bij 1 januari staat. Het probleem hiermee is dat op 31 december het saldo in acumulus niet matched met wat bij 31 december op het jaarafschrift staat.

Als ik echter op het eerste bankafschrift kijk en het saldo van het vorige afschrift in acumulus invoer dan matched het saldo op 31 december wel.

Alle boekingen zijn correct ingevoerd. Ik neem aan dat het verschil ontstaat door de boekingsdatum. Het is een heel klein verschil. Ik voerde altijd het saldo van het jaarafschrift in als beginsaldo. Maar dat is verwarrend op het einde van het jaar omdat het saldo dan dus afwijkt.

Ik ga er vanuit dat het saldo op het jaarafschrift gebruikt moet worden. Moet het saldo verschil dan gecorrigeerd worden met een prive boeking? Of laat ik het verschil voor wat het is (zoals ik het eigenlijk altijd al deed)? Of is er nog een andere optie.

Gr,
Patrick

5
Voor de uitgaande facturen maakt het niet uit dat je niet met Acumulus werkt. Als je deze maar inboekt met het juiste factuurnummer zal Acumulus deze ook herkennen.
Zoals ik het begrijp in een ander topic wordt de betalingstermijn uit het sjabloon gebruikt. Deze stond altijd op default (30) en als ik dan een import doe na 2 maanden dan herkent Acumulus de facturen die ouder zijn dan 30 dagen niet meer omdat ze verlopen zijn. Dat hoopte ik op te lossen door de betalingstermijn op 90 te zetten.

6
Nieuwe functionaliteiten / Re: Meerdere facturen betaald in één mutatie
« Gepost op: 06 januari, 2017, 12:03:09 »
Ik heb weleens gezien dat je meerdere facturen tegelijk kunt selecteren. Maar dat je ze dan ook tegelijk kan wijzigen wist ik niet. De weergave van het totaalbedrag zou dan inderdaad al een verbetering\verduidelijking zijn. Nu tel ik het meestal na met een rekenmachine.

Maar die selectie koppelen aan de bankmutatie zou het mooiste zijn omdat je dan geen handmatige wijzigingen hoeft te doen.


7
Ik heb het zojuist gecontroleerd en het tabblad boeking-soorten is het tabblad dat standaard open staat. Ik heb momenteel geen openstaande mutaties dus kan het pas begin volgende maand controleren. Ik zal de mutatie dan niet inboeken als het probleem zich voordoet.

Bedankt voor de info. Wist niet dat het al zo zou moeten werken. Werkt het ook als de mutatie bijvoorbeeld 3 maanden oud is? Misschien dat het hiermee te maken heeft. Bij facturen had ik dit probleem ook altijd totdat ik er vanochtend achter kwam dat je ergens verstopt de betalingstermijn kan wijzigen (die heb ik nu dus op 90 dagen gezet). Ik gebruik Acumulus niet om facturen te maken dus heb nog nooit een sjabloon ingesteld. Ik zou overigens de betalingstermijn als instelling per debiteur verwachten.


8
Nieuwe functionaliteiten / Meerdere facturen betaald in één mutatie
« Gepost op: 06 januari, 2017, 09:32:18 »
Ik stuur soms meerdere facturen tegelijk naar een klant. Elke factuur heeft dan een andere referentie. De klant maakt vervolgens één bedrag over voor alle facturen tegelijk. Nu loop ik met regelmaat tegen de beperking aan dat Acumulus hier niet mee overweg kan bij het inboeken van de bank mutaties. Het is logisch dat Acumulus niet kan detecteren welke factuur er bij het bedrag hoort omdat het over een optelling van meerdere facturen gaat. Maar wat ik zou verwachten is dat ik vervolgens in een (popup) scherm kan aanvinken om welke facturen het gaat en dan alsnog automatisch kan inboeken. Dit is niet het geval waardoor ik bij alle betreffende facturen de betalingsdatum en betaald status handmatig moet wijzigen. Dit is nogal omslachtig en ook nog eens fout gevoeliger.

9
Ik loop tegen onderstaand probleem\beperking aan.

Ik boek handmatig een zakelijke uitgave. Een maand later is deze betaald en laad ik de bank mutaties. Bij het inboeken van de mutaties wordt gedetecteerd dat het factuurbedrag al bestaat. Maar een mogelijkheid om deze boeking direct bij te werken met de betalingsdatum van de geselecteerde mutatie bestaat niet. Ik moet dus altijd handmatig de boeking openen en de betalingsdatum invoeren én markeren dat deze betaald is. Ik vind dit nogal omslachtig terwijl alle informatie om het te automatiseren voorhanden is. Het zou exact zo kunnen werken als bij het inboeken van een factuur, met een "verwerk" knop.

Pagina's: [1]